خبرگزاری آمریکای بلومبرگ ادعا کرد رئیس‌جمهوری روسیه ماه گذشته میلادی موافقت کرده به دونالد ترامپ در موضوع مذاکرات هسته‌ای با ایران کمک کند.

ترامپ و پوتین

به گزارش همشهری آنلاین کیهان نوشت: بلومبرگ به نقل از منابع فاقد هویت مشخص می‌نویسد: روسیه موافقت کرده است تا به دولت دونالد ترامپ برای برقراری تماس‌ها با ایران در زمینه مسائلی همچون برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی و حمایت‌ تهران از نیروهای نیابتی منطقه‌ای ضدآمریکا، کمک کند. دونالد ترامپ در جریان تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین در ماه فوریه، تمایل خود را نسبت به این موضوع مستقیماً ابراز کرده بود و مقامات ارشد دولت او نیز چند روز پس از این تماس، در جریان مذاکرات با همتایان روس خود در عربستان سعودی، این موضوع را مطرح کردند. این در حالی است که هنوز مقامات کاخ‌سفید به درخواست‌ها برای اظهارنظر در این زمینه پاسخ نداده‌اند و روسیه و ایران نیز هنوز این موضوع را تأیید یا تکذیب نکرده‌اند.

خبرگزاری بلومبرگ به نقل از منابع آگاه که از افشای هویت خود خودداری کرده‌اند، گزارش داده است که مقامات ارشد آمریکا و روسیه، از جمله مارکو روبیو و سرگئی لاوروف وزرای امور خارجه دو کشور، در جریان نشست اخیر خود در ریاض در تاریخ ۱۸ فوریه، درباره تمایل واشنگتن نسبت به کمک مسکو برای حل‌وفصل مسائل مربوط به ایران گفت‌وگو کرده‌اند.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در این‌باره گفته است روسیه معتقد است که آمریکا و ایران باید همه مشکلات خود را از مسیر مذاکره حل کنند و مسکو آماده است تمام توان خود برای دستیابی به این هدف را به کار گیرد.

دونالد ترامپ از زمان بازگشت به کاخ‌سفید سیگنال‌های متفاوتی درباره ایران ارسال کرده است. رئیس‌جمهوری آمریکا ماه گذشته کمپین «فشار حداکثری» خود بر ایران را بازگرداند که شامل تلاش‌هایی برای به صفر رساندن صادرات نفت این کشور به منظور جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای است.
بلومبرگ با اشاره به مخالفت رهبر انقلاب، با مذاکره با آمریکا و همچنین اظهارات اخیر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، می‌نویسد: مشخص نیست تهران تا چه اندازه از ارسال هرگونه پیام واشنگتن از طریق مسکو استقبال کند.

فضاسازی گاه و بیگاه رسانه‌های آمریکایی مبنی بر واسطه تراشیدن برای مذاکره با ایران در حالی است که مشکل جمهوری اسلامی ایران با آمریکا و ترامپ، بی‌صفتی و عهدنشناسی و خدعه و خیانت رژیم آمریکاست و نه فقدان میانجی و واسطه. نوع دولت‌های آمریکا در چند ده گذشته توافقات انجام‌شده را نقض کرده و نشان داده‌اند که هیچ تعهدی را نمی‌شناسند. آخرین این خدعه، در برجام و سپس انتقال شش میلیارد دلار پول بلوکه‌شده ایران از کره‌جنوبی به قطر اتفاق افتاد. از دولت بوش پدر و بوش پسر تا اوباما و ترامپ و بایدن، جملگی در این بی‌صفتی و خباثت همسان بوده‌اند.

اگر روزگاری ایران به بی‌چشم‌ورویی رژیم آمریکا معترض بود، اکنون متحدان آمریکا در اروپا (از اوکراین تا دانمارک و آلمان و فرانسه)، کانادا و... نیز اذعان دارند که آمریکا مطلقاً قابل‌اعتماد نیست.
البته علاوه‌بر حقوق نقض‌شده ملت ایران در برجام، خون شهید سلیمانی هم بر گردن آمران این جنایت به ویژه دونالد ترامپ سنگینی می‌کند.

نهایتاً باید به روس‌ها یادآور شد که رژیم آمریکا فارغ از رئیس دولت دموکرات یا جمهوری‌خواه مطلقاً قابل اعتماد نیست و بنابراین روسیه حتی در موضوعات دوطرفه با واشنگتن هم نباید برای چندمین‌بار در دام رقیب آمریکایی بیفتد؛ چنان که در دوره گورباچف و پس از آن در ماجرای توافقات هسته‌ای و موشکی و امنیتی افتاد و ناگهان ناتو را پشت مرزهای خود در اوکراین یافت.

کد خبر 930125
منبع: کیهان

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 27
  • IR ۰۸:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    38 3
    چه عجب کیهان یه موضعی علیه روسیه گرفت
    • حزب باد IR ۱۷:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
      2 0
      خورشید همه پشت ابر نمی مونه!
  • ایرانی IR ۰۸:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    53 10
    ایران نیازی به روسیه ندارد ؟؟؟ نه بابا . حرف تازه ای از استاد شریعتنداری
    • IR ۰۹:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
      13 6
      شرایط الان ایجاب میکنه داداش من کم کم وآسته آسته خودش بکشونه یه سمت دیگه!
  • مهدی IR ۰۸:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    52 11
    روسیه خودش سردسته فرصت طلبها و کلاه برددران هست و گربه ای هست که بدون منفعتی موش نمیگیره
  • ابی IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    43 9
    یا جنگ یا مذاکره یکیشو باید انتخاب کنن
  • IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    28 12
    ایران هم مراقب کلاهبرداری روسیه باشد
    • IR ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
      6 2
      اومدم زیر نظر خودم نظر می‌نویسم... واقعا اونا که به نظر من رای منفی میدن یعنی هنوز بعد از این همه سال از ماهیت کثیف روس‌ها باخبر نشدن؟ ایقد سخته از خواب بیدار بشین و بفهمین؟
  • IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    32 4
    روسیه ی خائن رو وارد مذاکرات احتمالی کنید ضرر می کنید
  • ایرانی IR ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    35 3
    اتفاقا برعکس باید مواظب کلاهبرداری پوتین باشید، متاسفانه از تجربیات قبلی عبرت نمی‌گیرید و وضع مردم را تو دشواری میذارید
  • IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    18 11
    مرگ ما بهتر از تحقیر شدنی مثل زلنسکی در مقابل چشم جهانیان است.جانم فدای ایران.
  • اکبر IR ۰۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    15 6
    آقای تندروها روسیه است
  • IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    31 7
    پوتین از ترامپ کثیفتره ..............سابقش را در تاریخ ببینید
  • مجید IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    24 2
    باز هم جناب کیهان خبر از رسانه های آمریکا!!! بابا خودت باش!!!!
  • IR ۱۰:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    26 7
    چنان به روسیه چسبیده ایران که این حرف کیهان خودش باید کارشناسی بشه که چی گفته
  • IR ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    19 3
    مگه خود روسیه قابل اعتماده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • اسماعیل IR ۱۲:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    1 6
    از رهبر بزرگوار ایران عزیز مان تمنا میکنم با صدور دستورات لازم و هوشیاری کامل مجوز این میانجیگری را بدهند.
  • IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    4 6
    روسیه کمونیست هیچ وقت قابل اعتماد نیست
  • IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    8 4
    آمریکا وروسیه خر کی باشن
  • رضا IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    12 2
    از خود روس ها بیشتر باید ترسید تا آمریکا همیشه از پشت خنجر میزنند
  • ادم IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    8 3
    روسیه زرنگ تر از این حرفاست که زیر یوغ امریکا برود ولی این یک دیپلماسی برای بدنام کردن روسیه است روسیه ابرقدرت شرق و همیشه دوست و حامی ایران در برابر امریکابوده و خود روسها نخواهند گذاشت که ایران به سمت امریکا برودخنده های پوتین و ترامپ به هم را جدی نگیرید مگر اینکه منافع مشترک باشدکه حتی در این صورت هم منافع مشترک بین امریکا و روسیه ناچیزاست زیرا هردو ابرقدرت اند.
  • فاطمه IR ۱۳:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    6 8
    اینها دوروی یک سکه هستند به هم نون قرض میدن برای چلوندن کشورهای دیگه باهم هماهنگی وهمکاری دارن
  • IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    6 2
    تاریخ بخونید تا ببینید روسیه با ایران چه ها کرده!!! حال هم ندارید لااقل نوار صوتی ظریف رو گوش کنید! حالا پوتین شده محرم و ناجی🤣🤣🤣🤣
  • IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    7 2
    کلاهبردار ترین موجود پوتین و دشمن ترین کشور روسیه است.اقای شریعتندار فرافکنی کرده است
  • Borzoo NO ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    3 4
    چند روز پیش لاوروف لنگان لنگان با پیام ترامپ آمد و پس از باز کردن یک نوشابه دست از پا درازتر بازگشت
  • حسن نارویی مقدم IR ۱۶:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
    9 2
    مذاکره با آمریکا فایده ندارد.پوتین پشیمان می‌شود.