گروه دیپلماتیک- همشهری آنلاین: توماس مَسی نماینده جمهوریخواه ایالت کنتاکی، تلاش کرده است مجلس نمایندگان آمریکا را به بررسی طرح استیضاح پیت هگست وزیر جنگ این کشور، وادارد.
مَسی با قرائت پیشنهاد استیضاح در صحن مجلس، هگست را به نقض قانون اختیارات جنگی مصوب ۱۹۷۳ متهم کرده است. به گفته او، هگست با حمایت از ادامه عملیات نظامی آمریکا علیه ایران، بدون دریافت مجوز کنگره، از اختیارات قانونی خود فراتر رفته است.
اتهامات پیت هگست
جنگ ایران تنها یکی از موارد اتهامی علیه هگست است. دیگر اتهاماتی که علیه او مطرح شده به شرح زیر است:
- سوءاستفاده از مقام در ارتباط با عملیاتهای نظامی آمریکا در آبهای کارائیب و شرق اقیانوس آرام
- سوءاستفاده از مقام در ارتباط با تحقیقات پنتاگون درباره منتقدان سیاستهای نظامی دولت ترامپ
- سوءاستفاده از مقام در ارتباط با ربایش نیکلاس مادورو رئیسجمهور ونزوئلا، و همسرش
- سوءاستفاده از مقام در ارتباط با اقدامات نظامی علیه یمن
با این وجود، مسیر استیضاح با مانع مهمی روبهروست: جمهوریخواهان اکثریت مجلس نمایندگان را در اختیار دارند. با این حال، مَسی از سازوکار یک قطعنامه دارای امتیاز ویژه استفاده کرده که میتواند برگزاری رأیگیری و اعلام موضع نمایندگان درباره عملکرد هگست را الزامی کند.
دفتر «مایک جانسون، رئیس مجلس، هنوز درباره نحوه برخورد رهبری جمهوریخواهان با این قطعنامه اظهارنظری نکرده است. پنتاگون نیز اتهامات مَسی را رد کرده و از هگست دفاع کرده است.
نظر شما