با توجه به ناترازی برق در کشور، نور خورشید به عنوان یکی از منابع اصلی انرژی تجدیدپذیر و سبز می‌تواند بخشی از این مشکلات را رفع کند و استفاده از پنل خورشیدی یک گزینه مناسب در این زمینه است. از همین رو، چند روز پیش خبر رسید که ثبت‌نام بومگردی‌ها برای دریافت پنل خورشیدی آغاز شده است.

گردشگری

به گزارش همشهری آنلاین، بر اساس این خبر، متقاضیان باید برای ثبت‌نام به رؤسای جامعه بومگردی در استان‌ها مراجعه کنند. پس از جمع‌آوری فهرست‌ها در استان‌ها، اسامی به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ارسال خواهد شد تا مقدمات دریافت حمایت‌ها و تخصیص پنل‌های خورشیدی فراهم شود.

گامی برای توسعه پایدار

در کشور حدود ۴ هزار بوم‌گردی وجود دارد و به گفته رئیس هیات مدیره بوم‌گردی‌ها، هر یک از این اقامتگاه‌ها می‌توانند به پنل خورشیدی تجهیز شوند.

یاور عبیری در این باره به همشهری می‌گوید: «طی جلساتی که با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی داشتیم، موافق اعطای پنل خورشیدی بودند. رئیس‌جمهوری هم بر استفاده از پنل خورشیدی تاکید دارد.»

او با بیان اینکه بوم‌گردی‌ها که به عنوان اقامتگاه سبز شناخته می‌شوند، باید در راستای توسعه پایدار به سمت استفاده از پنل‌های خورشیدی حرکت کنند، ‌می‌افزاید: «برخی کشورها در بوم‌گردی در حوزه استفاده از پنل‌های خورشیدی و دفع پسماند فعالیت‌هایی انجام دادند که الگوی مناسبی برای ما محسوب می‌شود.»

پنل خورشیدی با باتری

اغلب صاحبان بوم‌گردی‌ها توان تهیه پنل خورشیدی را ندارند. به همین دلیل، رئیس هیات مدیره بوم‌گردی‌ها می‌گوید: «برای اینکه بوم‌گردی‌های کشور به پنل خورشیدی مجهز شوند، نیازمند تسهیلات هستیم. در واقع وزارت میراث فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع‌دستی یا دولت باید تسهیلاتی را در اختیار بوم‌گردی‌ها قرار دهند.»

هزینه یک سیستم پنل خورشیدی بدون باتری به ‌مراتب کمتر از سیستمی است که شامل ذخیره‌سازی انرژی می‌شود. پنل‌های خورشیدی نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کنند؛ تولید این انرژی معمولا در طول روز رخ می‌دهد در حالی که ممکن است تقاضای انرژی در این ساعات کمتر باشد و در نتیجه، عدم تطابق بین تولید و مصرف ایجاد شود. به همین دلیل، باتری‌ها نقش مهمی در ذخیره انرژی ایفا می‌کنند تا انرژی تولیدشده در طول روز ذخیره شود و در ساعات غروب یا در روزهای ابری از آن استفاده کنند.

با توجه به اینکه بوم‌گردی‌ها بدون دریافت تسهیلات نمی‌توانند از عهده خرید پنل خورشیدی با باتری بربیایند، عبیری تاکید می‌کند: «بهره‌مند شدن بوم‌گردی‌ها از پنل‌های خورشیدی مستلزم این است که تسهیلات ارزان‌قیمت اختصاص داده شود. خیلی از اقامتگاه‌های بوم‌گردی در روستاها و مناطق محروم واقع شدند و ما از دولت تقاضا داریم که به اجرای شدن این طرح کمک کند به ویژه‌ اینکه بوم‌گردی های روستا منجر به مهاجرت معکوس و اشتغال شده است.»

یک تیر و دو نشان

به گفته رئیس هیات مدیره بوم‌گردی‌ها، حالا که فرایند ثبت‌نام متقاضیان دریافت پنل‌های خورشیدی برای بوم‌گردی‌ها شروع شده، متقاضیان می‌توانند ثبت‌نام خود را از طریق رابط‌های انجمن استانی انجام دهند. عبیری می‌گوید: «پیش‌بینی می‌شود که فرایند ثبت‌نام بوم‌گردی‌ها طی دو، سه روز آینده به پایان برسد. به نظر می‌رسد استقبال خوبی از اجرای این طرح صورت بگیرد و ما منتظر هستیم آمار دقیق از ثبت‌نام بوم‌گردی‌ها دست پیدا کنیم. احتمال می‌دهیم بین هزار تا ۱۵۰۰ متقاضی ثبت‌نام کنند و براساس تقاضا جلساتی را با برخی از مسئولان وزارتخانه خواهیم داشت.»

او اضافه می کند: «در صورت موفقیت این طرح به اصطلاح با یک تیر دو نشان زده‌ایم؛ هم بوم‌گردی‌ها به سمت اکولوژی واقعی گام برمی‌دارند و هم اینکه رفته رفته سبب کسب درآمد خواهد شد. حتی مازاد انرژی برق را می‌توانند به شبکه برق بفروشند.»

کد خبر 975692
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار گردشگری و ميراث فرهنگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha