از روز اول جنگ شعارمان این بود؛ اجازه نمی‌دهیم جنایات جنگی دشمن علیه غیرنظامیان در ایران فراموش شود؛ غیرنظامیانی که بخش عمده‌ای از آنها را کودکان بی‌گناه تشکیل می‌دهند؛ از بچه‌های میناب گرفته تا بچه‌هایی که در بمباران‌های تهران و دیگر شهرها جان خود را از دست دادند.

تصاویر کودکان میناب همراه هیات مذاکره کننده

همشهری آنلاین: برای اینکه این جنایات فراموش نشود خیلی کارها کرده‌ایم. مثلا همین تجمعات شبانه که حالا اسم و آوازه‌اش در دنیا پیچیده است. اما هلال‌احمر یک قدم محکم برای این خواسته بحق مردم ایران برداشته که آن هم راه‌اندازی پلتفرمی علیه فراموشی برای ثبت و پیگیری حقوقی جنایات علیه غیرنظامیان است. این پلتفرم که تحت عنوان civiliansofiran.com کار خود را آغاز کرده، قرار است بلندگوی حقوق بشردوستانه ایران باشد. پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر درباره ضرورت طراحی و آغاز به‌کار این پلتفرم گفته: «تجربه نقض حقوق بشردوستانه در کشورهای مختلفی نظیر لبنان، فلسطین، عراق، افغانستان و...، ثابت کرد حساسیت درباره این اتفاقات به‌ویژه از سوی رسانه‌ها، در قبال کشته‌شدگان‌ یا آسیب‌هایی که این کشورها دیده‌اند، از بین می‌رود. وقتی هم که حساسیت از بین برود و تلاشی برای مستندسازی این آسیب‌ها و پیگیری حقوقی وجود نداشته باشد، عملا هیچ مسئولیتی متوجه مرتکبان این جنایات نیست که باعث می‌شود متجاوزانی مثل آمریکا و اسرائیل که به‌صورت سیستماتیک به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی حمله می‌کنند، مانعی پیش روی خود نبینند.»

به‌گفته او، حالا قرار است با راه‌اندازی این پلتفرم، بعد از جمع‌آوری و راستی‌آزمایی مستندات حملات دشمن به غیرنظامیان آنها را به‌دست فعالان حقوق بین‌الملل، ایرانیان خارج از کشور، فعالان رسانه‌ای و سازمان‌های فعال در زمینه حقوق بشر و حقوق بین‌الملل رسانده شود تا ضمن محکوم‌کردن این اقدامات با توجه به مستندات، در برابر این حملات وحشیانه موضع‌گیری کنند. علاوه بر این قرار است از ظرفیت‌های قانونی در کشورهای مختلف برای برقراری عدالت در مورد آسیب به غیرنظامیان و مراکز غیرنظامی استفاده شود.

کد خبر 1034925

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha