دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: کارشناس اداره غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه ۶۵ درصد سس سفید (مایونز) چربی است و مابقی از سرکه و تخم مرغ استفاده می‌شود، به هموطنان توصیه کرد در استفاده از انواع سس‌ها اعتدال را رعایت کنند.

سس سفید

مینو حاجیان، در گفت وگو با ایرنا افزود: انواع سس‌های سالاد بین 36 تا 56 درصد چربی دارند و مابقی مواد تشکیل دهنده آن از سرکه یا آبلیمو و نشاسته است که از این میان می‌توان به سس تارتار وسس خردل و سس فرانسوی اشاره کرد.

حاجیان به مصرف کنندگان این محصولات توصیه کرد: درحد اعتدال رو به پایین این محصولات را مصرف کنند و برای استفاده از چاشنی برای غذاهای خود از روغن زیتون، سرکه و آبلیمو و آب نارنج استفاده کنند.

کارشناس اداره سازمان غذا و دارو به افرادی که بی‌رویه از انواع سس استفاده می‌کنند هشدار داد: به دلیل اینکه در تهیه انواع سس‌ها از ادویه جات استفاده می‌شود و بسیار آلرژی‌زا هستند، افرادی که سرماخوردگی یا بیماری گوارشی دارند باید در مصرف این محصولات دقت لازم را داشته باشند چراکه استفاده بیش از حد انواع سس‌ها مضر و بیماری آنها را تشدید می‌کند.

حاجیان گفت: در صورتی که هموطنان با آگاهی و با توجه به رژیم غذایی و حساب شده این محصولات را مصرف کنند با مشکل خاصی مواجه نمی‌شوند.

وی همچنین گفت: بسیاری از تولیدکنندگان انواع سس‌ها از انواع نشاسته‌ها و روغن به عنوان قوام دهنده و حجم دهنده استفاده می‌کنند که همین امر موجب چاقی فرد می‌شود.

حاجیان در ادامه به طبقه‌بندی سس‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: سس سفید (مایونز) جزو سس‌های سرد محسوب می‌شود به این دلیل که فرآیند گرمایی ندارند و برای ماندگاری بیشتر مواد نگهدارنده به آنها اضافه می‌کنند ولی سس های قرمز که برپایه رب گوجه فرنگی‌اند و در ترکیباتشان سرکه، مواد افزودنی مثل ادویه و گلوکز استفاده می‌کنند جزو سس‌های گرم معرفی می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: سس‌های قرمز چون فرآیند پاستوریزاسیون دارند و برای تهیه انواع آن از فرایند گرمایشی استفاده می‌کنند نیازی به مواد نگهدارنده ندارند.

کارشناس اداره غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو حاجیان گفت: درهرحال سس گوجه فرنگی نسبت به سس‌های سفید درصد کالری پائین‌تر و ارزش غذایی بالاتری دارد و روغنی که در این محصولات استفاده می‌شود باید از نوع خالص و تصفیه شده باشد و پراکسیدش از یک درصد تجاوز نکند.

وی افزود: در بیشتر کشورهای پیشرفته به دلیل رعایت موازین بهداشتی برای تهیه سس سفید از مواد نگهدارند استفاده نمی‌کنند و صنعت ایران نیز باید تاجایی پیش رود که از نظر تکنولوژی محصولاتی را تولید کنند که فاقد مواد نگهدارند و بر پایه روغن زیتون باشد و این امر تحقق پیدا نمی‌کند مگر اینکه هموطنان چنین تقاضایی را از تولید کنندگان داشته باشند.

حاجیان در ادامه به مردم توصیه کرد: هنگام خرید به اطلاعات درج شده برروی محصولات توجه جدی داشته باشند چون ضابطه برچسب گذاری اجباری است به طوری که درصد چربی، نمک، شکر و نگهدارنده برروی برچسب باید قابل مشاهده باشد به عنوان مثال تولیدکننده سس‌های سفید موظف است میزان نگهدارنده را بر روی محصول تولید خود درج کنند.

کد خبر 278180

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha