همشهری آنلاین: بهرام عظیمی می‌گوید خلق شخصتی «سیا ساکتی» در قسمت دوم این مجموعه در سال ۱۳۷۹ توسط وی بوده ولی کم کم نام و حق معنوی وی حذف و حتی به نام دیگران ثبت شده است.

سیاساکتی

به گزارش مهر؛شهاب کسرایی تهیه‌کننده تازه ترین تیزرهای آموزشی «سیا ساکتی» چندی پیش از تولید مجموعه جدید از تیزرهای آموزشی با محوریت  شخصیت «سیاساکتی» خبر داده بود.

پس از انتشار این گفتگو، بهرام عظیمی کارگردان فیلم و سریال های انیمیشن که با مجموعه «سیا ساکتی» شتناخته می شود؛ ضمن گلایه از دست اندرکاران تولید این مجموعه بیان کرد: استفاده از «سیا ساکتی» در جهت تبلیغات تیزرهای آموزشی بدون اسم بردن از مولف و خالق اصلی این شخصیت غیراخلاقی است و لازم می دانم برای روشن شدن افکار عمومی و علاقمندان به این مجموعه، توضیحاتی را ارائه کنم.

 کارگردان بخشی از انیمیشن «سیا ساکتی» تاریخچه ای از چگونگی ساخته شدن این تیزرهای آموزشی در زمینه راهنمایی و رانندگی ارائه کرد و گفت: سال 1375 سه قسمت انیمیشن برای کنترل نامحسوس پلیس راهنمایی رانندگی به کارگردانی امیر محمد دهستانی ساخته شد که در آن مجموعه ایلا سلیمانی مدل ساز و انیماتور بود. در واقع این مجموعه نخستین سری از ساخت انیمیشن هایی در حوزه آگاهی بخشی راهنمایی و رانندگی بود. شخصیت اصلی در آن مجموعه هوتن نام داشت که متاسفانه این سه انیمیشن با وجود کیفیت بسیار بالا و ساختاری نوین، پخشی بسیار محدود داشت و خیلی دیده نشد.

عظیمی متذکر شد: در سال 1379 زمانی که محمد باقر قالیباف به عنوان فرمانده نیروی انتظامی روی کار آمد، تحولات عجیب و غریب  و بی سابقه ای که رویکرد مثبت داشت در نیروی انتظامی و به ویژه در راهنمایی و رانندگی اتفاق افتاد. در راستای همین تحولات بود که اداره کل فرهنگ ترافیک ناجا تصمیم گرفت نسبت به ارتقای سطح آگاهی عمومی به مردم تیزرهای آموزشی با محوریت راهنمایی و رانندگی بسازد و مدیری موسسه انیمیشن حور با توجه به سفارش راهنمایی و رانندگی از من خواست که مسئولیت ساخت مجموعه دوم را به عهده بگیرم.

کارگردان فیلم انیمیشن «تهران 1500» ادامه داد: برهمین اساس از سال 1379 به بعد، 45 قسمت از این انیمیشن را به عنوان طراح کاراکتر، فیلمنامه نویس و کارگردان با تیم همراهم ساختم؛ البته دو قسمت ابتدایی را به تنهایی ساختم و تنها شخصیتی که از سری قبل به این مجموعه آمد هوتن بود. حتی یادم هست که صداپیشه هوتن، امیر محمد دهستانی کارگردان قسمت اول این مجموعه بود، زنده یاد حسین باغی صداپیشه تمام کاراکترهای مرد بود و آزاده مویدی فر هم همه شخصیت های زن و کودکان را صداپیشگی می کرد.

عظیمی در پاسخ به اینکه در مجموعه دوم علاوه بر شخصیت هوتن که از مجموعه اول آمده بود چه شخصیت دیگری معرفی شد؟ گفت: جواد، راد، داود خطر، آقای آرام، پلیس، بهاره و برادران کوچک سیا و هوتن و چند نقش فرعی دیگر در این دوران خلق شد. این تیزرهای تبلیغاتی در ابتدا به داود خطر معروف شد و سیا ساکتی هنوز نیامده بود.

کارگردان انیمیشن فیلم سینمایی «تهران 1500» با اشاره به چگونگی اضافه شدن «سیا ساکتی» توضیح داد: چند قسمت از این مجموعه را ساخته بودم که اداره کل فرهنگ ترافیک از من خواست تا یک شخصیت موتوری به قصه وارد کنم بنابراین پیشنهاد شخصیت و انتخاب نام سیا هر دو از سوی نیروی انتظامی بود بنابراین شخصیت سیا ساکتی را مانند سایر شخصیت ها من طراحی و خلق کردم و بعد از آن کاراکتر طراحی شده ابتدایی سیا را به ابراهیم ساکتی دادم و از او خواستم که از روی طرح، مدل کامپیوتری این شخصیت را بسازد. شخصیت ما کمی تپلی با پوست تیره و لباسش کاپشن خلبانی با آستر نارنجی و شلوار شش جیب و کتانی بود.

وی افزود: از آنجا که خود ابراهیم ساکتی شخصیت بسیار جذابی داشت و جوانی هنرمند بود و البته هست، همیشه پیشنهادهای جالب به هنگام ساخت شخصیت ها می‌داد که قابل استفاده بود، همچنانکه شهاب پیچاقیان وقتی مدل کامپیوتری داود خطر را می ساخت پیشنهاد داد که چشمان داود کمی چپ و پیراهنش مانتی گل باشد و من پذیرفتم.

عظیمی با اشاره به اینکه طبق عادتی که دارد اسم و قیافه بسیاری از شخصیت ها را براساس اطرافیان، دوستان و خانواده خود انتخاب می کند، عنوان کرد: در یکی از قسمت های سه دقیقه ای کاراکتر راد به خانه سیا می رود و زنگ خانه سیا را به صدا در می آورد در همین لحظه به ابراهیم ساکتی گفتم کاراکتر سیا تا کنون فامیلی نداشته و از او خواستم تا فامیل خودش را روی زنگ بنویسد چون هم خواستم نامش در این مجموعه ماندگار شود و هم فامیلی ساکتی برای کاراکتر شر و شوری مثل سیا خیلی با نمک می شد و درست از همان قسمت مردم  این کاراکتر را با نام و فامیل سیا ساکتی شناختند.

کد خبر 277285

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سینما

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha