مدیرعامل ایران خودرو گفت: به دلیل قیمت‌گذاری دستوری و تعلل طولانی مدت سازمان حمایت برای تعیین تکلیف وضعیت قیمت‌گذاری، در هیات‌مدیره ایران‌خودرو تصمیم گرفتیم از ظرفیت قانونی و شفاف بورس کالا برای عرضه محصولات استفاده کنیم.

ایران خودرو

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، عادل پیرمحمدی مدیرعامل ایران‌خودرو امروز در جریان بازدید مدیرعامل و مدیران ارشد بورس کالای ایران با اشاره به وضعیت مالی نامناسب ایران‌خودرو گفت: با توجه به شرایط سخت و زیان‌دهی ایران‌خودرو به دلیل قیمت‌گذاری دستوری و چشم‌پوشی از واقعیت‌های اقتصادی و تعلل طولانی مدت سازمان حمایت برای تعیین تکلیف وضعیت قیمت‌گذاری، در هیات‌مدیره ایران‌خودرو تصمیم گرفتیم از ظرفیت قانونی و شفاف بورس کالا برای عرضه محصولات استفاده کنیم.

وی افزود: صنعت خودرو با شرایط فعلی دیگر نمی‌تواند طاقت بیاورد. راهی جز ورود به بورس کالا نداریم، اما اعلام می‌کنیم برای عرضه در بورس کالا، برنامه دقیق می‌دهیم تا با حفظ آرامش بازار و اعتبار خودمان، عرضه پرحجم را به موقع تحویل خریداران دهیم.

وی گفت: باوجود چندماه تلاش شبانه‌روزی تیم مدیریتی جدید، کاهش هزینه‌ها و چابک‌سازی سیستم و سازمان، ایران‌خودرو همچنان به دلیل قیمت‌گذاری دستوری زیان‌ده است و از آذرماه سال گذشته که افزایش قیمت اعمال شد تاکنون با افزایش هزینه‌های تولید، رشد دوبرابری هزینه‌های گمرکی، افزایش حدود ۴۰ درصدی دستمزد و رشد نزدیک به دوبرابری قیمت نهاده‌های تولید و جهش سایر هزینه‌ها، زیان انباشته بیش‌تری تجربه کرده‌ایم. طبق برآوردها، در سال گذشته بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان به زیان شرکت اضافه شده است.

پیرمحمدی با اشاره به افزایش نرخ ارز از ۴۲ هزار تومان سال گذشته به بیش از ۷۰ هزار تومان در ماه‌های اخیر اظهار کرد: هم‌زمان با رشد نرخ ارز، قیمت نهاده‌های تولید نیز به‌صورت چشم‌گیر افزایش یافته است.

مدیرعامل ایران‌خودرو افزود: در حالی که هزینه تمام‌شده تولید به‌طور مداوم در حال افزایش است، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، باوجود دریافت مستندات مالی، در محاسبه قیمت‌ها تعلل می‌کند.

وی گفت: سه ماه است که سازمان حمایت ما را معطل کرده، در حالی که هر هفته حدود ۱۵ هزار دستگاه خودرو تولید می‌کنیم و این یعنی هر هفته زیان بیش‌تری به شرکت تحمیل می‌شود.

پیرمحمدی همچنین از عدم سرمایه‌گذاری جدی ایران‌خودرو در دو دهه گذشته گلایه کرد و افزود: ۲۰ سال است سرمایه‌گذاری واقعی در تولید انجام نداده‌ایم و این ضربه بزرگی به صنعت خودرو و رضایت مشتریان وارد کرده است.

مدیرعامل ایران‌خودرو با اشاره به تصمیم اخیر هیات‌مدیره این شرکت گفت: تصمیم گرفته‌ایم از ظرفیت قانونی بورس کالا برای معاملات و کشف شفاف و واقعی قیمت‌ استفاده کنیم، اما می‌دانیم که این اقدام مخالفانی دارد. در حال حاضر، ابتدای زنجیره تولید خودرو به طور کاملا شفاف در بورس معامله می‌شود، اما انتهای آن یعنی خودرو، همچنان به‌صورت دستوری کنترل می‌شود. این روند باید اصلاح شود.

وی تاکید کرد: اگر روند فعلی ادامه یابد، بنگاه اقتصادی ایران‌خودرو در مسیر نابودی قرار خواهد گرفت.

پیرمحمدی گفت: به صراحت می گویم، قیمت کف بازار خودرو را مطلقا قبول نداریم و با عرضه منظم در بورس کالا، قیمت خودرو برای مصرف کننده کاهش خواهد یافت.

کد خبر 951750

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ثبت نام و قیمت خودرو

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 10
  • غیرت IR ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
    32 0
    جمع کنید این تولیدات آشغال و بی کیفیت را. حتی نمایندگی هایتان را هم جمع کنید. در سال چند بار افزایش نرخ برای خودروهای بی کیفیت می دهید باز زبانتان دراز است؟؟؟!!!
  • IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
    26 3
    گرون و بی کیفیت یعنی ایران خودرو و سایپا
  • بازنشسته IR ۱۶:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
    23 1
    خدا وکیلی این دو شرکت حلبی ساز رو از این مملکت جمع کنید تو رو به هر کی میپرستید ماشین بدون هیچ کیفیتی تولید میکنید این هم اکثر وسایل ماشین چینی بعد با قیمت چند هزار دلاری با همین قیمت اگه حکومت گمرک واردات خودرو رو صفر کند خدا شاهد است بهترین برندهای خودرو با کمترین قیمت وارد می‌شد ولی حیف که تعدادی در این چهل سال گذشته از این راه چندین هزار میلیارد دلار پول به جیب زده اند مخالف این کار هستند
  • IR ۱۶:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
    19 1
    چقدر دولت بدبخت و ضعیف است. که مدیر ایران خودرو خط و نشون می‌کشد.نه اینکه خودرو خوب می‌سازد.و هرچه دلشون می‌خواهند با چند برابر قیمت می‌فروشند. بهتر است در ایران خودرو بندند...
  • ایرانی IR ۱۶:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
    14 1
    ماشین 🚗 اشغال می فروشند به مردم با چند برابر قیمت بعد میگن زیان کردیم
  • 7 IR ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
    14 1
    چقدر اینها رو دارند😡
  • IR ۱۷:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
    10 1
    سازمان حمایت از کی؟ مصرف‌کننده یا تولیدکننده؟
  • خط فقر IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
    12 0
    ... شما که از پارسال تا الان چند بار افزایش قیمت داشتین دیگه چه اتفاقی افتاده؟ کیفیت خوب شده یا دلار گرون شده
  • دانیال قبادی IR ۲۰:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
    5 2
    عالی
  • IR ۰۹:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    5 0
    زرت پرتا چیه میفرمایید قیمت را قبول ناداری زیان ان باشته دارید بعد باعرضه منظم در بورس میخوای به نفع مشری کار کنی
  • IR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۴
    7 0
    هم زمان واردات بصورت رقابتی آزادشودتامافیای خودرو ازبین رود
  • ناشناس IR ۲۲:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۶
    5 0
    امیدوارم در کارخانه ایران خودرو وسایپا بسته شود چون به اندازه کافی از جیب ملت دزدیدن
  • سید IR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۰
    0 0
    درسته،وقتی هیئت مدیره حقوق و پاداشهای آنچنانی بر میدارند و بیشتر از ظرفیت نیروی سفارشی استخدام می کنند،می شود زیان انباشته! مگر می شود با کارگر ارزان ایرانی،انرژی ارزان، پول خودرو را چند ماه جلوجلو بگیرید ودر شرایط انحصار، چند برابر قیمت به ملت بفروشید و ادعای زیان انباشته کنید؟!!! خجالت بکشید