محمدصادق کوشکی گفت: تجربه دوره‌های قبلِ انتخابات در ایران این موضوع را ثابت کرده است که شاید مهم‌ترین عاملی که می‌تواند مشارکت را به شکل قابل توجهی افزایش دهد بحث سلامت در انتخابات کشور است.

کوشکی

به گزارش همشهری آنلاین، مقام معظم رهبری در دیدار روز شنبه ۲دی‌ماه پیرامون انتخابات مجلس به چهار شاخص مشارکت قوی، امنیت در انتخابات، سلامت و رقابت اشاره داشتند. درمورد این مسائل بالاخص موضوع مشارکت قویِ مدنظر رهبری با محمدصادق کوشکی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

انتخابات سالم‌تر، مشارکت بیشتر

کوشکی در ابتدا گفت: تجربه دوره‌های قبلِ انتخابات در ایران این موضوع را ثابت کرده است که شاید مهم‌ترین عاملی که می‌تواند مشارکت را به شکل تضمینی افزایش دهد بحث سلامت در انتخابات کشور است. به این مفهوم که هرچقدر روندهای انتخاباتی سالم‌تر باشند مشارکت افزایش پیدا می‌کند. منظور از روندهای انتخاباتی شامل حرکت، رفتارها و فعالیت‌هایی است که نامزدها و جریانات سیاسی قبل از ایام رسمی انتخابات از در دستور کار قرار داده و از خود بروز می‌دهند. این موضوعی بسیار تأثیرگذار و مهم در مشارکت است، به طوری که همین روندها حاکی از آن است که اصلاَ مردم تشویق به مشارکت بشوند یا خیر.

فهرست وزین، مردم را به مشارکت ترغیب می‌کند

وی افزود: همچنین رفتارها و فعالیت‌ نامزدها و جریانات حین انتخابات نیز اثرگذار و تعیین کننده خواهد بود. بسیاری از کسانی که بالقوه امکان حضور و مشارکت در انتخابات را دارند با دیدن برخی رفتارهای خلاف قانون؛ خلاف جایگاه و شأن ایرانِ اسلامی از این مشارکت دلزده شده و دیگر رغبت چندانی برای حضور در انتخابات ندارند. اگر فهرستی که جریانات سیاسی برای شهرهای مختلف کشور تهیه می‌کنند، فهرست وزینی باشد، به مخاطب و مردم چنین القا می‌کنند که ما برای شعور تو ارزش و جایگاه قائلیم. در نتیجه مخاطب با دیدن حضور نامزدهای شایسته در لیست‌ها تشویق و ترغیب به مشارکت در انتخابات می‌شود.

چگونه مردم در بالا بردن مشارکت سهم خواهند داشت؟

این استاد دانشگاه ادامه داد: اما وقتی این فهرست نامزدها بر طبق امور غیر از شایستگی تنظیم و تهیه می‌شود، مردم با دیدن آن دلزده شده و ترغیب چندانی برای حضور در انتخابات نخواهند داشت، چرا که در نظر آنان گاهی شخصی در فهرست قرار می‌گیرد که اصلا شایستگی آن را ندارد که در این لیست انتخاباتی حاضر شود، و همین امر برای بسیاری از مردم نوعی ناامیدی و یأسِ جدی نسبت به مشارکت در انتخابات و این رقابت سیاسی ایجاد می‌کند. نبود نامزدهای شایسته در برخی از شهرهای بزرگ از عواملی بود که دوره گذشته به شدت ضدمشارکت عمل کرد و موجب کاهش قابل توجهی از مشارکت شد.

کوشکی در پایان گفت: این در حالی است که یکی از کارهای مهمی که مردم می‌توانند در افزایش مشارکت در انتخابات، بالاخص در شهرهای کوچک انجام دهند این است که حامیان نامزدها متعهد و ملتزم به قانون و اخلاق باشند، همین امر خودش یک تشویق برای حضور در انتخابات خواهد بود. البته که خود نامزدها و جریانات باید بیش از همه باید این امر مهم را رعایت کنند که اگر این چنین نباشد نتیجه‌اش کاهش حضور و مشارکت در انتخابات خواهد بود. کسانی که انتخابات داخلی ایران را محکوم می‌کنند و آن را انتصاب می‌نامند، نمی‌توانند از جریانات داخلی کشور باشند و اتهام به انتخابات ایران بیشتر از سوی رسانه‌های خارجی است که ارزش پاسخ دادن ندارد. جریانات مختلف سیاسی به شکل متناوب در انتخابات‌ها حاضر بوده و در عرصه‌های مختلف قدرت حاضر بودند؛ آن‌ها هیچگاه انتخابات ایران را متهم نمی‌کنند چرا که اساساً خودشان در این محیط حضور داشته‌اند.

کد خبر 818065

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha