همشهری آنلاین: مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی طی اطلاعیه‌ای با اعلام احتمال افزایش ابتلا به مسمومیت‌های غذایی در روز 13 فروردین ماه، در این خصوص توصیه‌های ویژه‌ای به مردم ارائه کرد.

به گزارش پایگاه رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی در این اطلاعیه آورده است: در روز 13 فروردین، با توجه به حضور گسترده هموطنان در تفرجگاه‌ها، پارک‌ها و جنگل‌ها، به دلیل کمبود امکانات، رعایت بهداشت فردی و عمومی تا حدودی کاهش یافته و احتمال ابتلا به مسمومیت‌های غذایی به ویژه در کودکان و سالمندان افزایش می‌یابد. از سوی دیگر استفاده از آب رودخانه برای شستشوی دست و صورت و یا ظروف، می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها را به فرد انتقال دهد.

در این اطلاعیه آمده است: مسمومیت غذایی یک بیماری خفیف با علائم معمول شامل تهوع، استفراغ، کرامپ شکمی و اسهال است که به طور ناگهانی پس از مصرف غذا و یا آب آلوده مشاهده می­‌شود (حداکثر در 48 ساعت). بسته به نوع و میزان آلودگی، شدت علائم متفاوت خواهد بود. در صورت آلودگی شدید مواد غذایی علائمی چون تب، لرز، مدفوع خونی، کم آبی بدن و آسیب به سیستم عصبی بدن مشاهده می‌شود.

در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: علائم مسمومیت حتی می‌تواند به سرعت بروز نماید، 30 دقیقه پس از مصرف غذای آلوده و یا بسیار آرام طی چندین روز بدتر شود.

در اطلاعیه مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی چند توصیه بهداشتی به هموطنان شده که از جمله آن‌ها به این شرح است:

  •  از آب‌هایى که مطمئن هستید پاک هستند، براى نوشیدن استفاده کنید مثلاً بطرى‌هاى آب معدنى که پلمب شده‌اند و یا از آب جوشیده استفاده کنید.
  • از یخ استفاده نکنید مگر اینکه مطمئن باشید با آب پاک درست شده‌اند.
  • از مصرف شیر و لبنیات غیر پاستوریزه خوددارى کنید.
  • خوردن میوه‌ها و سبزیجات خام را کنار بگذارید، مگر اینکه قابل پوست کندن باشند.
  • از غذاهایى که فروشندگان دوره گرد مى‌فروشند پرهیز کنید.
  • دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید.
  • از خرید مواد غذایی که در کنار جاده فروخته می‌شود خودداری کنید.
  • از مصرف سالاد و سبزیجات خام در رستوران‎ها خودداری کنید.
  • از خرید یخ از اماکن غیربهداشتی خودداری کنید.
  • در صورت استفاده از غذاهای کنسرو شده با رعایت موارد بالا ابتدا آن را به مدت 20 دقیقه جوشانیده و سپس مصرف کنید.
  • هرگز غذای پخته شده را بیش از دو ساعت در دمای محیط قرار ندهید.

در اطلاعیه مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی همچنین توصیه شده است: در صورت مشاهده علائمی چون تهوع، ‌استفراغ و اسهال به اولین مرکز درمانی مراجعه کنید و در صورت مشاهده فردی که دچار مسمومیت‌های غذایی شده است از بیمار بخواهید به آرامی دراز بکشد و حتی‌الامکان استراحت کند و به او مایعات رقیق و فراوان بدهید. (آب، آبمیوه رقیق شده و یا چای کمرنگ) و در صورت بدتر شدن وضعیت بیمار با اور‍ژانس 115 تماس بگیرید و یا به پایگاه سلامت اورژانس 115 و یا سایر مراکز درمانی مراجعه کنید.

کد خبر 207030

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان