تیتر سه زیرسرویس
-
۱۰ فیلم که باید برای شناخت و مواجهه با افسردگی و بیماریهای روان ببینید!
هر ساله فیلمهایی ساخته میشوند که دیدن آنها برای تمام کسانی که به سلامت روان خود و اطرفیانشان اهمیت میدهند ضروری به نظر میرسد. فیلمهایی که کمک میکنند فهمی بهتر از این بیماریها و مشکلات داشته باشیم و برخوردی درست با آنها داشته باشیم.
-
راویان خاموش شهر-۸؛جشن انقلاب نبش آزادی
شاهدان عینی که اگرچه به نظر می رسید فقط نظارهگر اعتراضات هستند اما حضورشان در جمع انقلابیون موجب می شد تا انقلابیون دلگرم باشند و قیام فراگیرتر جلوه کند.
-
روایان خاموش شهر-۸؛شاهد جشن ملی
ساختمان نیمه کاره میدان انقلاب؛ تقاطع خیابان آزادی و شادمان، سازه ای که در سرمای بهمن ۵۷ پر از آدم هایی بود که آمده بودند پیروزی انقلاب را جشن بگیرند و فریاد آزادی خواهی سر دهند. مردمی که هر یک برای پیروزی انقلاب نقشی ایفا کرده بودند و خود را در آن سهیم می دانستد در شلوغی جمعیت به میدان آزادی آمده بودند تا در این جشن شرکت کنند.
-
ببینید | منبری که چریکها پایش نشستند؛ راویان خاموش شهر-۷
شبیه مسجدها و تکیهها و دیگر حسینیههای سنتی نیست اما وقتی سال ۱۳۴۵ تاسیس شد نام آن را حسینیه ارشاد گذاشتند. اولین حسینیهای که مخاطبان و حاضران آن روی صندلی مینشستند و محمد همایون، ناصر میناچی و عبدالحسین علیآبادی اوایل دهه چهل آن را در خیابان شمیران قدیم و شریعتی امروزی بنیان گذاشتند.
-
راویان خاموش شهر-۷؛ حسینیهای که چریکی و مذهبی را پای منبر کشاند
چهرههای مذهبی و جوانانی که شور انقلاب داشتند تنها مهمانان حسینیه ارشاد نبودند بلکه برخی از مبارازان چریکی علیه رژیم پهلوی چون اعضای سازمان مجاهدین خلق نیز در خیل شنوندگان و حاضرین مراسمهای حسینیه ارشاد قرار داشتند.
-
راویان خاموش شهر-۶؛ مساجدی که منبرشان اعتراضات مردمی بود
در میان فهرست بلندبالای مساجد فعال در جریان مبارزات ضد رژیم شاهنشاهی در شهر تهران، مسجد لرزاده و مسجد ارگ نقشی بسزا در مردمی شدن قیام ۵۷ علیه رژیم پهلوی داشتند. در این گزارش به تاریخچه و میزان اثرگذاری آنها در جریان انقلاب پرداختیم.
-
ببینید | راویان خاموش شهر؛ چگونه مسجد مادر ناصرالدین شاه سنگر حمله به پهلوی شد؟
مسجد ارگ به دستور مادر ناصرالدین شاه در محدوده ارگ سلطنتی ساخته و همان ایام به مسجد مادرشاه معروف شد؛ مسجدی برای میزبانی مراسم مذهبی زنان دربار... طبقه نخست مسجد متعلق به زنان درباری و طبقه دوم برای کنیزان بود.
-
راویان خاموش شهر-۵؛ شهیاد و ۲۴ اسفند چگونه آزادی و انقلاب شدند؟
میدانهای آزادی و انقلاب در دل شهر تهران راویان کنشهای اجتماعی و سیاسی بیشمار بودهاند و خیابان حد فاصل این دو میدان همواره رویدادهای بسیاری را در دل خود ثبت کرده است.
-
ببینید | دو میدانی که انقلابساز شدند
بزرگترین میدان تهران است و نماد آزادی در آن قرار دارد. این میدان را مهندس حسین امانت سال ۱۳۴۵ به دستور محمدرضا پهلوی و برای یادبود جشنهای ۲۵۰۰ ساله طراحی کرد و سال ۱۳۴۸ با عنوان شهیاد رونمایی شد .کمتر از ده سال بعد یعنی در بهمن ۵۷ اما تبدیل به کانون تجمعات و راهپمیاییها علیه رژیم پهلوی شد.
-
راویان خاموش شهر-۴؛ شاهد همه قیامها
میدان بهارستان؛ خشت خشت و جای جای این میدان و محله آمیخته با رویدادها و سازههایی است که با تاریخ معاصر ایران پیوند دارند. میدانی که تا پایان سلطنت رضاشاه پهلوی به نگارستان شهرت داشت.