پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۷
۰ نفر

همشهری‌آنلاین: سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت : سایت جستجوگر گوگل باید اقدام زشتش در حذف نام خلیج فارس را اصلاح کند

به گزارش واحد مرکزی خبر، رامین مهمانپرست در جمع خبرنگاران شیراز با اشاره به این که فناوری‌های نوین باید در مسیر پیشرفت و تعالی کشورها و بشریت استفاده شود و نباید به عنوان یک ابزار سیاسی در خدمت مطامع ابرقدرت‌ها در بیاید، افزود:

یکی از فتنه‌هایی که در امتداد جنگ نرم بر علیه ملت ایران صورت گرفت اقدام بی‌شرمانه گوگل در حذف نام خلیج فارس بوده که هم منافی آزادی بیان و هم مغایر با حقایق و اسناد تاریخی است و هر چه سریع‌تر باید اصلاح شود.

وی گفت: دستگاه دیپلماسی کشور شکایت رسمی و پیگیری اقدام گوگل از طریق مجاری قانونی را در دستور کار قرار داده است.

سخنگوی وزارت خارجه کشور با اشاره به این که الحاق بحرین  به عربستان، به منزله محو بحرین است گفت: به نظر می‌رسد که بحرین از شاخصه‌های کافی برای الحاق به عربستان برخوردار نیست و الحاق آن به کشوری مانند عربستان به منزله محو بحرین است.

وی افزود: کشورهای منطقه با توجه به مطالبات به حق مردم به اقتدار واقعی دست می‌یابند و در آن شرایط همکاری منطقه‌ای بین کشورهای مستقل منطقه تضمین کننده منافع واقعی ملت‌ها است.

آقای مهمانپرست گفت: ایجاد اتحاد بین کشورهای منطقه موضوعی است که نیازمند برنامه‌ریزی و تحلیل عمیق و مدت زمان طولانی برای تحقق است.

وی با اشاره به احتمال تشکیل اتحادیه در کشورهای منطقه با هدف تامین منافع بیشتری برای مردم کشورشان؛ افزود: این اقدام باید با بررسی همه جانبه زمینه‌های چنین رویکردی انجام شود.

مهمانپرست گفت: چنین تصمیم‌هایی اگر با اهداف سیاسی زودگذر و نگاه غیر‌منطقی اتخاذ شود مشکلات جدی را برای این کشورها به وجود می‌آورد.

وی افزود: الگوی کشورهای خلیج فارس با چنین طرح‌هایی احتمالا" اتحادیه اروپا است که البته این اتحادیه دوره‌ای 60 ساله را پیموده و بعد از 6 دهه هنوز نتوانسته تمام کشورها را در زمینه‌های مختلف با خود همراه کند و هر روز شاهد بروز اختلافات جدی و جدیدی در این اتحادیه هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ادامه افزود: با عنوان تشکیل این اتحادیه، الحاق بحرین به عربستان طرح می‌شود و این امر سئوالات بسیاری را در اذهان به وجود می‌آورد  چرا که به طور معمول 2 کشوری به یکدیگر ملحق می‌شوند که سنخیت‌هایی را از لحاظ تاثیرگذاری ، ابعاد فرهنگی ، اقتصادی و کثرت جمعیت دارا هستند.

مهمانپرست افزود: بین بحرین و عربستان چنین سنخیتی وجود ندارد و در واقع کشوری مانند بحرین از شاخصه‌های کافی برای الحاق به کشور بزرگتری مانند عربستان برخوردار نیست.

مهمانپرست درباره ادعاهای برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس در مورد جزایر سه گانه ایرانی گفت: این جزایر از هزاران سال پیش به کشور ایران تعلق داشته و جزو لاینفک خاک ایران تلقی شده و می‌شود و جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه اجازه مداخله در امور داخلی کشورش را به هیچ کس نمی‌دهد.

وی به مقامات کشورهای منطقه توصیه کرد که در ادبیات گفتاری خود دقت کرده و با بیان اظهاراتی که منجر به جریحه‌دار شدن عواطف مردم می‌شود باعث خوشحالی دشمنان منطقه و به‌ویژه رژیم صهیونیستی نشوند.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره در راستای حسن همجواری ، افزایش همکاری‌ها بین کشورهای منطقه و تنش‌زدایی در منطقه گام برداشته و توصیه ما به کشورهای دیگر منطقه نیز این است که وارد بحث‌های غیرعلمی و فاقد سندیت تاریخی نشوند.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی تاکنون سعی کرده با کنترل و مدیریت وضعیت ، عکس‌العمل مردم را در راستای توسعه روابط هدایت کند و از همین رو کشورهای منطقه نیز باید از بیان مسائلی که باعث تحریک مردم می‌شود ، خودداری کنند.

مهمانپرست در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری نشست بعدی جمهوری اسلامی و نمایندگان کشورهای 1+5 در سوم خرداد در بغداد گفت : امیدواریم در این اجلاس شاهد رویکرد مثبت و فضای همکاری باشیم .

وی گفت: چارچوبی که در مذاکرات استانبول به توافق رسید، مبنا دانستن مفاد قرارداد «ان پی تی» بود که بر اساس تعهد کشورها در از بین بردن سلاح‌های هسته‌ای و عدم اشاعه این نوع از سلاح‌ها و تحقق حقوق کشورها در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای استوار است.

مهمانپرست در مورد پیروزی فرانسوا اولاند نامزد حزب سوسیالیست در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه گفت: انتخابات فرانسه نشان داد سیاست‌های دولت سارکوزی اشتباه بود و به ویژه در مورد مسائل خاورمیانه و جمهوری اسلامی این سیاست‌ها تاثیر منفی در روابط 2 کشور داشت.

وی افزود: مردم فرانسه به خاطر اشتباه سارکوزی به او رای ندادند و امیدواریم آقای اولاند با توجه به فضایی که داخل فرانسه به وجود آمده در جبران این اشتباهات بکوشد.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ادامه داد: ما به سبب قدمت روابط ایران و فرانسه ظرفیت خوبی را برای روابط دو کشور متصوریم و با توجه به نقش ایران در منطقه و نقش فرانسه در اتحادیه اروپا همکاری‌های دو کشور می‌تواند منافع بسیاری برای ملت‌های هر دو کشور داشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اهمیت سفرش به شیراز گفت : بسیاری از کشورهای خارجی ایران را به استان فارس و شیراز می شناسند.

رامین مهمانپرست افزود: پرسپولیس شیراز، حافظ و سعدی شیراز و بسیاری از اماکن و افراد نام آور استان فارس، نماد و معرف ایران در خارج از کشور است.

او افزود: با توجه به اینکه استان فارس و شهر شیراز مورد توجه مردم دنیا و منطقه قرار دارد و یکی از استان هایی است که بسیاری از مردم منطقه و خلیج فارس به آن سفر می کنند رابطه مردمی فی مابین با کشورهای حوزه خلیج فارس از طریق پل شیراز قابل وصول تر و دستگاه سیاست خارجی برای این استان جایگاه ویژه ای در توسعه روابط خارجی قائل است.

کد خبر 170851
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز