گروه اقتصادی: بازار ارز که یک‌هفته پرنوسان و هیجانی را پشت‌سر گذاشت، سرانجام نقطه تعادلی خود را پیدا کرد.

به‌نظر می‌رسد عرضه و تقاضا در بازار ارز پس از توافق هسته‌ای ژنو به توازن رسیده و فعالان بازار می‌توانند نرخ 2هزار و 950تومان را در این مقطع به‌عنوان نرخ تثبیت شده، بپذیرند. هرچند که هنوز اقدام عملی برای ورود بخشی از ارزهای بلوکه‌شده ایران طبق توافق ژنو آغاز نشده، اما آثار روانی در کنار تقویت فروش ارزهای خانگی، شرایط را برای کاهش 70تومانی بهای دلار نسبت به روزهای پیش از توافق، فراهم آورده است.

بلافاصله پس از توافق ژنو، بازار ارز با کاهش قیمت همراه شد و بهای دلار تا 2هزار و 885تومان پایین آمد. این روند اما با تخلیه هیجان از بازار ارز چندان دوام نیاورد تا بهای پول آمریکا بار دیگر افزایش یابد و در اواخر هفته گذشته به 2هزار و 945تومان برسد. روز گذشته نیز این نرخ با نوسان 5تومانی همراه شد تا شرایط تثبیت شده‌ای را برای بازار رقم بزند. در این شرایط روند تقویت ارزش پول ملی که از اواخر خردادماه سال‌جاری آغاز شده است، ادامه یافت. در این مدت با کاهش 750تومانی بهای دلار، پول ملی حدود 20درصد تقویت شده است.

اظهارات مسئولان اقتصادی نشان می‌دهد که دولت قصد دارد تا سال آینده با تک نرخی کردن ارز شرایط را برای تقویت بیشتر ارزش پول ملی فراهم سازد. سخنگوی دولت پیش‌بینی کرد که با توجه به توافق ژنو ارز قابل توجهی در اختیار اقتصاد ایران قرار گیرد و این موضوع مانع افزایش قیمت دلار خواهد بود. یک کارشناس بانکی اما معتقد است که هنوز شرایط برای یکسان‌سازی‌ نرخ ارز مهیا نشده است. احمد حاتمی یزد گفت:

تا زمانی که اتفاق عملی در راه آزادسازی و انتقال وجوه ارزی رخ ندهد، نمی‌توان انتظار داشت که نرخ دلار به‌طور واقعی خود را به نرخ رسمی نزدیک کند، ضمن اینکه افزایش نرخ رسمی ارز هم در بودجه سال آینده منطقی نیست. معاون ارزی اسبق بانک مرکزی نیز بر این باور است که شرایط برای تک‌نرخی‌شدن ارز در سال آینده مهیا خواهد شد. کمال سیدعلی به فارس گفت: تک نرخی شدن ارز شروطی دارداز جمله اینکه با اعلام یکسان‌سازی، بانک مرکزی بتواند پاسخگوی تمام نیازهای ارزی با یک نرخ واحد باشد.

کد خبر 240685
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بيمه و بانك

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز