چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۸۵ - ۱۱:۳۵

صدف کوه کن: عده ای از محققان معتقدند، خوردن سویا و فرآورده های آن و همین طور خوردن دانه کتان، می تواند تولید استروژن را در دوران یائسگی افزایش دهد.

دکتر مارک والکومیت، استاد پزشکی دانشگاه موناش در ویکتوریا استرالیا در تحقیق جالبی نشان داده است که فعالیت استروژنی در اثر خوردن سویا و دانه کتان افزایش می یابد.

در این تحقیق 25 نفر زن در دوران یائسگی که تحت درمان با استروژن نبودند(استروژن نمی خوردند) مورد بررسی قرار گرفتند و پس از دو هفته استفاده از رژیم غذایی معمول خودشان، دو هفته از رژیم غذایی سرشار از فرآورده های آرد سویا و همچنین از جوانه های شبدر یا دانه کتان استفاده کردند.

طی این تحقیق مشخص شد که هر دو مواد فوق، فعالیت تولید استروژن در زنان را افزایش دادند.البته فقط فرآورده های پروتئینی سویا نظیر آرد سویا، آجیل سویا و فرآورده های آرد سویا و شیر سویا فعالیت استروژنی را افزایش می دهند، ولی روغن سویا و سس سویا این اثر را ندارند.

زمانی که تولید هورمون استروژن در زنان متوقف می شود، وارد دوران یائسگی می شوند، در این دوران تا مدتی از عوارض ناراحت کننده یائسگی نظیر داغ شدن (به اصطلاح گر گرفتن)، ناراحتی های عصبی و روحی رنج می برند. فقدان استروژن ممکن است احتمال خطر حمله های قلبی و پوکی استخوان را نیز در سالهای بعد افزایش دهد.

کد خبر 1983

برچسب‌ها