یکشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۹
۰ نفر

حجم خشونت و خرابی‌های روزهای اخیر به همه ما فهمانده است که دیگر با اغتشاش و یک آشوب مختصر خیابانی روبه‌رو نیستیم و جنس این سطح از درگیری‌ها با آنچه که در سال‌های 88 و 98 اتفاق افتاد متفاوت است.

اغتشاشات - تخریب اموال عمومی

به گزارش همشهری آنلاین، محسن ردادی، جامعه‌شناس سیاسی و عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه: 1-اعتراض حق اساسی و مسلّم مردم است؛ اما باید در نظر داشت این حق، نظیر هر حق دیگری در برخی از مواقع و شرایط محدود می‌شود و با موانعی روبه‌رو می‌گردد. به طور مثال وقتی جامعه‌ و کشوری درگیر جنگ خارجی است و در درون با اقدامات تروریستی دست‌وپنجه نرم می‌کند، دیگر اعتراض فایده‌ای نداشته و اساسا زمان اعتراض در چنین موقعیتی نیست. در هر جای جهان هم شرایط امنیتی و بحرانی از جمله مسائلی است که اعتراض را محدود می‌کند.

2-درحال حاضر کشور ایران از یکسو با تهدیدات و برخی اقدامات خصمانه خارجی روبه‌روست و هم از سوی دیگر در چند روز گذشته شاهد اقدامات تروریستی و خشنی از سوی برخی از آشوب‌گران بودیم. حجم خشونت و خرابی‌های روزهای اخیر به همه ما فهمانده است که دیگر با اغتشاش و یک آشوب مختصر خیابانی روبه‌رو نیستیم و جنس این سطح از درگیری‌ها با آنچه که در سال‌های 88 و 98 اتفاق افتاد متفاوت است. ما با یک تروریسم عریان و خشن مواجه شده ایم که اساس امنیت مردم ما را بر هم زده است.

3-در چنین شرایطی اصلا و ابدا اعتراض شنیده نمی‌شود و باید در نظر داشت که نفس اعتراض باید در بستر مشخصی اتفاق بیفتد. در این وضعیت هر تجمعی که به نام اعتراض رخ می‌دهد، می‌تواند پوششی باشد تا تروریست‌ها از آن برای ضربه به کشور استفاده نمایند. در این وضعیت مردم متضرران اصلی هستند و اموال عمومی و خصوصی مردم است که دستخوش آسیب و نابودی قرار گرفته. این را دیگر نمی‌توان به عنوان یک اعتراض شناسایی کرد، بلکه تروریسمی است که می‌خواهد روان مردم را هدف قرار دهد و زندگی آنان را نابود سازد. نیروهای امنیتی برآنند که این تروریست‌ها را سرجای خود نشانده و ثبات و آرامش امنیتی را بار دیگر به شهرهای کشور بازگردانند.

کد خبر 1009487

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha