همشهری آنلاین: مصرف مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا از همان دوران کودکی برای شبکیه‌ی چشم آسیب رسان است.

مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا؛ مضر برای چشم‌ها

نتایج یک پژوهش استرالیایی نشان می‌دهد که مواد غذایی حاوی گلوسید به خصوص آن دسته که دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند به سلامتی به خصوص سلامتی چشم‌ها آسیب می‌زنند.

محققان استرالیایی معتقدند که رابطه‌ای بین مصرف گلوسیدها با شاخص گلیسمی بالا و وضعیت رگ‌های خونی دور شبکیه‌ی چشم وجود دارد.

برای رسیدن به این نتایج آن‌ها روی 2353 کودک حدود دوازده سال بررسی‌هایی انجام دادند. آن‌ها بعد از تحقیقات مختلف به این نتیجه رسیدند شریان‌های کوچک مربوط به شبکیه‌ی بچه‌هایی که نوشابه یا مواد غذایی شیرین زیادی در برنامه‌ی غذایی خود دارند تنگ‌تر و منقبض‌تر از حد نرمال است.

محققان معتقدند که این تغییرات به وجود آمده در عروق به خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مربوط می‌شود و باید به کودکان کم سن و سال کمک کرد تا مواد غذایی سالم‌تر و بهتری مصرف کنند. در واقع لازم است که به خانواده‌ها و کودکان آموزش داده شود تا مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین مصرف کنند.

متخصصان برای اینکه تأثیر مواد مغذی را روی قند خون بررسی کنند از معیاری به نام شاخص گلیسمی بهره می‌برند. شاخص گلیسمی در مقیاسی بین 0 تا 100 سنجیده می‌شود که تأثیر 50 گرم از یک ماده‌ی غذایی را روی میزان قند خون نشان می‌دهد.

سیب زمینی سرخ کرده، نوشیدنی‌های شیرین و گازدار صنعتی، اسپاگتی و غیره شاخص گلیسمی بالایی دارند یعنی با سرعت بیشتر قند خون را بالا می‌برند.

منبع: تبیان

کد خبر 222437

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان