رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تشریح وضعیت بیمارستان‌های پایتخت در روزهای جنگ، از رایگان بودن درمان مجروحان، تخلیه برخی مراکز درمانی به دلیل تهدیدات جنگی و قدمت بالای بیمارستان‌های قدیمی تهران خبر داد.

بیمارستان

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر سیدرضا رئیس کرمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست خبری گرامیداشت هفته سلامت بیان کرد: مبنای برگزاری هفته سلامت توجه گروه‌های هدف جامعه به موضوع سلامت است و به طور ویژه امسال به دو نکته توجه شده است؛ تاب‌اوری نظام سلامت در بحران و بحث رسانه و ترویج علمی سلامت و افزایش سواد سلامت جامعه است.

رئیس کرمی درباره ارائه خدمات و تسهیل خدمات درمانی در جنوب شهر تهران گفت: خدمات تخصصی و فوق‌تخصصی در بیمارستان‌های «بهارلو» و «ضیاییان» که در جنوب شهر قرار دارند، در دسترس است. همچنین خدمات تخصصی و فوق‌تخصصی با افتتاح بیمارستان اسلام‌شهر در دسترس قرار می‌گیرد و دو بیمارستان فیروزآبادی و هفت تیر نیز خدمات تخصصی و فوق‌تخصصی را ارائه می‌دهند.

این مسئول درباره نظام ارجاع هم بیان کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، نظام ارجاع به شکل سیستماتیک در بیمارستان اسلام‌شهر اجرا می‌شود. بر این اساس، افراد بر بستر شبکه به خدمات تخصصی دسترسی دارند و در صورت نیاز به پزشک متخصص ارجاع داده می‌شوند. بنابراین، دسترسی به پزشک متخصص ضابطه‌مند می‌شود و نوبت نیز از پزشکان متخصص بر بستر شبکه گرفته می‌شود.

دلیل تخلیه ۴ بیمارستان تهران مشخص شد | درمان رایگان مجروحان جنگ ادامه دارداو در پاسخ به سوال همشهری آنلاین درباره نحوه ارائه خدمات به مجروحان جنگ که دچار مشکلات بیشتری هستند و درمان آنها ادامه‌دار است، عنوان کرد: خدمات درمانی برای مصدومان جنگ از همان ابتدا رایگان در نظر گرفته شد و برای خدمات درمانی هیچ هزینه‌ای پرداخت نکردند. این افراد در صورت ادامه روند درمانی در مراکز ما همچنان تحت پوشش درمان رایگان خواهند بود.

داروهای حیاتی کمبود نشد

رئیس‌کرمی در پاسخ به دیگر سوال همشهری درباره کمبود ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌های دولتی با وجود مشکلات ناشی از جنگ هم توضیخ داد: در تجهیزات پزشکی کمبود خاصی نداشتیم. درباره داروهای حیاتی هم به ندرت کمبود داشتیم اما در حوزه داروهای سرپایی مشکلاتی وجود داشت. برخی شرکت‌های دارویی در دوران جنگ آسیب دیدند و کمبودهای در زمینه این داروها ایجاد می‌شد اما مشکلات به سرعت برطرف شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اقداماتی که باید برای کنترل تجویز غیرمنطقی دارو انجام شود، عنوان کرد: تمام دانشگاه‌های علوم‌پزشکی برای موضوع تجویز غیرمنطقی داروها برنامه‌هایی دارند و کارگاه‌هایی به صورت مکرر درباره این موضوع برگزار می‌شود. تذکر به پرشکان برای تجویز دارو نیز از دیگر مواردی است که در دستور کار قرار دارد. تجویز غیرمنطقی دارو علل مختلفی دارد؛ درخواست بیمار از پزشک، یکی از علل این موضوع است.

رئیس‌کرمی در پاسخ به سوالی درباره درباره قدمت بیمارستان‌های دانشگاه علوم‌پزشکی تهران هم عنوان کرد: فقط یک بیمارستان دانشگاه علوم‌پزشکی تهران یعنی بیمارستان‌ «حکیم» کمتر از ۳۰ سال قدمت دارد و سایر بیمارستان‌ها بیش از ۸۰ سال از عمرشان می‌گذرد. البته تنها درباره بیمارستان بهارلو و بخش‌هایی از بیمارستان‌های امام و سینا با مساله هشدار شهرداری به دلیل فرسودگی مواجه هستیم.

او درباره هزینه بازسازی بیمارستان‌ها و تخت‌های بیمارستانی فرسوده هم بیان کرد: براساس تغییرات نرخ ارز تجهیزات پزشکی، هزینه بازسازی رو به گسترش است. براساس آمار و ارقام سال گذشته، ساخت هر تخت بیمارستانی به یک میلیارد تومان نیاز دارد.

رئیس‌کرمی همچنین درباره تخلیه بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه در ایام جنگ هم توضیح داد: این مساله به دلیل حوادث جنگ نبود، بلکه به دلیل دغدغه‌ها و خطرات ناشی از حملات به مناطق نزدیک به این بیمارستان‌ها صورت گرفت که می‌توانست صدمات بیشتری برای ۴ بیمارستان شامل آرش، بهارلو (مجاور راه‌آهن)، مفرح و بیمارستان روانپزشکی دل‌آرام داشته باشد. این مراکز درمانی اکنون به چرخه درمان برگشته‌اند.

کد خبر 1036871
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha