قدرت‌نمایی ایران در حمله به پایگاه آمریکایی العدید در قطر، موجب عقب‌نشینی ترامپ از تحریم‌های نفتی شد!

ترامپ

به گزارش همشهری آنلاین، کیهان نوشت: ترامپ دیروز در شبکه ایکس نوشت: «چین اکنون می‌تواند به خرید نفت از ایران ادامه دهد. امیدوارم که آنها مقدار زیادی نفت از آمریکا نیز خریداری کنند. این افتخار بزرگی برای من بود که این اتفاق را رقم بزنم».

این عقبگرد در حالی است که ترامپ تمام چهار ماه گذشته تقلا کرد تا با وضع تحریم‌های چندلایه، صادرات نفت ایران را متوقف کند و حتی به صفر برساند. اما نتوانست از عهده صادرات نفت ایران برآید. معنای دیگر توئیت ترامپ این است که او از سوی چین به خاطر ایجاد تنش با ایران و احتمال انسداد تنگه هرمز و نوسان صادرات و قیمت نفت، تحت فشار بوده است. ایران دوشنبه شب با هدف گرفتن پایگاه نظامی آمریکا در قطر نشان داد آماده اعمال محدودیت برای کشتی‌ها و نفتکش‌های مرتبط با آمریکا و اسرائیل در تنگه هرمز هم هست.

در همین حال، محمد هورامی تحلیلگر شبکه روداو عراق درباره اهمیت حمله ایران گفت: پس از جنگ جهانی دوم‌، پایگاه رسمی آمریکا تنها ۲‌بار مورد حمله قرار گرفته‌، هر دوبار از طرف ایران بوده است یعنی هیچ کشوری بجز ایران به طور رسمی به آمریکا پاسخ نظامی نداده است. پایگاه هوائی العدید که به نام فرودگاه ابونخله نیز شناخته می‌شود، بزرگ‌ترین پایگاه نظامی ایالات‌متحده در منطقه غرب آسیا است و ایران با حمله به این پایگاه دو هدف مشخص داشت: اول نشان داد بر سر امنیت خود با کسی تعارف ندارد حتی اگر کشور دوستی مثل قطر باشد دوم اینکه بزرگ‌ترین پایگاه آمریکا را زد.

خبرگزاری رویترز هم به نقل از شرکت کشتیرانی‌ هاپاگ لوید: ما همچنان از تنگه هرمز استفاده می‌کنیم، اما اوضاع همچنان بی‌ثبات است.

در همین حال، سناتور کریس مورفی طی مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان، ضمن انتقاد شدید از حمله دولت ترامپ به ایران و زیر سؤال بردن اهداف آن، گفت: او نه تأسیسات کلیدی فردو را نابود نکرد و نه اورانیوم غنی‌شده ایران را از بین برد، بلکه با برهم زدن توافق دیپلماتیک و نزدیکتر کردن تهران به مسکو، تنها امنیت نیروهای آمریکایی در منطقه را به خطر انداخت.

حمدین صباحی نامزد پیشین ریاست‌جمهوری مصر هم گفته است: اقدام ایران نه حمله به قطر بلکه حق مشروع برای تنبیه متجاوز آمریکایی بود. اگر ادعا می‌شود «از العدید به ایران حمله نشده بود پس ایران هم نباید به العدید حمله می‌کرد» باید جواب داد مگر از فردو به آمریکا و اسرائیل حمله شده بود که آن را هدف قرار دادند؟! نباید زیاد به گفته‌های ترامپ اعتماد کرد زیرا وی را فردی بسیار دروغگو می‌دانم...

کد خبر 958090
منبع: کیهان

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آمریکا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 12
  • ازیزد IR ۰۶:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۴
    1 1
    خواننده اصلی جناب سقایی بوده روحش شاد
  • IR ۰۷:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۴
    22 0
    این آتش بس و این اجازه صادرات نفت مشکوک میزنه
  • IR ۰۷:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۴
    5 1
    این تاکتیک ترامپ هست از هر ده حرفش یدونه راست نیست
  • IR ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۴
    5 1
    جنگ شد که دیگر دخالتی در مورد هسته ای ایران نباشد. اصلا هیچ مذاکره ای با غنی سازی صفر قابل قبول نیست. وقتی الان ویتکاف این را میگوید و ترامپ هم میگوید ایران نباید به سلاح هسته ای دست یابد که از نظر اونا منظور همین غنی سازی صفره، چرا واضح گفته نمیشه که مسیله غنی سازی ما قابل مذاکره نیست و اینکه ما با آمریکا چرا باید مذاکره کنیم و نمیخواهیم مذاکره کنیم. چرا گفته نمیشه که اسرايیل خودش در مسيله استفاده از انرژی هسته ای هیچ قانونی پایبند نیست و باید پاسخگو باشه و تحت نظارت کار کنه؟ اسراییل و آمریکا در مسيله استفاده از انژری هسته ای خطرناکتر از بقیه دنیا هستند بعد اونها چرا باید برای بقیه دنیا تصمیم بگیرند؟!
  • وثدد IR ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۴
    8 1
    معافیت چین برای خرید نفت ،هدیه ترامپ برای دلجوی ازایران هست نه بخاطر حمله بی نتیجه ایران به پایگاها درقطر
  • IR ۱۱:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۴
    10 1
    هسته ای رونابود کردند.چیزی که به خاطرش ایران تحریم شده بود.حالا به جای اینکه تمام تحریمها رو بردارن فقط به چین اجازه دادند نفت از ایران بخره.چه کلاهی سر ایران گذاشتن.
  • ولي IR ۱۱:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۰۴
    4 1
    ترامپ خيلي بدبخت و بيچاره هست زماني كه ميتونست جايزه صلح نوبل رو ببره و ارامش و صلح را در جهان فرياد بزنه تو تله نتانيابو و صهيونها افتاد و واقعا خوار و ذليل شد