سه‌شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: برندگان جایزه‌ جهانی روزنامه‌نگاری پولیتزر در سال ۲۰۱۱ در مراسمی که 16 آوریل (28 فروردین) در نیویورک برگزار شد، معرفی شدند.

Pulitzer

 جایزه‌ی پولیتزر از ۹۶ سال پیش تا کنون هر ساله به برترین نویسندگان، روزنامه‌نگاران و هنرمندان جهان اعطا می‌شود.

به گزارش دویچه وله، امسال سارا گنیم، خبرنگار جوانی که گزارش‌های رسوایی جنسی در کالجی در آمریکا را دنبال و پوشش داد، برنده‌ی جایزه‌ی پولیتزر در رشته‌ی "گزارشگری محلی" شد. سارا گنیم یکی از جوان‌ترین برندگان جایزه‌ی پولیتزر که معتبرترین جایزه‌ی روزنامه‌نگاری در جهان است، محسوب می‌شود. گنیم در روزنامه‌ی محلی "پتریوت نیوز" در ایالت پنسیلوانیای آمریکا کار می‌کند.

روزنامه‌ی معروف "نیویورک تایمز" نیز که معمولا هرسال نامش در لیست برندگان است، امسال در دو رشته‌ی "گزارشگری تحقیقی" و "گزارشگری بین‌الملل" برنده شد.

پولیتزر بهترین مجموعه گزارش تحقیقی را به این روزنامه به دلیل مجموعه‌ی گزارش‌های آن‌ درباره فرار ثروتمندان آمریکایی و روسای شرکت‌های بزرگ از پرداخت مالیات اعطا کرد. نیویورک تایمز به دلیل گزارش‌های خود درباره‌ی بحران در قاره‌ی آفریقا، برنده‌ی جایزه‌ی بهترین گزارش‌گری بین‌الملل نیز شد.

رشد تاثیر سایت‌های اینترنتی

لیست منتخبین سال ۲۰۱۲ پولیتزر حاکی از آن است که اهمیت و تاثیر سایت‌های خبری آنلاین و کاربر محور، بیشتر شده و این جایزه‌ی رسانه‌ای، سایت‌های کاربرمحور را جدی‌تر گرفته است.

امسال سایت خبری "هافینگتون پست" و "پولیتیکو" هر دو به دلیل محتوای کاربرمحور خود برنده‌ی پولیتزر شدند. زیگ گیسلر، معاون اجرایی جایزه‌ی پولیتزر در گفت‌وگویی با سایت فن‌آوری "مشبل" با تایید افزایش اهمیت و حضور سایت‌های اینترنتی کاربرمحور، گفت:«شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های کاربرمحور امسال در بسیاری از گروه‌ها نامزد بوده و به‌ویژه در حوزه‌ی خبر فوری بسیار موفق عمل کردند.»

سایت خبری "توسکالوسا" که برنده‌ی پولیتزر در گروه بهترین رسانه‌ی خبری شد، در شبکه‌های اجتماعی حضور بسیار فعالی دارد. در بیانیه‌ی پولیتزر یک دلیل انتخاب این سایت خبری، "فید" توئیتر این سایت خبری ذکر شده که فعالانه و بسیار سریع آخرین اخبار را اعلام می‌کند.

"هافینگتون پست" نیز اولین سایت خبری روزانه است که برنده‌ی پولیتزر می‌شود. دیوید وود، خبرنگار این رسانه‌ی خبری به دلیل مجموعه‌ی ۱۰ قسمتی که از زندگی سربازان مجروح آمریکایی در عراق و افغانستان تهیه کرد، برنده‌ی پولیتزر شد.

"پولیتیکو" نیز با این‌که نسخه‌ی چاپی هم دارد، به دلیل کاربران زیادی که به سایت این رسانه مراجعه می‌کنند شناخته شده است.

زیگ گیسلر تاکید کرده که در سال‌های آینده سایت‌های خبری و کاربرمحور، حضور چشمگیری در گروه‌های مختلف جایزه‌ی پولیتزر خواهند داشت. او بااین‌حال اعلام کرده که به نظر نمی‌رسد پولیتزر قصد تعریف گروهی ویژه‌ی برای رسانه‌های دیجیتال را داشته باشد.

بخش داستانی امسال برنده‌ای نداشت

جایزه‌ی پولیتزر هر سال در رشته‌های رمان، شعر، داستان و نمایشنامه نیز اعطا می‌شود. امسال در میان حیرت ناظران، بنیاد پولیتزر در بخش رمان هیچ نامزدی را شایسته‌ی دریافت پولیتزر ندانست. پولیتزر در بخش داستانی، یکی از معروف‌ترین جوایز است و معمولا کتاب برنده به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های سال تبدیل می‌شود.

جاناتان گالاسی، ناشر یکی از نامزدهای نهایی در گفت‌وگو با "نیویورک تایمز" اعلام کرده که از این‌که بخش رمان امسال هیچ برنده‌ای نداشت، "حیرت" کرده و بی‌نهایت شوکه شده است.

آلگریا هودس، برای نمایشنامه‌‌ی "آب در قاشق مرباخوری" برنده‌ی جایزه شد. "مالکوم ایکس: زندگی از آغاز" نیز برنده‌ی گروه بهترین اثر تاریخی شد.

امسال  در حالی که روزنامه های نیویورک‌تایمز و لس‌آنجلس‌‌تایمز هرکدام دو جایزه پولیتزر ۲۰۱۱ را از آن خود کردند اما دو روزنامه‌ی بزرگ و سراسری معروف آمریکا یعنی "وال استریت ژورنال" و "یو اس ای تودی" برنده‌ی هیچ جایزه‌ نشدند.

مسعود حسینی، عکاس افغان که از دختری کوچک در جریان عملیاتی انتحاری در مراسم عاشورای سال گذشته کابل عکس گرفته بود، برنده‌ی پولیتزر در رشته‌ی "عکاسی خبری" شد.

کد خبر 166741
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار رسانه و روزنامه‌نگاری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز