همشهری آنلاین: متخصصان تغذیه و سلامت در یک مطالعه کیفی جدید دریافته‌اند که وقتی صحبت از یک ماده خوراکی ویتامینه و مغذی به میان می‌آید، محصولات غذایی و فرآورده‌های ارگانیک عموما هیچ برتری نسبت به محصولات عادی ندارند.

به گزارش ایسنا، کارشناسان دانشگاه استانفورد و مرکز سیستم مراقبت‌های بهداشتی امور دامی «پالو آلتو» در این بازبینی‌ها تاکید کردند که محصولات ارگانیک از نظر ویتامین‌ها و مواد مغذی هیچ ارجحیتی به مواد غذایی معمولی ندارند اما نکته مثبت آنها این است که خیلی کمتر در معرض سموم و آفت‌کش‌ها و باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌ قرار گرفته‌اند و از این نظر خطر کمتری سلامت مصرف‌کنندگان ارگانیک را تهدید می‌کند.

به گزارش رویترز، این کارشناسان 200 مطالعه قبلی را مورد بازبینی قرار داده و دریافته‌اند که در مقدار ویتامین‌های موجود در محصولات خوراکی گیاهی و حیوانی ارگانیک و غیرارگانیک هیچ تفاوتی وجود ندارد اما تفاوت مهم‌تر این دو گروه محصول غذایی این است که در فرآورده‌ها و غذاهای غیرارگانیک مقدار آفت‌کش‌ها و باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌ها به مراتب بیشتر است.

گروهی از کارشناسان سلامت و محیط‌ زیست در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد در این باره خاطرنشان کردند در حالی که هنوز به طور قطع تاثیر این آفت‌کش‌ها و باکتری‌ها روی بدن انسان آشکار نشده اما مردم باید به طورکلی در هنگام انتخاب محصولات غذایی مختلف، مسئله عوارض تماس با این سموم و باکتری‌ها را در نظر داشته باشند و در خرید مواد غذایی بیشتر دقت کنند.

شرح این بازبینی‌ها به تفصیل در مجله «سالانه‌های طب داخلی» ارائه شده است.

کد خبر 183583

برچسب‌ها