معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط‌زیست که در استان مازندران به‌سر می‌برد، نسبت به آنچه روند افزایش آلاینده‌ها در دریای خزر و کاهش جنگل‌های شمال به نصف نامیده شده، اظهار نگرانی کرد.

محمدجواد محمدی‌زاده که به‌منظور شرکت در همایش مدیران کل حفاظت محیط‌زیست کشور به استان مازندران سفر کرده است، درباره آلودگی دریای خزر به خبرگزاری مهر گفت: برخی پسماندها و زباله‌هایی که در حاشیه رودخانه‌ها تلنبار و به‌وسیله جریان تبخیر آب به دریا منتقل می‌شود، سبب ایجاد نگرانی در بستر دریا خواهد شد.

وی با بیان اینکه فاضلاب‌هایی که وارد آب‌های سطحی و دریا می‌شوند بسیار روند روبه رشد و خطرناکی دارند، یادآور شد: مقرر شد از طریق وزارت نیرو و در 5 سال آینده، تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در نواحی و شهرک‌های صنعتی استان‌ها ایجاد شود تا عملیات پاکسازی قبل از رهاسازی شکل گیرد. البته وی در این میان انگشت اتهام را به سمت کشورهای حاشیه دریای خزر و به‌خصوص آذربایجان نیز نشانه گرفت که منشأ آلودگی‌های نفتی هستند.

همچنین رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست کشور با اشاره به اینکه زنگ خطر برداشت بی‌رویه از عرصه‌های جنگلی به صدا درآمده است، اظهار داشت: نگران روند کاهشی وسعت جنگل‌های شمال کشور هستم. محمدی‌زاده افزود: براساس گزارش رسمی جهانی، میزان واقعی جنگل‌های منطقه مازندران از3.6 میلیون هکتار در سال 1960 به1.8میلیون هکتار در زمان حاضر رسیده که فاجعه است. وی اظهار داشت: این کاهش محسوس هشداری جدی به مسئولان می‌دهد؛ چرا که نمونه‌های نادر هیرکانی جنگل‌های شمال در هیچ نقطه دنیا یافت نمی‌شود. رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور با بیان اینکه کاهش دو برابری سطح جنگل‌های مازندران در 51 سال گذشته سبب کاهش استنشاق اکسیژن شده است، گفت: خسارت به جنگل‌های شمال جبران‌ناپذیر است و می‌تواند زنگ خطر پدیدار شدن بیابان را در این خطه به صدا درآورد. رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور از روند کاهشی میزان جنگل در ایران طی 50 سال اخیر انتقاد کرد و گفت: میزان جنگل‌های ترکیه نسبت به ایران در مدت مشابه دو برابر شده است.

کد خبر 135742

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز