• باغ‌موزه هنر ایرانی

    باغ‌موزه هنر ایرانی

    برای من و شما، معماری خانه‌ها و ساختمان‌های شهرمان چندان اهمیت ویژه‌ای ندارند و بیشتر مترادف است با برج‌های سربه فلک کشیده، ساختمان‌هایی با نمای آلومینیومی، خانه‌های قوطی کبریتی و... اگر به هنر معماری علاقه دارید، باغ ایرانی در مسیر مقصودبیک می‌تواند جذاب‌ترین توقفگاه برای شما باشد.

  • موزه موسیقی

    موزه موسیقی

    موزه‌موسیقی درست در کنار برج‌های سر به فلک کشیده و در باغی به مساحت 3650 مترمربع آرام گرفته و یکی از مکان‌های مهم فرهنگی کشور به‌شمار می‌رود. هم‌قدم‌شدن با نواهای آشنا و نوازش سرِ زلف سازها از آن تجربه‌هایی است که فقط در موزه موسیقی ایران می‌توان سراغش را گرفت.

  • امامزاده صالح

    امامزاده صالح

    آستان مقدس امامزاده صالح(ع) در دل شلوغی و ازدحام میدان تجریش، مجالی برای آرامش فراهم می‌کند. این زیارتگاه تاریخی در واقع آرامگاه یکی از برادران امام‌رضا(ع) و از محبوب‌ترین زیارتگاه‌های شمیران محسوب می‌شود و در انتهای بازار معروف تجریش، گنبد و گلدسته حرم رخ نشان می‌دهد.

  • باغ کتاب

    باغ کتاب

    یکی از بزرگ‌ترین و مجهزترین مجموعه‌های فرهنگی پایتخت است که برای گروه‌های سنی مختلف جاذبه‌های گردشگری فراوان دارد و به همین دلیل یکی از بهترین گزینه‌های یک گردش و تفریح خانوادگی به‌ویژه در تعطیلات پیش‌رو است. باغ کتاب تهران که پاتوق اصلی کتابخوان‌ها و اهالی فرهنگ محسوب می‌شود.

  • آسمان‌نمای عباس‌آباد

    آسمان‌نمای عباس‌آباد

    گنبد مینا (پلانتانیوم) در جوار بوستان بنادر در اراضی عباس‌آباد- که از آن به‌عنوان نگین سبز پایتخت یاد می‌شود- یک مجموعه با 2کاربرد و یک شبیه‌ساز جهان شناخته‌شده هستی، شامل کلیه کرات، اجرام سماوی، کهکشان‌ها و ستاره‌هاست. اینجا به‌عنوان بزرگ‌ترین آسمان‌نمای خاورمیانه شناخته می‌شود .

  • باغ موزه دفاع مقدس

    باغ موزه دفاع مقدس

    در اراضی عباس‌آباد و همسایگی کتابخانه ملی جا خوش‌کرده و گوشه‌ای از رشادت‌ها و خاطرات 8سال جنگ تحمیلی را یادآوری می‌کند و برشی از این جنگ را به مخاطبان نشان دهد. اینجا موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس بزرگ‌ترین موزه نظامی جهان اسلام و مدرن‌ترین موزه غرب آسیا لقب گرفته است.

  • پل طبیعت

    پل طبیعت

    یکی از بزرگ‌ترین پل‌های غیرخودرویی کشور است که طراحی‌اش، حاصل یک مسابقه دومرحله‌ای بوده و از سوی شرکت نوسازی عباس‌آباد مطرح و نهایتا عملیات اجرایی آن از اواخر ۶‌ماه دوم سال۱۳۸۹ آغاز شد؛ پلی که نخستین اولویت در طراحی‌اش توجه به موضوعات محیط‌زیستی بود.

  • موزه قصر

    موزه قصر

    سنگ بنای معروف‌ترین بنای به‌یادگار مانده از پادشاهان قجری را از ابتدای کار به نیت یک مرکز نظامی گذاشته‌اند؛ قصری که ۴۰۰هزار تومان خرج روی دست خزانه گذاشت. این بنا بدون پنجره‌ بیرونی بود. شاید همین ویژگی باعث شد که رئیس نظمیه پهلوی اول برای ساخت نخستین زندان، آن قصر را انتخاب کرد.

  • موزه گرافیک و پارک پلیس

    موزه گرافیک و پارک پلیس

    اگر قسمت شمالی بوستان پلیس را به سمت میانه بروید، از لابه‌لای درختان تنومند، ساختمان نماآجری کرم‌رنگ و شیروانی‌داری خودنمایی می‌کند که در میان نرده‌های سبزرنگ محصور شده. عمارت «ارباب هرمز» که به‌عنوان موزه گرافیک تغییر کاربری داده، پاتوق خوبی است برای یک سیاحت چندساعتی.

  • پارک‌جنگلی سرخه‌حصار

    پارک‌جنگلی سرخه‌حصار

    روزگاری در قرق پادشاهان و دربار بوده اما حالا جزو میراث ملی محسوب می‌شود و ثروت سبز و گرانبهای مردم. این بوستان جنگلی که یکی از شکارگاه‌های ایران به‌حساب می‌آمد، از گذشته‌های دور تاکنون از اهمیت خاصی برخوردار و موردتوجه بوده‌است. ردپای گذر تاریخ از این مجموعه ملی در جای‌جایش قابل‌رویت است.

  • باغ پرندگان

    باغ پرندگان

    سروصدای مرغ‌ شاخ‌دار آفریقایی، با نواهای طوطی، سهره و عقاب، در میان چهچه بلبلان چنان درهم‌آمیخته است که اگر توضیحات راهنمای تور نباشد، به‌راحتی نمی‌توانید آواها را از هم تشخیص دهید؛ چراکه اینجا در باغ چندده‌هکتاری پرندگان، بیش از ۲هزارو۵۰۰ پرنده وطنی و خارجی نگهداری و حتی تکثیر می‌شود.

  • آتشکده آدریان

    آتشکده آدریان

    تنها آتشکده زرتشتیان تهران که به قولی آتشین است در خیابان سی تیر قرار دارد. این آتشکده به آتشکده آدریان شهرت دارد و با حضور ارباب کیخسرو شاه، رئیس انجمن زرتشتیان و با حمایت‌های مالی پارسیان هندوستان (بهرام جی بیکاجی) و زرتشتیان ایرانی و هندی ساخته شد.

  • کلیسای مریم مقدس

    کلیسای مریم مقدس

    تعداد ارامنه مهاجر در یک دهه، به قدری زیاد بود که محله‌های جدید ارمنی‌نشین مانند محله حسن‌آباد شکل گرفت.اماهیچ کلیسایی در آن دوره در محله وجود نداشت و مسیحیان مسیرهای دوری را برای عبادت می‌رفتند تا اینکه پیشنهاد ساخت کلیسای مریم مقدس داده شد.

  • خیابان سی‌تیر

    خیابان سی‌تیر

    خیابان سی‌تیر دوره‌ای نامش خیابان امین‌السلطان و بعد مریض‌خانه شد. چون مریض‌خانه‌ای در آن قرار داشت. بعدها در دوران سلطنت حکومت پهلوی و وجود خانه قوام‌السلطنه؛ نخست‌وزیر دوران شاهنشاهی نام خیابان به قوام‌السلطنه تغییر پیدا کرد. تا اینکه ماجرای ۳۰ تیرماه سال ۱۳۳۱ رخ داد.

  • پارک چیتگر

    پارک چیتگر

    ابتدا دهه ۴۰ خورشیدی، با تصمیم سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور بوستانی در غرب پایتخت ساخته شد. بوستانی ۹۵۰‌هکتاری که در حال حاضر تا چشم در آن کار می‌کند، درخت و گیاه است که روییده. این بوستان جنگلی بعد از پیروزی انقلاب و تغییر چندباره مدیریت، در نهایت، اواخر دهه ۷۰ تحت نظارت شهرداری منطقه ۲۲ درآمد.

  • موزه خودرو

    موزه خودرو

    آبان‌ماه 1400، پس از سال‌ها انتظار درهای ساختمانی مدرن به روی مردم باز شد که از همان ابتدا پای علاقه‌مندان خودرو و تاریخ دوستان را به کیلومتر10جاده مخصوص کرج و خیابان بیست‌وپنجم آن باز کرد. این مجموعه به موزه خودروهای تاریخی ایران معروف است.

  • باغ گیاه‌شناسی

    باغ گیاه‌شناسی

    اینجا فضایی است که در آن‌ روح، جلا پیدا می‌کند. درختانی با سایه‌های بلند، صدای حرکت باد در لابه‌لای شاخ و برگ‌ها و هوای باطراوتی که سرشار از حس تازگی، سبزی و زندگی است به همراه طبیعت هزاررنگ از گیاهان دارویی و گل‌های هفت‌رنگ، توصیف کوتاهی از باغ گیاه‌شناسی ملی ایران است.

  • شهرک سینمای غزالی

    شهرک سینمای غزالی

    علی حاتمی برای فیلمبرداری مجموعه تلویزیونی «هزاردستان» به لوکیشن خاصی نیاز داشت که شرایط شهری اوایل قرن چهاردهم شمسی را به نمایش بگذارد. طرح ساخت شهرک سینمایی غزالی توسط او و زنده‌یاد خاکدان مطرح و اجرای آن در زمینی به وسعت 10هکتار در اراضی بزرگراه تهران ‌کرج کلید خورد.

  • پارک ژوراسیک

    پارک ژوراسیک

    پارک ژوراسیک از جذاب‌ترین مجموعه‌های تفریحی تهران است. دیدن دایناسورهای غول‌پیکر آن هم از فاصله یک قدمی شور و هیجان زیادی برای بچه‌ها دارد. علاوه بر اینکه می‌توانند اطلاعاتی درباره نام علمی دایناسورها، نحوه زندگی و تغذیه‌شان به‌دست بیاورند. اینجا کلی اطلاعات درباره جانوران ماقبل تاریخ هست.

  • باغ وحش ارم

    باغ وحش ارم

    باغ‌وحش ارم؛ یکی از جذاب‌ترین و خاطره انگیزترین مکان‌های تفریحی برای کودکان و نوجوانان است. آن هم در کنار خانواده می‌تواند سفری خوش را برایشان رقم بزند. در واقع تنهاترین باغ‌وحش تهران به شمار می‌آید. سال‌های پیش در خیابان ولیعصر و روبه‌روی پارک ملت قرار داشت اما از سال 1369به غرب تهران منتقل شد.

  • دریاچه خلیج‌فارس

    دریاچه خلیج‌فارس

    دریاچه‌ای بزرگ و زیبا در دل شهر تهران؛ به نام شهدای خلیج‌فارس که البته به نام دریاچه چیتگر هم معروف است. این فضای تفریحی در واقع ماکت کوچک شده دریاچه خزر و تفریحات مربوط به آن را برای تهرانی‌ها تداعی می‌کند. رفتن به آنجا هزینه‌ای ندارد و سفری خاطره‌انگیز را برای شما رقم می‌زند.

  • آبشار تهران

    آبشار تهران

    پارک آبشار تهران، مکانی زیبا و دیدنی برای یک روز خوشگذرانی همراه خانواده؛ آن هم وقتی مشغله زندگی اجازه نمی‌دهد سفری به بیرون از شهر داشته باشیم، است. مهم‌تر اینکه با شرایط اقتصادی موجود صرفه‌جویی زیادی در هزینه می‌شود. رفتن به این پارک حتی برای کسانی که خودروی شخصی ندارند هم سخت نیست.

  • چشمه‌علی

    چشمه‌علی

    چشمه‌علی از دیگر جاذبه‌های گردشگری ری است که هر هفته شماری از تهرانی‌ها را روانه اینجا می‌کند. مکانی که طبیعت زیبایی دارد و هم امکانات تفریحی در آن مهیا است. به‌خصوص برای کسانی که چیزی از ساختمان‌های بلند و کوتاه و ترافیک را نمی‌بینند.

  • امامزاده عبدالله

    امامزاده عبدالله

    آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) مکان زیارتی دیگری است که در شهر ری قرار گرفته و در نزدیکی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) واقع شده است. نسب این امامزاده با 5واسطه به امام سجاد(ع) می‌رسد. در کتاب‌های حوزوی نوشته شده است که ابوعبدالله حسین که به ابیض مشهور بوده از قم به ری مهاجرت کرده و در اینجا ساکن شده است.

  • برج طغرل

    برج طغرل

    برج مقبره طغرل منسوب به طغرل بیگ‌شاه سلجوقی و از آثار این دوره به شمار می‌رود. از روی شواهد و قرائن مختلف می‌توان آن را به نیمه دوم قرن ششم هجری متعلق دانست. برج طغرل یادگاری است از هنر معماری عصر سلجوقی که به دستور طغرل و در زمانی که پایتخت خود را از نیشابور به ری انتقال داد، بنا گردید.

  • حرم حضرت عبدالعظیم

    حرم حضرت عبدالعظیم

    قرار گرفتن حرم حضرت عبدالعظیم(ع) در بافت تاریخی ری، باعث شده این مکان زیارتی از جاذبه‌های گردشگری هم برخوردار باشد. از ویژگی‌های مرقد این سید عظیم‌الشان وجود بقعه امامزادگان حمزه(ع) و طاهر(ع) داخل حرم است.

  • پارک ساعی

    پارک ساعی

    پارک ساعی، یکی از زیباترین پارک‌های تهران در قلب بزرگ‌ترین خیابان خاورمیانه، همیشه یکی از جذاب‌ترین مقاصد تهرانگردی بوده و هست؛ پارکی که با یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد نیم‌قرن از عمرش می‌گذرد؛ مکان دنجی که برای قرارهای دوستانه انتخاب درجه اول است.

  • تئاتر شهر

    تئاتر شهر

    در سال1346ساخت تئاترشهر، به‌عنوان نخستین تئاترشهر ایران که دارای مرکزیت و معماری متفاوت باشد با طراحی مهندس علی سردارافخمی از شاگردان هوشنگ سیحون با الهام از برج طغرل آغاز شد و در تاریخ شنبه هفتم بهمن‌ماه سال 1351به اتمام رسید.

  • کاخ مرمر

    کاخ مرمر

    کاخ مرمر تهران یکی از عمارت‌های زیبا، وسیع و قدیمی پایتخت است که با سنگ‌های سبزرنگ مرمری مزین شده و معماری آن برگرفته از دیگر بناهای تاریخی ایرانی است. این کاخ توسط رضاشاه پهلوی حدود 90سال پیش تأسیس شد و حالا به نام موزه هنر ایران شناخته می‌شود.

  • خانه مینایی

    خانه مینایی

    خانه تاریخی مینایی، یکی از زیباترین خانه‌ در خیابان ولیعصر، روایتگر داستان‌های طولانی‌ترین خیابان پایتخت در قالب موزه تاریخ شهری شده ‌است. این خانه، نام خود را از آخرین ساکنان خود به یادگار برده است؛ فرهاد مینایی در سال1345خورشیدی این خانه را خرید و تا پایان عمر به همراه خانواده در آن زندگی کرد.