فرمانده پایگاه ششم شکاری شهید یاسینی بوشهر روایت منتشرنشده از قدرت‌نمایی F-۴‌ ایرانی در برابر F-۱۸ آمریکایی را بیان کرد.

امیر سرتیپ دوم خلبان محمد قربانی

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، پایگاه ششم شکاری شهید یاسینی بوشهر، با پیشینه‌ای پرافتخار در دوران دفاع مقدس و نقشی کلیدی در حراست از مرزهای هوایی کشور، همواره یکی از ارکان اصلی توان دفاعی و عملیاتی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به‌شمار می‌آید.

این پایگاه، که در خط مقدم دفاع هوایی جنوب کشور قرار دارد، امروز نیز با تکیه بر تخصص و توان فنی پرسنل خود، به یکی از قطب‌های مهم در حوزه اورهال (تعمیرات اساسی هواپیماها)، آموزش تخصصی خلبانان و نیروهای فنی، و پشتیبانی از عملیات‌های راهبردی بدل شده است.

نقش راهبردی این پایگاه در تأمین امنیت خلیج فارس، خطوط هوایی جنوب کشور، و مقابله با تحرکات و تهدیدات نیروهای فرامنطقه‌ای، اهمیت آن را در معادلات نظامی و دفاعی منطقه دوچندان کرده است. پایگاه ششم شکاری با استقرار در منطقه‌ای حساس و مجاورت با سواحل استراتژیک جنوبی، مسئولیت مستقیم در رصد، پایش و واکنش سریع به هرگونه تهدید احتمالی را بر عهده دارد.

از دیگر مأموریت‌های حیاتی این پایگاه، تأمین امنیت هوایی نیروگاه هسته‌ای بوشهر به‌عنوان یکی از زیرساخت‌های حیاتی کشور است. حفظ امنیت این تأسیسات راهبردی، مستلزم آمادگی دائمی و تعامل دقیق میان یگان‌های دفاع هوایی و عملیاتی پایگاه با سایر نهادهای مسئول است که این مسئولیت خطیر به خوبی از سوی این پایگاه انجام می‌گیرد.

علاوه بر وظایف نظامی و عملیاتی، پایگاه ششم شکاری شهید یاسینی با نگاهی مردم‌محور، در حوزه‌های امدادرسانی، خدمات پزشکی و اعزام تیم‌های درمانی به مناطق محروم نیز حضور فعال دارد و بخشی از توان خود را در خدمت مردم شریف استان بوشهر قرار داده است.

در این گفت‌وگو، با امیر سرتیپ دوم خلبان محمد قربانی، فرمانده پایگاه ششم شکاری شهید یاسینی بوشهر همراه شدیم تا از زبان ایشان، بیشتر با ابعاد گوناگون مأموریت‌ها، فعالیت‌های جاری، چالش‌ها و چشم‌اندازهای پیش‌روی پایگاه ششم شکاری شهید یاسینی بوشهر آشنا شویم.

عرض سلام و احترام دارم خدمت شما. سپاس از اینکه فرصتی را در اختیار خبرگزاری فارس قرار دادید تا فعالیت‌های پایگاه ششم شکاری شهید یاسینی نیروی هوایی ارتش در بوشهر معرفی شود.
از شما برای تلاش در حوزه جهاد تبیین و اطلاع‌رسانی سپاسگزارم.

پایگاه شکاری بوشهر در دفاع مقدس جنوب عراق را فلج کرد

امیر لطفاً در ابتدا مقداری درباره پایگاه ششم شکاری بفرمائید.
امیر قربانی: پایگاه ششم شکاری شهید یاسینی بوشهر در سال ۱۳۴۹ ابتدا با حضور جنگنده‌های اف ۵ به بهره‌برداری رسید و در سال ۱۳۵۵ با ورود هواپیماهای فانتوم اف ۴ این پایگاه به صورت اختصاصی در اختیار این هواپیماها قرار گرفت. با توجه به موقعیت ژئوپلیتیک منطقه بوشهر این پایگاه به تبع آن از اهمیت خاصی برخوردار بود و در طول جنگ تحمیلی هم جزو پایگاه‌های بسیار بسیار تاثیرگذار نیروی هوایی ارتش بود.

به نحوی که با قدرت می‌توان ادعا کرد، این پایگاه با پروازهای عملیاتی در دفاع مقدس، جنوب کشور عراق را پایگاه بوشهر فلج کرد به ویژه بصره که جزو مناطق حیاتی صدام بود به طور کلی توسط پایگاه بوشهر غیر عملیاتی شد. همچنین؛ نیروگاه‌های برق جنوب عراق و تاسیسات بصره جزو اهداف این پایگاه بود. مضاف بر اینکه حفاظت از آسمان خلیج فارس پایانه نفتی خارک و محورهای عملیاتی جنوب غرب بر عهده پایگاه شکاری بوشهر بود.
طی هشت سال دفاع مقدس، خلبانان بزرگی در این پایگاه حضور داشته و فعالیت کردند و پس از دوران دفاع مقدس نیز همچنان به وظایف خود ادامه داده‌اند.

پایگاه ششم شکاری بوشهر پس از جنگ تحمیلی بنا بر فرمایش رهبر معظم انقلاب و فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر اینکه دفاع همچنان باقی است مشغول دفاع از آسمان کشور در منطقه جنوب کشور به ویژه درباره تاسیسات راهبردی از جمله نیروگاه اتمی بوشهر و منطقه انرژی پارس جنوبی است و خلبانان این پایگاه شبانه روز مشغول حراست از آسمان و تاسیسات حیاتی کشور در این منطقه هستند.

انجام ۸ سورتی پرواز بمباران هوایی از بوشهر علیه تاسیسات رژیم بعث

این پایگاه به همراه پایگاه‌های چهارم شکاری دزفول و پنجم شکاری امیدیه در جنگ تحمیلی به ویژه عملیات‌های مهمی از قبیل بیت المقدس برای آزادسازی خرمشهر نقش ویژه ایفا کرده است. لطفاً قدری در این باره توضیح بفرمایید.
امیر قربانی: عملیات آزادسازی خرمشهر که با نام بیت المقدس انجام گرفت جزو بزرگترین و تاثیرگذارترین عملیات‌های کشور در دوره جنگ تحمیلی بود. پایگاه ششم شکاری بوش جز پایگاه‌هایی بود که در طول جنگ تحمیلی تاثیرگذار بود و در اکثر عملیات‌ها به واسطه موقعیت راهبردی خود حضور داشت و نقش خود را به خوبی ایفا کرد و در اذهان ماندگار شد.

پایگاه شکاری بوشهر در عملیات بیت المقدس هم از این پایگاه و هم از طریق هواپیماهای خود که به پایگاه‌های امیدیه و دزفول گسترش پیدا کرده بودند، روزانه ۸ فروند هواپیما تاسیسات، تجهیزات و نیروهای دشمن را بمباران می‌کردند و این عملیات‌ها ضربه بزرگی به دشمن وارد کرد.

یکی دیگر از اقداماتی که می‌توان از آن در موفقیت عملیات بیت المقدس نام برد، این بود که خلبانان پایگاه ششم شکاری بوشهر پل ارتباطی بین ساحل عراق با خرمشهر را منهدم کردند.

پل معروف عراق روی اروند رود که ارتباط ساحل خرمشهر با عراق را برقرار می‌کرد و بسیار هوشمندانه و ظریف طراحی شده بود به طوری که در زمان مد آب زیر آب قرار داشت و هنگام جذر آب از این پل استفاده می‌کردند. انهدام این پل باعث شد حدود ۱۹ هزار نیروی عراقی اسلحه خود را روی زمین بگذارند و به اسارت درآیند.

علاوه بر اینکه روزانه فقط ۸ سورتی پرواز بمباران هوایی از پایگاه ششم شکاری بوشهر انجام می‌گرفت و سایر پرنده‌هایی که از پایگاه بوشهر به پایگاه‌های امیدیه و دزفول گسترش پیدا کرده بودند.

پایگاه شکاری بوشهر اسطوره‌های بزرگی را در تاریخ خود داشته است. اسطوره‌های نیروی هوایی ارتش ربه‌های بسیار بالایی دارند از نظر شما چگونه می‌توان تجربیات آن‌ها را به نسل جدید انتقال داد؟
امیر قربانی: اعتقاد داریم یک قسمت از انتقال تجربه در جریان کار باید انجام شده باشد و این کار صورت گرفته است. آنچه وظیفه ما بوده تا در این بین به عنوان یک نسل واسط که این تجربه را به نفرات جدیدتر منتقل کنیم، این کار هم انجام می‌گیرد.

آنچه از نظر من اهمیت دارد این است که انتقال تجربه و زحمات برای عموم مردم انجام شود. واقعیت این است که بسیاری از جوانان ما اطلاع ندارند بزرگانی مانند مرحوم منوچهر محققی چه اقداماتی انجام داده است. بسیاری از جوانان ما اطلاع ندارند که پل عراقی‌ها روی اروندرود در دوران دفاع مقدس چگونه توسط خلبانان پایگاه‌ شکاری بوشهر منهدم شد.

اقدامات انجام‌شده برای تبیین دفاع مقدس کافی نیست

این عملیات باعث شده فضای گفت‌وگوی سیاسی در جهان درباره جنگ تحمیلی تغییر کند و به ایران بگویند که بیایید تا درباره خواسته‌های شما مذاکره کنیم.
مادامی که مرحوم محمود اسکندری که پل مذکور را منهدم کرده بود در قید حیات بود درباره او صحبتی نشد. شما می‌توانید این موضوع را به عنوان نمونه در میان مردم مطرح کنید و ببینید چند نفر از مردم با این شخصیت آشنایی دارند ولی مرحوم اسکندری و امیر سرتیپ دوم علی‌اکبر زمانی که اکنون در قید حیات هستند در عملیات انهدام پل عراقی‌ها روی اروند حضور داشتند و این کار را انجام دادند.

ما مرحوم اسکندری را از دست دادیم ولی امیر علی اکبر زمانی هنوز در قید حیات هستند و الان باید به ایشان بپردازیم و از تجربیات و باید صحبت‌های ایشان را مستند کرده و مورد استفاده قرار دهیم و زحمات این عزیزان را به نسل‌های جدید بشناسانیم.

این اقدام در داخل نیروهای مسلح به ویژه نیروی هوایی ارتش در حال اجرا است ولی آنچه اهمیت دارد این است که باید چنین اتفاقی برای عموم مردم رخ بدهد. اقدامات هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی و برگزاری اردوهای راهیان نور نیز، خوب و قابل تحسین است. اما، از نظر من این اقدامات برای بیان همه زحمات رزمندگان در جنگ تحمیلی کافی نیست.

قدرت‌نمایی F-۴‌ ایرانی در برابر F-۱۸ آمریکایی | واکنش نیروهای فرامنطقه‌ای به پرواز جنگنده‌های ارتش

جنگ را درست بنویسیم نه درشت

اگر از لفظ «ما» استفاده می‌کنم چون خود را از پیشکسوتان جدا نمی‌دانم چون روی صندلی و داخل هواپیمایی می‌نشینم که عزیزان پیشکسوت نشسته‌اند و قرار است راه آن بزرگان را ادامه دهم. لذا؛ برای جنگ تحمیلی که زحمات بسیار زیادی کشیده شده و دفاعی که از آن با لفظ مقدس یاد می‌کنیم.

ما آمدیم و جنگ را بزرگ و درشت نوشتیم اما هیچگاه جنگ را درست ننوشتیم. یعنی در همه اقداماتی که انجام داده‌ایم شاید اگر جنگ را درست می‌نوشتیم، سهم و دین خود را ادا کرده بودیم ولی ننوشتیم.

ریزعلی خواجوی پیراهن خود را آتش زد و چندین انسان را در قطار نجات داد ولی شهید دوران خود را فدا کرد تا یک کشور را نجات دهد و آبروی یک کشور را حفظ کند ولی تا مدت‌ها حتی خود من نمی‌دانستم که شهید دوران چه کرده است تا آن زمان که با جناب کاظمیان به واسطه اینکه در دانشکده پرواز بودیم با یکدیگر صحبت کردیم. حتی تا مدت‌ها مطالبی درباره شهید دوران در رسانه‌ها نمی‌دیدیم و نمی‌شنیدیم. البته اقداماتی انجام شده و جای تقدیر دارد.

«مجدداً تاکید می‌کنم که جنگ را درست بنویسیم.»

واکنش نیروهای فرامنطقه‌ای به پرواز جنگنده‌های پایگاه بوشهر

فرآیند تربیت و آموزش یکی از بخش‌های جدا نشدنی نیروهای مسلح به ویژه نیروی هوایی ارتش است این اقدامات در پایگاه ششم شکاری شهید یاسینی بوشهر به چه نحو انجام می‌شود؟
امیر قربانی: این پایگاه علاوه بر اجرای ماموریت رزمی، آموزش خلبانان جوان و پرسنل فنی را بر عهده دارد تا بتوانند به مرز آمادگی رزمی برای اجرای عملیات‌ها برسند. در مقوله آموزش هم برنامه داریم و نیروها فعالیت می‌کنند تا بتوانند به مرور مدارج را طی کرده و به مرز عملیات‌های رزمی برسند.

عملیات‌های رزمی تعریف شده، پروازهای منطقه‌ای و محدوده آب‌های بین‌المللی و خارج از مرزهای هوایی خود پروازهایی را انجام می‌دهیم تا نیروهای فرامنطقه‌ای حضور ما را در منطقه مشاهده کنند. هنگامی که حضور ما را در منطقه مشاهده می‌کنند، بدون اغراق می‌گویم که دست و پای خود را جمع می‌کنند و مراقب رفتارشان هستند.
در حوزه با سرنشین و بدون سرنشین، پایگاه پیشرفت‌های خوبی داشته و فعالیت‌های خود را برابر ماموریت‌های ابلاغی در حوزه‌های رزمی و آموزشی به نحو احسن انجام می‌دهد.

روایت منتشرنشده از قدرت‌نمایی F-۴‌های ایرانی در برابر F-۱۸ آمریکایی

شما در سخنان خود به خاطرات پرواز و واکنش نیروهای فرامنطقه‌ای اشاره کردید. آیا می‌توانید روایتی گفته نشده از قدرت‌نمایی نیروی هوایی ما را در مقابل آن‌ها بفرمایید. آیا عکس‌العمل جالبی هم داشته‌اند؟
امیر قربانی: خاطرات و روایت‌های بسیاری در این حوزه وجود دارد. ما در یک پروازی به همراه امیر سرتیپ علی اکبر طالب‌زاده جانشین فعلی نیروی هوایی ارتش و سرپرست آن پرواز، در حال پرواز در محدوده FIR بودیم. در آن ماموریت؛ یک ناو هواپیمابر هم در منطقه حضور داشت، دو فروند هواپیمای اف ۱۸ برای تهدید به سمت ما آمدند تا ما منطقه را ترک کنیم.
ما به مسیرمان ادامه دادیم علی رغم اینکه تسلیحاتی نیز در زیر هواپیما نداشتیم و آن‌ها نیز مشاهده می‌کردند که هواپیمای ما مسلح نیست ولی با اولین گردشی که امیر طالب‌زاده به سمت هواپیمای آمریکایی انجام داد، هر دو جنگنده به سرعت فاصله گرفتند و منطقه را ترک کردند.
این اتفاق بارها و بارها رخ داده و حضور ما در این منطقه باعث می‌شود رفتار نیروهای فرامنطقه‌ای تغییر کند.

قدرت‌نمایی F-۴‌ ایرانی در برابر F-۱۸ آمریکایی | واکنش نیروهای فرامنطقه‌ای به پرواز جنگنده‌های ارتش

عملیات‌های مشترک رزمی و شناسایی با یگان‌های دریایی بوشهر

بوشهر به علت اینکه یک شهر بندری و دریایی است دارای یگان‌های دریایی از جمله پایگاه دریایی بوشهر ارتش و یگان‌های دریایی سپاه پاسداران است. آیا شما به عنوان نیروی هوایی ارتش با این پایگاه‌ها و نیروها همکاری دارید؟ روند همکاری شما چگونه است؟
امیر قربانی: ما برابر دستورالعملی که وجود دارد تعامل حداکثری را با نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه داریم. به این نحو که در رزمایش‌ها با یکدیگر عملیات مشترک داریم و اگر نیاز به پرواز شناسایی داشته باشند آن را با پرنده‌های با سرنشین و بدون سرنشین انجام می‌دهیم.
تعامل نیروهای مسلح در استان بوشهر در سطح بسیار بالایی قرار دارد. این مهم توسط همه مسئولانی که به استان بوشهر تشریف آورده و به شکل‌های مختلف از این استان بازدید کرده‌اند، اعلام داشتند.
شاکر خداوند هستیم که این تعامل و همکاری در استان وجود دارد. اگر این مطلب را از سایر فرماندهان نیروهای مسلح در استان سوال کنید نیز تایید می‌کنند.

انجام کامل اورهال هواپیماها در پایگاه ششم شکاری بوشهر

دیگر اقدام مهمی که جزو برنامه‌های نیروی هوایی ارتش است و بر روی آن تمرکز بسیار بالایی دارد حوزه تعمیر و نگهداری یا اورهال است. آیا فعالیت‌های اورهالی در این پایگاه انجام می‌شود؟ اگر بله، لطفاً فعالیت آن را توضیح بفرمایید.
امیر قربانی: اورهال و بازآماد یکی از مواردی است که ۱۰۰ درصد داخل این پایگاه انجام می‌شود و مورد توجه ویژه ما قرار دارد. لذا؛ با افتخار می‌توانم به شما بگویم فرزندان این مرز و بوم پرنده‌های مورد استفاده را خودشان اورهال می‌کنند.
این مورد برای من و نفراتی که می‌دانند باز آماد یا اورهال یک هواپیمای شکاری چه مراحلی دارد و با چه مشقتی انجام می‌شود، حرف بسیار بزرگی است ولی نیروهای ما آن را با دقت و مهارت بالایی انجام می‌

رسانه‌ها نقش نیروی هوایی ارتش را بیان کنند

امیر از اینکه فرصتی برای مصاحبه درباره تبیین فعالیت‌های پایگاه ششم شکاری در حوزه‌های مختلف به ویژه دفاع مقدس در اختیار خبرگزاری فارس قرار دادید. سپاسگزارم. اگر موضوعی از قلم افتاده و یا مطرح نشده درباره آن بفرمائید.
امیر قربانی: از حضور شما سپاسگزارم که وقت گذاشتید و تشریف آوردید.

خواهش من از شما این است که بدانید حضور من در اینجا و نشستن روی این صندلی، مرهون زحمات بسیاری از عزیزان در نیروی هوایی است. البته سایر نیروها مثل سپاه، بسیج و نیروهای مردمی نیز بسیار زحمت کشیده‌اند، اما من تأکید دارم که درباره نیروی هوایی صحبت کنم. چرا که نیروی هوایی، به دلیل فعالیت در آسمان و غیرقابل رؤیت بودن، کمتر دیده شده است.

مثلاً، کمتر از دو ساعت پس از حمله نیروهای عراقی، چهار فروند هواپیما از پایگاه بوشهر به پرواز درآمدند؛ در حالی که موتور هواپیماهای عراقی هنوز خنک نشده بود. این کار بزرگی است که بتوان با هواپیما، تانک دشمن را شکار کرد و جلوی پیشروی نیروهای بعثی را گرفت. این دستاوردی کم‌نظیر است.

رسانه نقش بسیار مهمی دارد و وظیفه‌اش سنگین است. من از شما خواهش دارم که آنچه بر عهده دارید را به بهترین شکل انجام دهید و زحمات کشیده شده در زمان جنگ را به خوبی منتقل و تبیین کنید. این وظیفه‌ای است که بر عهده همه ماست و البته نقش شما در این زمینه سنگین‌تر است.

کد خبر 953228
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 53
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 73
  • مگه داریم IR ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    خداوکیلی شوخیتون گرفته هواپیمای اف 18 با اون همه سلاح از اف 4 ایران بدون سلاح در بره!!!!!!
    • ... IR ۱۹:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
      48 5
      اونا قرار نبوده درگیر بشن
    • احمد IR ۲۲:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
      7 12
      99 درصد جنگ هوایی مربوط به خلبان جنگنده است میتونید رنک خلبانان ایران را در دنیا سرچ کنید
    • غلامحسین محمد نژاد IR ۲۲:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
      13 2
      چی می خواهید بشنوید ؟ خود شما بودین غیر از می گفتید ؟ البته در تاریخ مثال هایی هست که پراید در سراشیبی با بنز کلاس اس کورس گذاشته و بنا به روایاتی در برخی جاها هم سبقت گرفته است .
    • ایران IR ۰۰:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
      20 6
      لطفا شما و امثال شما ها نظر ندید. متشکرم
    • IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
      2 13
      با خدا باشی هر چیزی امکان داره. این وعده خدا در قرآن هست که شما را یاری م کند و ما در طول سالهای بعد انقلاب و جنگ دیدیم این را
  • سعید IR ۱۸:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    86 20
    F4 ایرانی؟؟؟؟حالتون خوبه؟ایران اصلا جنگنده داره؟
  • هموطن IR ۱۸:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    اف 4 هم برای 50 سال پیشه آمریکا هست نه ایران!!!...
  • IR ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    62 9
    تقابل f4درمقابل f14و..واقعا این مقابله قابل مفایسه است
  • حسام الدین IR ۱۸:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    53 28
    درود ،لطف خداوند ب ارتش بزرگ مقتدر کشورم ایران. خدا حفظ کنه ارتش رو
  • US ۱۸:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    77 22
    خالی بندی ها را تعطیل کنید F4 ساخت دهه ۱۹۵۰ یعنی بیش از ۷۰ سال پیش که حدود ۲۰ سال قبل تقریبا از تمامی ارتش های جهان کنار گذاشته شده چگونه در برابر یکی ار مدرنترین و جنگنده ها قدرتنمایی می کند . اف ۴ و اف ۵ در ج نک ابران عراق ۴۰ سال پیش قدرتی نداشتند و تنها هواپینا موفق ایرانF14 بود. در یک درکیری که نزدیک مرز عربستان شدند دوتا ار انها با همبن اف ۱۸ سعودی سرنگون کرد
    • علی IR ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
      7 7
      آی کیو، عربستان که اف ۱۸ نداره همین ترکیه بیشترین پرنده‌اش اف ۴ هست
    • زرتشت IR ۰۸:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
      3 7
      شما لطفا تشریف ببر حقوقتو از بیگانه بگیر بعدبیا سنگ عرستان رو به سینه بزن
    • مهرداد IR ۰۹:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
      2 0
      اف 15 بوده مه اف 18
  • نجف زاده IR ۱۸:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    42 30
    وقتی یکی بترسه با دست خالی هم میشه فراریش داد اونایاد اون خلبان شجاع وباغیرت ایرانی افتاده اند که باهواپیمای غیر مسلح تو سالن کنفرانس صدام شیرجه رفت وباعث بهت جهانیان شد. پس این هم شدنیه.
    • علاءدین IR ۲۰:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
      50 8
      اره شاید خلبان ایرانی از آمریکا ها شجاع تر باشه ولی جالب اینه که میگه اف ۴ ایرانی آخه مردم را چی فرض کردید ...
  • IR ۱۹:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    41 4
    عجب!
  • سیخونکک IR ۲۰:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    67 4
    محصول پنجاه سال قبل خودشون رو به رخشون می کشین؟ ...
  • فراز IR ۲۰:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    71 5
    قدرت نمایی پیکان در برابر شورلت کوروت یا هوندا ۱۲۵ در برابر سی بی ۱۳۰۰
    • مسعود IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
      11 0
      نه رفیق اشتباه مثال نزن مثلا اینجوری بگو؛مثل قدرت نمایی پرایددربرابرکیا اسپورتیچ برای خود کره ایها!سازنده دوتاش خودشونندولی سایپا ادعا میکنه روپرایدایربگ گذاشته وترمزABS وازهمه مهمترانتنش روهم ازکناردر اورده گذاشته روی سقف!
    • حاجی از سه راه جوبشور قم IR ۰۰:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
      1 3
      داش ما اینیم
  • . IR ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    62 4
    فیلم هندی!
  • ناشناس IR ۲۰:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    31 26
    امداد غیبی یعنی همین ک بابهترین امکانات می‌ترسند
  • محمد IR ۲۰:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    49 8
    کابین اف ۴ در مقابل اف ۱۸ مثل آتاری دهه ۷۰ هست در مقابل پلی استیشن 5. در مقابل جنگنده نسل 4 و 5 هیچ حرفی واسه گفتن نداره . خوش شانس بودن که ماموریت اف ۱۸ چیز دیگه بوده و دستور حمله ندادن
  • محمد IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    66 5
    داداش من هم وقتی پراید می پیچه جلوی بنزم ازش فرار میکنم
  • مصطفی IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    7 3
    چقدر خود تحقیر داریم.خوب وقتی پراید میپیچه جلو بنز چکار میکنه مگه بنز فرار نمیکنه ؟؟؟
    • حمزه IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
      3 2
      امثال تو خود بزرگ بین هستند بسه
    • حسین IR ۱۵:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
      2 0
      میخوای بگی بنز داری؟ خوب داداش مبارکه
  • IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    3 3
    ما همه چیمون مدیون شما هستیم با شرف تر و با غیرت از شما وجود نداره شماها خیلی با وجود بودین و هستین ای کاش بقیه هم حداقل یک صدم شما به فکر ایران بودن
  • ناشناس AT ۲۱:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    5 0
    اف ۴ ایرانی؟!
  • ایرانی IR ۲۲:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    4 9
    اف ۴ یا اف۵ ،،اف ۵ جنگنده دو سرنشین هستش و تا اسرائیل توان پروازی داره که البته با سوختگیری هوایی در سوریه یا لبنان برای برگشت، بیشتر فناوری ها را دارد اینکه اف ۱۸ واف ۴ واف ۵ ساخت آمریکا هستند شکی نیست ولی این اف ۴ واف ۵ واف ۱۴ الان در اختیار ایران هستند، وبرای مهندسي معکوس و طراحی و وتولید جنگنده تمام ایرانی مثل کوثر الهام گرفته شده، وروزی خواهد رسید به مانند اف ۲۲ و اف ۳۵ هم در ایران تولید خواهد شد همانگونه که پهپاد های ساخت ایران به روسیه صادر می‌شوند، ودر زمینه اورهال هواپیما حرف اول تو منطقه می زنیم حتی روسیه ایرباس هاش برای اورهال به ایران می فرسته ودر زمینه ساخت هواپیمای ۸نفره و بالگرد تولید کننده مهم هستيم، وساخت هواپیمای سيمرغ نمونه خواستن توانستن میباشد، ،قدرت کشورمان را دست کم نگیرید فراآوری صفر تاصد غنی سازی اورانیوم جز ۸کشور برتر دنیا هستيم درسته که تو خودرو سازی ضعیف هستیم ،علتش اینه که به دنبال خود کفایی و ابتکار در این زمینه نبوده ایم
  • ناشناس IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    7 1
    نیروی هوای بهتر بود جنگده هارا بروز رسانی میکرد چند سال با خبرهای دروغ خرید فلان جنگنده سره همه را گرم کردند.وجود نیروی هوای با جنگندهای پییشرفته یکی از ستونهای اصلی دفاع از کشور وبازدارندگی نظامیست.جای تاسف است جنگنده فرسوده را با جنگندهای نسل پنج وپیشرفته مقایسه کنیم وفرصت سوزی کنیم.
  • حمید IR ۲۲:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    6 1
    اف ۴ ایرانی؟ بزرگوار ! یا من و امثال من ۶۰ ساله مشاعرم را از دست داده ام و اشتباه میکنم که اف ۴ از آمریکا وارد کشور شد و یا اینکه اف ۴ جدیدا از صفر تا صد در کشور تولید می‌شود!!!
  • سلطان حسین IR ۲۲:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    1 0
    چرا سوخو را تعریف نمی کنید؟
  • مهران mis IR ۲۲:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    6 1
    آقای تیمسار خودت میدونی f4 فانتوم تحت هیچ شرایطی حریف f18 نیست فانتوم یک جنگنده نسل ۳ هست در حالیکه هورنت جنگنده نسل ۴ پلاس هست و باز هم میدونی هر پروازی برای درگیری نیست در ضمن اون هورنتها از فانتوم فاصله گرفتن برای اینکه در حمله با افزایش ارتفاع دست برتر رو داشته باشن.
  • IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    6 2
    سلام دوستان این شیربچه هایی که عنان این به قول شما آهن قراضه هارو به دست گرفته اند خیلی بهتر از ما از امکانات و تجهیزات f18 مطلع اند اما همه آنها را به بازی می‌گیرند و در جنگ این ثابت شده میگهای روسی میراژهای فرانسوی و... خلبانان شجاع و دلیر ما پس نزدند که حالا بلرزن. درود بر شرف و غیرت این شیر بچه ها
  • ارش IR ۲۲:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    6 1
    هواپیمای امریکایی وقتی مطمئن شد که هواپیماهای ایرانی فاقد سلاح هستن و خطری برای ناو هواپیمابر ندارن، دلیلی برای درگیری نداشتن و به مقر خودشون برگشتن،،، حالا این داستان قهرمان سازی و افتخار نداره...
  • حمید IR ۲۲:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    5 0
    اسکندری ها هیچ وقت نمی‌میرند،ذره ذره وجود هر ایرانی مدیون اسکندری هاست ،شجاعت و دلاوریش هزاران اسکندری ساخته❤️❤️❤️
  • IR ۲۲:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    4 1
    فراموش کردید که سازنده اصلی آنها کشور آمریکاست اف ۱۸ نظیر نداره واریزی هم نداره
  • محمد IR ۲۲:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    4 0
    کاری به باقی حرفها ندارم ولی پل ارتباطی بین عراق و خرمشهر رو محمود اسکندری منهدم کرد که خلبان پایگاه نوژه همدان بود نه بوشهر در از جان گذشتگی تمامی خلبان های ایران شکی نیست ولی تمام افتخارات رو منتصب به یک پایگاه نکنید طوری که انگار باقی پایگاه ها نقشی نداشتند
  • داوود IR ۲۳:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    3 0
    سلام و درود بر مهندسان تولیدکنندگان باهوش داخلی که موجبات نگرانی دشمنان شده اند ای مدافعان ایران عزیز درودتان باد واینده علم و دانش دردستان باهوش وقدرت مند شما عزیزان هست. انشاالله
  • IR ۲۳:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    1 0
    ارتش ونیروی هوایی ایران یگانه نیروی اصیل والهی ست که قابل اعتماد است و با در میدان بودنش از هیچ دشمنی ترسی نداریم چون ملت به ارتش وقدرت ارتش و میهن پرستی ارتش اعتماد کامل دارد .ارتش ونیروی هوایی ارتش ایران متولی اصلی قدرت نظامی ایران است .
  • امید IR ۲۳:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    2 0
    نیروی هوایی ارتش مخلص ترین و مومن ترین و شجاع ترین خلبانها و پرسنل را دارد این باعث افتخار است و ایمان به خدا و اهلبیت بهترین پشتوانه ارتش و سپاه بخصوص نیروی هوایی است که کشورهای غربی ندارند
  • ایمان چراغی IR ۲۳:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    0 0
    عالیه
  • رضا IR ۲۳:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    3 2
    در نیروهای مسلح بخصوص نیروی هوایی قدرت ایمان است که میجنگد نه تجهیزات برادر که انتقاد میکنی کشور فقیر یمن مجهز ترین ارتش و نیروی هوایی و دریایی مجهز آمریکا را به زانو در آورد که ناچار لنگان لنگان پا به فرار گذاشتند حالا مقایسه کند برادر صهیونیست‌ها پنجمین ارتش جهان دو ساله فقط مردم عادی زن و کودک میکشند ترور میکنند گرسنگی میدهند در مقابل جنبش مردمی حماس آنها را به زانو در آوردند حالا مقایسه کن و در تفکر کن
  • هاشم IR ۲۳:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    5 0
    یعنی چی ؟ این دو جنگنده را که دشمن ساخته ما چرا بهش افتخار کنیم؟ اگر f4ساخت ایران بود باید تعریف و تمجید میکردیم
  • فرید IR ۲۳:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
    2 1
    اگه کسی فقط بلد باشه اسم این دو مدل هواپیما رو بنویسه،میدونه که یک هواپیمای نسل ۲ با هواپیمای نسل ۴ قابل مقایسه نیست
  • IR ۰۰:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
    1 0
    بررسی شد ، تنها یک هواپیما از دو هواپیمای F-4 فانتوم نابود شد و دو شهید دادیم و دیگر فانتوم به سختی آسیب دیده بود ولی به پایگاه برگشت با رشادت خلبان، تامکت F-14 نبودند ، البته ادعایی شده که یک تامکت ایرانی بر با کمک یک c-130 ایرانی روی یک اف 18 یا اف 15 عربستانی قفل راداری کرده ولی اجازه شلیک بهش داده نشده ، حالا c-130 چه کمکی می تونسته بکنه ؟ یعنی برد رادار داده بوده ؟
  • IR ۰۱:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
    1 0
    سلام درود ورحمت خداوندبر نیروی هوای ارتش ایران
  • محمدامین IR ۰۲:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
    3 0
    عاشق فانتومم ، طراحی خیره کننده ایی داره ، f35 و f55 هر چی که هست و بیاد، باز نمیتونه دل منو ببره، کاش میشد پرواز کنم اما نمیشه
  • IR ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
    2 0
    هرچند فداکاری خلبانان جنگنده ها وهمه کادر پرواز باوجود تحریم شدید واحتیاج شدید به قطعات از ذهن ملت فراموش نمی شود واستقامت نیروی هوایی ما مایه افتخار است اما بایدواقعیت را بنویسم نه انشا به نظر بنده بی اطلاع شاید جنگنده اف18 در آن زمان وجود نداشت شاید من اشتباه کنم اما اف 18 طی دو سه دهه اخیر مشهور شده اما در چهل و چند سال پیش وجود نداشت.
    • حمید IR ۱۲:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۰
      0 0
      خلبانان به همراه سایر رزمندگان 8سال جنگ نشان دادند که عصاره ملت شجاع ایران بودند و هستند، از آنان جان برکفان مخلص انتظار چنین دلاوری های داشته ایم و داریم
  • امیر IR ۲۱:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
    0 0
    دمت گرم امیر،نیرو هوایی تاج سره