همشهری آنلاین: سازمان امور دانشجویان وزارت علوم اعلام کرد: مقرری ارزی دانشجویان بورسیه برای فرصت تحقیقاتی خارج از کشور در استرالیا، زلاندنو، کانادا، آمریکا، ژاپن، آفریقای جنوبی و آمریکای لاتین ۴۰ میلیون ریال و سایر کشورهای خارجی ۳۰ میلیون ریال است.

به گزارش مهر، شیوه‌نامه اجرایی فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت داخل و خارج کشور و شرکت در کنفرانس‌های علمی از سوي سازمان امور دانشجويان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به دانشگاه‌ها ابلاغ شد كه بر اساس آن، متقاضیان فرصت تحقیقاتی علاوه بر شرایط مندرج در ماده یک آیین‌نامه، لازم است حائز شرایط زیر باشند:

  • متقاضی، دانشجوی تمام وقت دوره‌های حضوری دانشگاه‌ها یا پژوهشگاه‌های دولتی باشد.
  • متقاضی آزمون جامع خود را با موفقیت گذرانده و طرح پیشنهادی رساله دکتری وی نیز تصویب شده باشد.
  • متقاضی در زمینه‌ای هم راستا با موضوع رساله دکتری خود از یک دانشگاه معتبر نامه پذیرش را که به تایید گروه تخصصی (آموزشی یا پژوهشی)رسیده ارایه نماید.
  • به هنگام اعزام حداقل 3 سال از شروع تحصیل متقاضي گذشته باشد.
  • برای اعزام به خارج از کشور علاوه بر دارا بودن حد نصاب 50 در صد از نمره زبان msrt یا نمره معادل آن از آزمون‌های معتبر دیگر مانند tolimo،gre،ielts،tofel، به تشخیص اداره کل بورس، به تایید گروه تخصصی دانشگاه، مهارت لازم را نیز برای مکالمه در خارج از کشور داشته باشد.
  • با تایید دانشگاه، ویژگی‌های لازم تعهدی و اخلاقی در جهت حفظ شئونات اسلامی ایران را دارا باشد.

در اين ابلاغيه آمده است: با توجه به محدودیت سهمیه دانشگاه‌ها در شرایط مساوی اولویت اعزام با دانشجویانی است که به تشخیص دانشگاه از سوابق علمی و پژوهشی بالایی برخوردارند.

همچنين پرداخت هزینه‌ها و سایر مزایای دانشجویان منتخب بر اساس مواد مندرج در اين آیین‌نامه به شرح زیر است:

به دانشجویان بورسیه حواله دریافت شش ماه مقرری ارزی به میزانی که بر اساس مصوبات هیات وزیران تعیین می‌شود معادل ریالی آن به نرخ رسمی، کمک هزینه ریالی بابت جبران بخشی از هزینه بلیط رفت و برگشت و بیمه که همه ساله از سوی اداره کل بورس تعیین می‌شود پرداخت خواهد شد كه ارایه لاشه بیلیط رفت و برگشت و گواهی بیمه جهت تسویه حساب کمک هزینه ریالی الزامی است.

به دانشجویان غیر بورسیه نيز حواله دریافت شش ماه مقرری ارزی به علاوه 50 درصد معدل ریالی مقرری ارزی به نرخ رسمی و 50 درصد کمک هزینه ریالی پرداخت می‌شود.

میزان کمک هزینه پژوهشی برای اعزام دانشجویان دکتری به فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت در داخل کشور به منظور تامین بخشی از هزینه‌های تحقیقاتی وی هر ساله (به تفکیک برای دانشجویان بورسیه و غیر بورسیه) با تصویب شورای مرکزی بورس تعیین و با ارایه گواهی از دانشگاه محل تحصیل از سوی اداره کل بورس به دانشگاه یا موسسه محل انجام تحقیقات پرداخت می‌شود.

در طول مدت استفاده دانشجو از فرصت تحقیقاتی داخل در هر شهر غیر از محل تحصیل وی مقرری ریالی طبق حکم ویژه فرصت تحقیقاتی بر مبنای مقرری بورس موسسه محل تحصیل پرداخت می‌شود در صورتی که دانشگاه محل تحصیل دانشگاهی غیر از محل تحقیق در همان شهر باشد تنها 50 درصد مقرری ریالی قابل پرداخت خواهد بود.

میزان کمک هزینه ریالی برای تشویق دانشجویان بورسیه دکتری برای شرکت در کنفرانس‌های خارج از کشور برای ارایه مقاله (به صورت سخنرانی) همه ساله توسط شورای مرکزی تعیین می‌شود که با تایید دانشگاه محل تحصیل فقط یک بار در طول مدت بورس به دانشجو قابل پرداخت است.

طبق اين گزارش، تعیین شرایط دانشجو و ویژگی‌های کنفرانس به دانشگاه‌های محل تحصیل دانشجو واگذار می‌شود.

سایر مقررات اعزام دانشجویان به فرصت تحقیقاتی یا کنفرانس‌ها به شرح زیر است:

دانشجویان موظف هستند پس از بازگشت از فرصت تحقیقاتی یا کنفرانس ضمن اعلام مراجعت، گزارش کاملی از فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی خود را که به تایید استاد راهنما رسیده باشد به دانشگاه ارائه كنند. ارایه گزارش فرصت تحقیقاتی تایید شده به اداره کل بورس نیز برای تسویه حساب نهایی الزامی است.

درصورتی که دانشجو به مدت کمتر از 6 ماه در کشور محل تحقیق اقامت داشته باشد موظف است مازاد مبالغ دریافتی را با امور مالی سازمان تسویه كند. فرصت تحقیقاتی با نظر گروه تخصصی و دانشگاه (آموزشی یا پژوهشی) محل تحصیل مشروط به داشتن فعالیت‌های علمی برجسته و ارزنده در طول دوره تحقیقاتی (مانند انتشار مقاله در نشریات علمی و پژوهشی بین‌المللی) حداکثر تا 9 ماه قابل تمدید است.

هزینه‌های تمید فرصت مطالعاتی به صورت ریالی و با نرخ ارز رسمی در زمان بازگشت دانشجو محاسبه و پرداخت آن منوط به موافقت اداره کل بورس با تمدید فرصت و نیز تخصیص بودجه لازم است. نظارت بر حسن اجرای این شیوه‌نامه توسط سازمان امور دانشجویان با اعزام نمایندگان خود به دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها انجام مي‌شود.

مقرری ارزی دانشجویان بورسیه برای فرصت تحقیقاتی خارج از کشور برای هر ماه اقامت برابر با مصوبات هیات وزیران و کمک هزینه ریالی به شرح زیر تعیین شده است:

استرالیا، زلاندنو ،کانادا، آمریکا ژاپن، آفریقای جنوبی و آمریکای لاتین چهل میلیون ریال، سایرکشورهای خارج سی میلیون ریال؛ و کمک هزینه پژوهشی برای فرصت تحقیقاتی داخل کشور برای تحقیقات نظری برابر با 50 میلیون ریال،و برای تحقیقات تجربی تا 100 میلیون ریال تعیین شده است.

همچنين تضمین مالی که دانشگاه‌ها پیش از خروج دانشجو از کشور باید از وی دریافت کرده باشند به این شرح است: از دانشجویان بورسیه خارج کشور 400 ميليون ریال، دانشجویان بورسیه داخل کشور 150 ميليون ريال و دانشجویان غیربورسیه خارج از کشور 200 ميليون ریال و دانشجویان غیر بورسیه داخل کشور 150 ميليون ريال دریافت مي‌شود.

کمک هزینه شرکت در کنفرانس‌های خارج از کشور براي كشورهاي استرالیا، زلاندنو، کانادا، آمریکا، ژاپن، آفریقای جنوبی و آمریکای لاتین 25 میلیون ریال و سایر کشورها 20 میلیون ریال است.

کد خبر 269958

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha