رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از بی‌ثباتی‌ها در سوریه روز یکشنبه علناً اعلام کرد که در عملیاتی ویژه در خاک این کشور اسناد محرمانه متعددی درباره جاسوس اسرائیلیِ اعدام‌شده‌ی خود را به سرقت برده است.

کوهن

به گزارش همشهری‌آنلاین، رژیم صهیونیستی روز یکشنبه اعلام کرد که بالغ بر ۲۵۰۰ سند و مدرک مربوط به جاسوس مشهور خود در سوریه الی کوهن را از این کشور خارج و به اراضی اشغالی منتقل کرده است.

به گفته جروزالم پست، با اعلام سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل (موساد) سوریه این پرونده‌ها را در مکانی بسیار محرمانه و امن نگهداری می‌کرد و حتی پس از سقوط دولت بشار اسد در آذر سال گذشته، این سرویس اطلاعاتی برای یافتن این پرونده‌ها زمان زیادی را صرف کرد.

به گزارش فارس، در این اسناد گذرنامه‌های جعلی اصلی کوهن، کلیدهای آپارتمان او و پیام‌ها و مأموریت‌هایی که از موساد دریافت کرده بود وجود دارد. علاوه بر این، اسناد حاوی مدارکی از دیدارهای کوهن با مقامات ارشد سوری است.

همچنین، این پرونده‌ها شامل نسخه اصلی آخرین وصیت‌نامه و پیامی است که کوهن قبل از اعدام خود نوشته بود و تا کنون فقط به صورت رونوشت در دسترس عموم قرار داشت.

الی کوهن از یهودیان مصر بود که در سال ۱۹۲۴ در شهر بندری اسکندریه به دنیا آمد، او یکی از مشهورترین جاسوس‌های اسرائیلی بود که با اسم مستعار «کامل امین ثابت» در سوریه جاسوسی می‌کرد و بعد از اینکه هویتش برملا شد با وجود تلاش‌های زیاد برای جلوگیری از اعدامش، ساعت ۳ بامداد ۱۸ مِی سال ۱۹۶۵ در میدان المرجه در مرکز دمشق اعدام شد.

رژیم صهیونیستی همواره کوهن را یکی از مهم‌ترین جاسوس‌های خود معرفی کرده است. ایوی شکول نخست‌وزیر پیشین اسرائیل اعلام کرده بود اطلاعاتی که کوهن فراهم کرده بود منجر شد تا اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ پیروز شود.

سازمان جاسوسی اسرائیل از او خواسته بود در قالب یک تاجر سوری که سال‌ها در آرژانتین زندگی کرده به سوریه برود و به عمق دولت این کشور و حزب بعث نفوذ کند. کوهن چهار سال در مراکز قدرت در سوریه نفوذ کرد و در وزارت دفاع این کشور به جایگاه بالایی دست یافت تا جایی که روزنامه‌های اسرائیلی و عربی آن زمان او را از گزینه‌های پیشنهادی برای عهده‌دار شدن یکی از وزارتخانه‌ها یا یکی از سران حزب بعث معرفی کرده بودند.

نکته جالب اینجا است که کوهن در زمان حضور در سوریه در ظاهر یکی از تندروترین و پیشروترین شخصیت‌های سیاسی در مخالفت با رژیم صهیونیستی بوده است. او سرانجام در روز ۱۷ می محاکمه و بامداد روز بعد ۱۸ می سال ۱۹۶۵ اعدام شد.

به گفته روزنامه اسرائیلی، رئیس موساد دیوید بارنیا محتوای آخرین پیام تلگرافی کوهن به این سازمان در ۱۹ ژانویه ۱۹۶۵ و همچنین رهگیری این پیام را فاش کرد که مربوط به دیدار رئیس‌جمهور وقت سوریه امین الحافظ با فرماندهی عالی نظامی این کشور بوده است.

الی کوهن در دوران حضورش در سوریه، مهمانی‌های مجللی برای سوری‌های ثروتمند، به ویژه مقامات امنیتی، برگزار می‌کرد و برخی از آن‌ها را با روسپی‌ها مرتبط می‌کرد و گاهی به آن‌ها پول قرض می‌داد.

بارنیا گفت که الی کوهن «یکی از بهترین جاسوسان ما بود.» با این حال، برخی از سوری‌ها پس از کودتای داخلی در سال ۱۹۶۳ به او مشکوک شده بودند و سوریه همچنین ابزارهای فناوری جدیدی را برای شناسایی انتقال‌های جاسوسی از اتحاد جماهیر شوروی دریافت کرده بود.

انتشار خبر سرقت اسناد توسط رژیم صهیونیستی در شصتمین سالگرد اعدام کوهن در دمشق انجام شد.

کد خبر 947364

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ویدئو

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • وطنی US ۱۷:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
    3 8
    اینها رو به نفوذی های و جاسوسان ایرانی نشان دهید و در رسانه ها تکرار کنید که اگر دنبال جاسوسی رفتید نه خودتان و نه خانواده‌ها شما جان سالم بدر می‌برند .ننگ بر سگ حار صهیونیستی
    • GB ۰۰:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
      0 0
      شما به جای داد و بیداد دفاع رو بگیر. شهید هنیه تو بین این همه نیروی محافظ تو وسط تهران ترور شد. نیروی نفوذی دشمن درون کشور خطرناکه. از بیرون آمار چیو داره آخه؟!
    • IR ۰۲:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
      0 0
      طرف قهرمان اسرائیله
  • arash IR ۰۸:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
    0 0
    با سلام داستان این شرور جاسوس میتواند برای دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی ما درس عبرتی باشد چون این شرور مشهور بود به اینکه به شدت بر ضد اسرائیل حرف می زد و شعار میداد و شعار مرگ بر اسرائیل و نابودی و فروپاشی اسرائیل همیشه ورد زبانش بود آتش زدن پرچم اسرائیل و حتی بروی بدن اش نابودی اسرائیل را تتو کرده بود ولی در عمل برخلاف حرفهایش کار میکرد لذا همیشه باید برای جریان نفوذ این شباهتها را مدنظر قرار داد بطور مشابه در اول انقلاب دو شرور معروف گروهکها کشمیری و کلاهی هم همینطور بودند تا حدی.