نزدیک به دو هفته است که خاورمیانه درگیر جنگ است؛ این روزها گزارش‌هایی از احتمال استفاده از یکی از قدیمی‌ترین و درعین‌حال مؤثرترین ابزارهای جنگ نامتقارن به صحنه نبرد مطرح می‌شود که البته هرگز تائید نشده‌اند:«مین‌های دریایی».

مین

به گزارش همشهری‌آنلاین، تنگه هرمز، با عرض تنها ۳۳ کیلومتر در باریک‌ترین نقطه‌اش، گذرگاهی حیاتی برای ۲۰ درصد از نفت خام و ۲۰ درصد از گاز طبیعی مایع (LNG) جهان محسوب می‌شود و حالا مطرح شدن شایعاتی دراین باره که ممکن است این تنگه به میدان مین تبدیل‌شده باشد، ثبات اقتصادی دنیا را به چالش کشیده و باعث افزایش قیمت نفت شده است.

خیلی از کارشناسان از مین‌های دریایی به‌عنوان سلاح هسته‌ای فقرا یاد می‌کنند؛ ابزارهایی که تولید و استقرارشان ارزان، اما کشف و خنثی‌سازی‌شان بسیار پرهزینه، زمان‌بر و خطرناک است. طبق شنیده‌ها در حال حاضر ترافیک تانکرها در این منطقه نسبتا متوقف شده و قیمت نفت برنت از حدود ۷۱ دلار به بیش از صد دلار در هر بشکه جهش کرده است. گرچه این صحبت‌ها در حد شایعه هستند و از سوی مقامات ایران تائید نشده‌اند، اما ممکن است برایتان این سوال پیش بیاید که به طور کلی مین‌های دریایی چه هستند و چگونه عمل می‌کنند و نحوه خنثی سازی آن‌ها به چه ترتیب است.

سلاح نامرئی ایران را در تنگه هرمز بشناسید

آشنایی با انواع مین‌های دریایی

مین‌ها براساس مکانیزم عملکرد و عمق استقرار به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که هرکدام برای هدف قرار دادن بخش خاصی از ناوگان دشمن طراحی‌شده‌اند. اینجا این سؤال مطرح می‌شود که چند نوع مین داریم و هریک از این مین‌ها چطور عمل می‌کنند:


مین‌های تماسی و لنگری: میراثی که هنوز می‌کشد

این نوع از مین‌ها، ساده‌ترین و درعین‌حال خطرناک‌ترین نوع مین در آب‌های کم‌عمق هستند. یکی از رایج ترین مدل‌های این مین، شامل دو نیمکره آهنی است که در نیمکره بالایی آن چهار شاخک مکانیکی قرار دارد.

سلاح نامرئی ایران را در تنگه هرمز بشناسید

مکانیزم انفجار این مین به‌گونه‌ای است که با برخورد مستقیم بدنه کشتی به یکی از این شاخک‌ها، فیوز مکانیکی فعال‌شده و ۱۲۰ کیلوگرم ماده منفجره در نیمکره پایینی منفجر می‌شود. این مین‌ها می‌توانند در اعماق کم و حتی آب‌های عمیق تا عمق ۱۰۰ متر مستقر شوند و خود مین در فاصله کمی از سطح آب شناور باقی می‌ماند تا توسط لنگری در بستر دریا مهار شود. این نوع مین‌ها به دلیل سادگی ساخت، در تعداد بسیار بالا قابل‌تولید و استقرار هستند.

کد خبر 1024568
منبع: خبرآنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۶
    1 6
    مردم رو بسیج کنید.بعید نیست ترامپ همزمان با فراخوان پهلوی بخواد زمینی حمله کنه.
    • عبدالرضا غیایی شاملو IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۷
      0 0
      چشم قربان فقط منتظر دستور حضرتعالی بودیم