کارزار «درخواست جلوگیری از احداث طرح زیپ‌لاین زیر قلعه تاریخی قلعه ریشهر» از سوی اهالی بوشهر در حالی شکل گرفته که چند هفته پیش، اجرای طرح زیپ‌لاین از سوی اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بوشهر متوقف و اجرای طرح به محلی خارج از عرصه و حریم قلعه منتقل شد.

طرح زیپ لاین در ریشهر بوشهر

به گزارش همشهری ‌آنلاین ماجرای ساخت زیپ‌لاین در ریشهر بوشهر به سال ۱۴۰۲ برمی‌گردد. زیپ‌لاین تفریحی هیجانی و دلهره‌آور است که افراد از طریق یک سیم فلزی که بین دو نقطه ثابت در ارتفاعات، جنگل یا نزدیکی دریا قرار دارد، لذت این تفریح را تجربه می‌کنند. از آنجا که طرح زیپ‌لاین ریشهر در اطراف قلعه تاریخی ریشهر قرار داشت، اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بوشهر با اجرای طرح موافقت نکرد و قرار شد اجرای طرح به محلی خارج از عرصه و حریم قلعه تاریخی ریشهر منتقل شود.

مدیر اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بوشهر به همشهری می‌گوید: «شهریور ۱۴۰۴ اجرای طرح ساخت زیپ‌لاین به دلیل اینکه در حریم قلعه تاریخی ریشهر قرار داشت، متوقف شد. اجرای طرح زیپ‌لاین از سوی شهرداری بندر بوشهر در محلی باید انجام شود که به بافت تاریخی منطقه آسیبی وارد نکند.»
نصرالله ابراهیمی افزود: «قلعه تاریخی ریشهر به عنوان سند هویتی بندر بوشهر نیازمند توجه ویژه در تمامی طرح‌های اجرایی پیرامون آن است. لازم است منظر زیبای قلعه ریشهر با اشراف به خلیج فارس و سواحل اطراف، از آسیب‌های بصری و محیطی در امان بماند.»

طرح زیپ‌ لاین  قلعه تاریخی ریشهر متوقف شد | شهرداری به دنبال محل جایگزین  + فیلم

از آنجا که طرح‌های گردشگری در نقطه‌ای اجرا می‌شود که برای سرمایه‌گذار توجیه اقتصادی داشته باشد و حضور گردشگر تضمین شده باشد، در روزهای اخیر ویدئویی از یکی از فعالان اجتماعی بوشهر مبنی بر راه‌اندازی کارزاری با عنوان نه به ساخت زیپ‌لاین در ریشهر در شبکه‌های مجازی منتشر شده‌است. در این ویدئو گفته می‌شود که ساخت و سازی در راستای طرح زیپ‌لاین در اطراف قلعه تاریخی ریشهر آغاز شده که حریم ساحل را نیز رعایت نکرده‌است.

موضوع را با مدیر سرمایه‌گذاری شهرداری بوشهر درمیان می‌گذاریم.
سید مبین هاشمی با تاکید بر اینکه ساخت و ساز به دلیل استعلام از میراث فرهنگی متوقف شده‌است به همشهری می‌گوید: «در حال حاضر هیچ ساخت و سازی در دست انجام نیست و این تصاویر مربوط به قبل از استعلام از میراث فرهنگی استان است. هنوز محل جدید احداث زیپ‌لاین اعلام نشده‌است. محل جدید جایی خواهد بود که هم توجیه اقتصادی داشته‌باشد و هم در عرصه و حریم قلعه تاریخی ریشهر نباشد.»
هاشمی علت راه‌اندازی کارزار و مخالف افراد محلی را نگرانی از امرار معاش آنان می‌داند و ادامه می‌دهد: «افراد محلی معتقدند راه‌اندازی زیپ‌لاین درآمدزایی آنان از حضور گردشگر برای استفاده از قایق گردشگری را کم می‌کند. در حالی که رونق گردشگری منطقه قطعا بر درآمدزایی بیشتر افراد محلی نیز تاثیر دارد.»
ریشهر، شهری قدیمی مربوط به دوره ایلامیان است که در منتهی الیه جنوبی بندر بوشهر واقع شده. این اثر در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۱۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کد خبر 1000142

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار گردشگری و ميراث فرهنگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha