همشهری آنلاین: مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که سیر، انگور قرمز، اسفناج، گیلاس، زغال‌اخته، سیب‌زمینی و کلم بروکلی میوه و سبزیجاتی هستند که سبب سلامت بافت پانکراس (لوزالمعده) می‌شوند.

تضمین سلامتی پانکراس با این مواد غذایی

پانکراس غده‌ای است در بخش فوقانی شکم که هم برون‌ریز و هم درون‌ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیماً وارد جریان خون می‌شوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده می‌شوند.

غذا به محض ورود به روده کوچک، توسط آنزیم‌های ترشح شده از پانکراس و اسید معده، هضم می‌شوند.

آنزیم‌های پانکراس با وجود هضم چربی و کربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمی‌کنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیم‌های ترشح شده از پانکراس است.

یکی دیگر از مهم‌ترین وظایف پانکراس، تولید انسولین است که سبب کاهش قند خون و تولید انرژی از آن می‌شود.

مطالعات محققان دانشکده پزشکی هاروارد نشان می‌دهد که برخی از مواد غذایی سبب سلامت پانکراس می‌شوند. این مواد غذایی عبارت‌اند از:

* سیر

سیر حاوی سولفور، فلاونوییدها و سلنیوم است که تأثیر مثبتی روی بافت پانکراس دارند. مطالعات موسسه ملی سرطان آمریکا نشان می‌دهد که استفاده منظم از سیر، خطر بروز سرطان پانکراس را 54 درصد کاهش می‌دهد.

* انگور قرمز

گاهی اوقات پانکراس دچار التهاب می‌شود که به آن پانکراتیت می‌گویند. آنتی‌اکسیدان موجود در انگور قرمز از بروز التهاب بافت لوزالمعده جلوگیری می‌کند.

* اسفناج

آهن و آنتی‌اکسیدان موجود در اسفناج، از التهاب بافت پانکراس جلوگیری می‌کند.

* سیب‌زمینی

سیب‌زمینی حاوی ویتامین‌های C، B و A است و سبب سلامت پانکراس می‌شود.

* زغال‌اخته و گیلاس

این دو میوه از تخریب سلول‌های پانکراس جلوگیری می‌کنند و خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند.

* کلم بروکلی

بروکلی خطر ابتلا به پانکراتیت را کاهش می‌دهد.

نتایج این تحقیقات در نشریه International Journal of Oncology منتشر شده است.

منبع: ایرنا

کد خبر 298020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =