اشتغال زندانیان و مهارت‌آموزی آنها از ۲دهه پیش مطرح شده و حالا در بیشتر شهرهای کشور زندانیان در کارگاه‌های داخل زندان به صورت حرفه‌ای آموزش می‌بینند تا بعد از آزادی بتوانند برای خودشان کسب‌وکاری داشته ‌باشند و امرار معاش کنند.

اشتغال زندانیان

به گزارش همشهری آنلاین شهرستان مراغه در استان آذربایجان‌شرقی توانسته با اشتغالزایی برای بیش از ۸۰درصد زندانیان گوی سبقت را از دیگر شهرهای کشور برباید و پایلوت کشوری برای اشتغال زندانیان باشد. امیرعلی جعفری، رئیس زندان مراغه به همشهری می‌گوید که زندانیان بعد از طی کردن دوره مهارت‌آموزی برای کار، راهی کارخانه‌های شهرهای اطراف شده‌اند و ماهانه تا ۱۸میلیون تومان درآمد دارند.

اشتغالزایی برای ۸۰درصد زندانیان

رئیس زندان مراغه به همشهری می‌گوید که بیشتر کارآموزان آقایان هستند؛ زیرا تعدادشان بیشتر از بانوان زندانی است. حرفه آموزی زندانیان و اشتغال به کارشان در دوران محکومیت فقط مختص به شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی نیست؛ اما این که چرا مراغه که یک شهرستان ۱۷۵هزار نفری است، توانسته پایلوت کشور برای اشتغال زندانیان باشد، موضوعی است که امیرعلی جعفری این طور پاسخ می‌دهد: «از سال گذشته و وقتی مهارت‌آموزی در زندان مراغه به بار نشست و بیش از ۸۰درصد از زندانیان توانستند شغل داشته باشند و برای خود درآمدی کسب کنند، پایلوت کشوری برای اشتغال زندانیان شدیم.»

اشتغال برای زندانیان | چرا مراغه پایلوت اشتغال زندانیان در کشور شد؟

کجا کار می‌کنند؟

شورای طبقه‌بندی زندان، مشخص می‌کند که کدام زندانی می‌تواند در بیرون از زندان کار کند و کدام زندانی باید در زندان باشد. ۶۲۰نفر از زندانیان زندان مراغه در کارگاه‌های قالیبافی، خیاطی، مونتاژ موتورهای ۴چرخ و صنایع‌دستی داخل زندان و مابقی زندانیان شاغل که حدود همین تعداد نفرات است، در کارخانه‌ها و کارگاه‌های شهرهای مراغه و همجوار مشغول کار هستند. جعفری می‌گوید: «۱۴کارخانه در خارج از شهر مراغه، میزبان زندانیان مراغه هستند که بنا به شغلی که دارند، ماهانه بین ۵تا ۱۸میلیون تومان دستمزد دریافت می‌کنند. ازجمله کارخانه‌های مونتاژ موتورهای ۴چرخ بناب و مس سنتی بناب، آذردانه بناب، فولاد ظفر و کارگاه میلگرد و کارخانه‌های شن و ماسه‌هستند.»
اخیرا در مجتمع اشتغال دکتر شفاهی شهر مراغه نیز مجتمع نانوایی به راه افتاده و برخی از زندانیان در آنجا مشغول کارند. با راه‌اندازی کارگاه چسب و چرم مجتمع اشتغال دکتر شفاهی، برخی دیگر نیز در این کارگاه مشغول به کار خواهند شد. جدیدترین طرح درآمدزایی در زندان مراغه برای خانواده‌های زندانیان با آموزش جعبه‌سازی از طریق انجمن حمایت از زندانیان مراغه است. به‌گفته جعفری، در طول یک سال گذشته، مسئولان زندان‌ها از سراسر کشور برای الگو گرفتن در زمینه اشتغالزایی برای زندانیان، از زندان مراغه بازدید کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:
تصاویر | توسعه حرفه‌آموزی و اشتغال در زندان فشافویه

کد خبر 816964

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha