‌همشهری آنلاین: مسئول برنامه غربالگری نوزادان وزارت بهداشت گفت وضعیت مصرف ید در کشور فوق العاده اسف‌بار است، به طوری که فقط ۱۰ درصد نمک‌ها دارای ید هستند و این مسئله موجب بروز عوارض و بیماری‌های گوناگونی در نوزادان و زنان باردار می‌شود.

salt

به گزارش ایرنا دکتر شهین یاراحمدی روز یکشنبه ۱۱ اسفند در کنفرانس یک روزه کم کاری تیروئید در دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: شیوع کم کاری تیروئید در نوزادان در ایران یک در 465 است، یعنی از هر 465 نوزاد در کشور یک نوزاد کم‌کاری تیروئید دارد که آمار بالایی است و یکی از دلایل آن کمبود ید در منطقه است.»

به گفته دکتر یاراحمدی کمبود ید در کشور موجب  می‌شود زنان باردار نیز ید کمتری از طریق رژیم غذایی دریافت کنند و از طرف دیگر با توجه به آمار بالای پره‌اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) در کشور که موجب توصیه به کمتر خوردن نمک به زنان باردار می‌شود،  امکان دریافت ید از راه نمک‌های غنی‌شده نیز کمتر می‌شود و مجموعه این عوامل باعث ابتلای نوزادان به کم‌کاری تیروئید می‌شود.

مسئول برنامه غربالگری نوزادان وزارت بهداشت، گفت: «هرچند اقدام به غنی سازی نمک با ید کرده‌ایم، اما از  شش تا هفت سال پیش با شدیدتر شدن وضعیت تحریم‌ها دیگر از یدهای با کیفیت استفاده نکردیم‌، بلکه  از کشورهای چین و هند یدهای کم‌کیفیت وارد کردیم که ماندگاری آنها در نمک کم است، در نتیجه میزان ید نمک اکنون در کشور خیلی کم است.»

یاراحمدی با اشاره به نامگذاری سوم تا دهم خرداد به عنوان «هفته اطلاع‌رسانی به بیماران تیروئیدی» گفت: «در ابتدای اجرای برنامه غنی‌سازی نمک با ید، برنامه خوب پیش می‌رفت، اما برخی مسئولان دلسوز کنار رفتند و آموزش عمومی درباره اهمیت مصرف ید کم شد و اکنون نسل جدید نیز نمی‌داند چطور از ید استفاده کند.»

او اضافه کرد: «همچنین در زایشگاه ها و اتاق های زایمان کشور از بتادین استفاده می شود که موجب کمبود ید و کم کاری تیروئید در نوزادان می شود.»

به گفته دکتر یاراحمدی ازدواج های فامیلی، کمبود سلنیم و ورود میزان بالای سموم مختلف به بدن نوزاد و زنان باردار را از دیگر دلایل کم‌کاری تیروئید در نوزادان عنوان کرد.

کد خبر 251623

برچسب‌ها