تصور اسرائیل بر این بود که ایران در تهاجم نظامی دچار شوک و بهت شده و نخواهد توانست تصمیم بگیرد و حداکثر ظرف مدت یک هفته تسلیم خواهد شد.

علی اکبر علیزاده

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: علی‌اکبر علیزاده نماینده مجلس در یادداشتی درباره جنگ ایران و اسرائیل به همشهری آنلاین گفت:

هدف جنگ اسرائیل علیه ایران چیست و این جنگ در چه وضعیتی قرار دارد؟ هدف آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها جنگ پرشدت کوتاه‌مدت است. آنها به هیچ وجه نمی‌خواهند جنگ فرسایشی شود. اتفاقاتی که در جنگ اسرائیل با اعراب وجود داشت و جریاناتی که در لبنان به‌وجود آورد و شرایطی که آمریکایی‌ها در عراق و افغانستان ایجاد کردند، همه با این ویژگی بود که جنگ با شدت تمام و کوتاه‌مدت بود، به‌گونه‌ای که کشور مورد حمله فرصت سازماندهی و دفاع پیدا نکند و تسلیم شود.

جنگی که اسرائیل بر ایران تحمیل کرد چگونه است؟ آمریکایی‌ها با طرح موضوع مذاکره شیطنت کردند. مقام معظم رهبری با اینکه نسبت به مذاکره هشدار داده بودند، گفتند ایراد ندارد و اجازه مذاکره به دیپلمات‌ها دادند. ایران و آمریکا ۵دور مذاکره کردند. این مذاکرات ساعت‌ها به طول انجامید. ایران از خودش در این مذاکرات فریبی نشان نداد و به آمریکا اعلام کرد اگر واقعا دنبال راه‌حل است، آماده است. یک‌دفعه آمریکایی‌ها زیر میز زدند و گفتند ایران باید غنی‌سازی خودش را تعطیل کند و به صفر برساند؛ تمام سیستم‌های هسته‌ای خودش را هم تعطیل کند و به خارج از کشور منتقل کند. این ریسمانی بود که آمریکایی‌ها به‌دنبال می‌کشیدند، به‌دنبال غیرفعال شدن دانشمندان هسته‌ای و رشته‌های مرتبط با هسته‌ای در دانشگاه‌ها می‌رفتند، بعد از آن هم سراغ موضوع موشکی می‌رفتند.

اسرائیلی‌ها به‌واسطه رفتار آمریکایی‌ها در مذاکرات اتمی، از هول حلیم به دیگ افتادند و اعلام کردند ایران باید مثل لیبی شود. در لیبی چه اتفاقی افتاد؟ به رهبر وقت لیبی گفتند مذاکره کن، او تسلیم شد، برنامه هسته‌ای خودش را ارسال کرد و برد موشک‌های خودش را هم کوتاه کرد. تا این اتفاق افتاد، استکبار جهانی یک‌دفعه حمله کرد و دیگر کشوری به نام لیبی با آن اقتدار قبلی وجود ندارد و دچار جنگ‌های داخلی متعددی شد.

تصور اسرائیل بر این بود که ایران در تهاجم نظامی دچار شوک و بهت شده و نخواهد توانست تصمیم بگیرد و حداکثر ظرف مدت یک هفته تسلیم خواهد شد. الآن ایران چه وضعیتی دارد؟ به‌رغم شهادت فرماندهان ارشد نظامی در روز اول جنگ، توان دفاعی خود را بازیابی کرد. پدافند هوایی کشور در قالب یک سامانه یکپارچه از چابهار تا بوشهر، ارومیه، خراسان و اصفهان دارد از کشور دفاع می‌کند. پهپادهای اسرائیلی در اصفهان، لرستان و کرمانشاه ساقط شدند و این نشان‌دهنده وسعت کار پدافند است. در این جنگ نیروهای نظامی ازجمله پدافند ارتش شهدایی تقدیم کشور کردند.

قدرت اسرائیل به نیرو و تهاجم هوایی آن است که پهپاد نیز بخشی از این توان محسوب می‌شود ولی الآن در چه شرایطی قرار دارد؟ ریزپرنده‌های تحت تسلط جاسوس‌های اسرائیلی به طرز حداکثری خنثی شده‌اند.

اسرائیلی‌ها با هدف‌قرار دادن فرماندهان ارشد نظامی ایران، انهدام برخی پدافندها و سایت‌های موشکی به‌زعم خودشان ایران را غافلگیرشده و تمام‌شده ارزیابی می‌کردند، اما الآن ورق برگشته و دعوت انگلیس، فرانسه و آلمان از آقای عباس عراقچی وزیر امور خارجه برای مذاکره سیاسی در ژنو به این معنا بود که میانجیگری کنند و ایران دست نگه دارد. چه‌کسی دست بالاتر را دارد؟ این تغییر رویه حتما به‌خاطر نمایش قدرت ایران بوده است. اگر ایران پدافند نداشت، حتما آنها دست ازسر ایران برنمی‌داشتند.

کد خبر 956795

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha