کیفیت هوای کشور طی شبانه ‌روز گذشته تا حد زیادی بهبود پیدا کرد اما همزمان با تغییر الگوی مناطق پاک کشور، تمرکز هوای سالم از شمال ‌غرب و غرب ایران به سمت شمال‌شرق، شرق و بخش‌هایی از جنوب‌ شرق کشور منتقل شد.

هوای پاک تهران

همشهری‌آنلاین - مجیدجباری: براساس داده‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور، اگرچه پراکندگی شهرهای دارای هوای ناسالم برای گروه‌های حساس طی شبانه ‌روز گذشته افزایش پیدا کرد، اما تنها شهری که شرایط قرمز و ناسالم برای همه گروه‌های سنی را ثبت کرد، شهر شوش در استان خوزستان بود. در نقطه مقابل، اسفراین در خراسان رضوی و راور در استان کرمان هر دو با ثبت شاخص کیفیت هوای ۲۰پاکترین شهرهای ایران طی شبانه‌روز گذشته بودند.

فعالیت سامانه جوی در ۱۷ استان کشور باعث وزش باد و در برخی مناطق منجر به خیزش نسبی گرد و غبار شد، اما شدت این پدیده در بیشتر مناطق درگیر، در محدوده ناسالم برای گروه‌های حساس باقی ماند و به مرز قرمز نرسید.

بررسی نقشه شاخص روزانه کیفیت هوا نشان می‌دهد استان تهران که همچنان تحت تاثیر فعالیت سامانه جوی قرار دارد، کیفیت هوا اندکی افزایش آلاینده های جوی را تجربه کرد، اما میانگین کیفیت هوا همچنان در محدوده قابل قبول باقی ماند.

در استان خوزستان اما شهرهای خرمشهر، شادگان، مسجدسلیمان، ملاثانی و اهواز در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفتند و میانگین کیفیت هوای استان نیز در همین محدوده ثبت شد. غالب آلاینده‌های این استان ذرات ۲.۵ میکرون ناشی از فعالیت‌های صنعتی و احتراق سوخت‌های فسیلی بود.

در استان کرمان نیز شهرهای رودبار، سیرجان، کرمان و خاتون‌آباد شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس را تجربه کردند و بخشی از مناطق جنوبی و شرقی این استان همچنان درگیر افزایش غلظت آلاینده‌ها بودند. بندرعباس در هرمزگان، ارومیه و بوکان در آذربایجان غربی، مشهد در خراسان رضوی، کاشان در اصفهان، اشتهارد، ساوجبلاغ ، نظرآباد و کرج در استان البرز و همچنین ورامین، ری ، اسلامشهر و بهارستان در استان تهران نیز از دیگر شهرهایی بودند که طی شبانه‌ روز گذشته در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفتند.

به طور کلی نقشه کیفیت هوای کشور نشان می‌دهد تمرکز هوای پاک و قابل قبول طی شبانه‌ روز گذشته بیشتر در شمال‌شرق، شرق و بخش‌هایی از جنوب‌شرق کشور بوده و مناطق غربی و جنوب‌غربی نسبت به روزهای قبل با افزایش نسبی غلظت آلاینده‌ها مواجه شدند.

کد خبر 1039895
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha