وزیر امور خارجه اسپانیا امروز اعلام کرد که این کشور اجازه استفاده از پایگاه های نظامی مشترک با آمریکا و تحت حاکمیت اسپانیا برای حملات غیرقانونی علیه ایران را نمی‌دهد.

اسپانیا

به گزارش همشهری‌آنلاین، «پدرو سانچز» نخست‌وزیر اسپانیا به ایالات متحده آمریکا اجازه استفاده از پایگاه‌های نظامی کشورش برای استفاده در حمله به ایران را نداده است.

خبرگزاری رویترز گزارش داد: پانزده هواپیمای آمریکایی که عمدتا هواپیمای سوخت‌رسان هستند به جای اسپانیا به سمت آلمان و فرانسه حرکت کردند.

مادرید اعلام کرده است که اجازه نخواهد داد از پایگاه‌هایش برای عملیات‌های خارج از توافقات دوجانبه یا قوانین بین‌المللی استفاده شوند.

از زمان آغاز حملات متجاوزانه ایالات متحده و رژیم صهیونیستی به ایران در ۹ اسفند، ۱۵ هواپیمای آمریکایی از پایگاه‌های نظامی «روتا» و «مورون» در جنوب اسپانیا خارج شده‌اند که در داده‌های وبگاه ردیابی پرواز FlightRadar24 روز دوشنبه مشهود بود.

«خوزه مانوئل آلبارز» وزیر امور خارجه اسپانیا در این رابطه اظهار کرده است که مادرید اجازه نمی‌دهد پایگاه‌های نظامی‌اش که به‌طور مشترک توسط ایالات متحده و اسپانیا اداره می‌شوند ولی تحت حاکمیت اسپانیا هستند، برای حملات به ایران که اسپانیا آن را محکوم کرده است، استفاده شوند.

بنا بر این گزارش، حداقل هفت فروند از این هواپیماها در FlightRadar24 نشان داده شده‌اند که در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان فرود آمده‌اند.

انگلیس نیز در ابتدا اجازه استفاده از پایگاه‌هایش برای حمله به ایران را نداد اما یکشنبه 10 اسفند «کر استارمر» نخست‌وزیر این کشور استفاده از آن‌ها را برای «دفاع جمعی» مجاز اعلام کرد؛ اقدامی که از سوی رئیس جمهور آمریکا بسیار «دیر» بود. ترامپ قبل از آغاز حمله به ایران با مشارکت اسرائیل خواستار استفاده از پایگاه دیه گو گارسیا که به طور مشترک مورد استفاده آمریکا و انگلیس است، شده بود اما انگلیس با این درخواست مخالفت کرد.

موضع اسپانیا و محکومیت قاطع اقدامات ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در ایران توسط نخست‌وزیر سوسیالیست پدرو سانچز بار دیگر آن را در منطقه به یک استثنا تبدیل کرده و ممکن است روابطش با واشنگتن را بیشتر تحت فشار قرار دهد.

آلبارز گفت: «پایگاه‌های اسپانیایی برای این عملیات استفاده نمی‌شوند و برای هیچ چیزی که در توافق با ایالات متحده گنجانده نشده یا برای هیچ چیزی که با منشور سازمان ملل متحد مطابقت ندارد، استفاده نخواهند شد.»

حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا باری دیگر با تکرار ادعاهای بی‌اساس وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران و تهدید وجودی ناشی از برنامه موشکی آن در ۹ اسفند و در میانه مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن علیه ایران آغاز شد.

این حملات منجر به شهادت رهبری ایران، فرماندهان ارشد نظامی و غیرنظامیان شده است.

نیروهای مسلح ایران در پاسخ به این تجاوزگری اراضی اشغالی، پایگاه‌ها و منافع آمریکا در منطقه را هدف حملات موشکی و پهپادی قرار داده‌اند.

مقامات تهران تاکید کرده‌اند ایران حق دفاع از خود را محفوظ می‌داند و تا هر زمانی که لازم بداند، به عملیات‌های دفاعی ادامه خواهد داد.

انتهای پیام

کد خبر 1020796
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اروپا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha