مجموع نظرات: ۰
شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: رصدخانه خورشیدی ناسا تصاویر شگفت انگیز دیگری از حمله یک ستاره دنباله‌دار به سمت خورشید و برخورد آن با سطح خورشید به ثبت رساند، برخوردی که نتیجه آن ایجاد توده‌ای بزرگ از پلاسمای خورشیدی بود

حمله ستاره دنباله دار به خورشید

به گزارش خبرگزاری مهر، این تصاویر ویدیویی توسط ماهواره SOHO به ثبت رسیده و گلوله آتشینی را نشان می‌دهد که در نهایت با خورشید برخورد می‌کند. البته این رویداد به همین جا ختم نمی‌شود و در پی آن توده‌ای از پلاسمای خورشیدی از سطح خورشید به بیرون فوران می‌کند.

احتمال می‌رود این دنباله‌دار از خانواده کیهانی به نام "کروتز" باشد، بقایای یک ستاره دنباله دار بزرگ که چندین قرن پیش متلاشی شده و هر از چندگاهی بخشی از آن با خورشید برخورد می‌کند.

در این تصاویر صفحه‌ای کدر تابش‌های خورشیدی را مانند یک کسوف مصنوعی پوشش داده است تا امکان مشاهده این ستاره دنباله دار کم نور که امکان مشاهده آن از روی زمین غیر ممکن بود، به وجود بیاید. این فیلتر نوری با هدف نمایش دادن ساختار کرونای خورشیدی به دانشمندان، مورد استفاده قرار می‌گیرد اما در عین حال می‌تواند دنباله دارهای مهاجم را نیز شناسایی کند.

ناسا طی سال‌ها بیش از صدها ستاره دنباله دار مشابه را کشف کرده است اما کمتر نمونه‌هایی به چنین مرگ آتشینی زندگی خود را به پایان برده‌اند. در دسامبر سال گذشته نیز خورشید مورد هجوم طوفانی از ستاره‌های دنباله دار یخی قرار گرفتن که قلب ستاره را مورد هجوم قرار داده و در نهایت از بین رفتند.

دانشمندان مدتها است که در تلاش‌اند تا میان ستاره‌های دنباله داری که به دور خورشید سرگردان بوده و گاه و بی گاه به آن هجوم می‌برند و فوران کرونالی خورشید ارتباط فیزیکی پیدا کنند.

کد خبر 134914
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز