عدم تمرکز حواس مشکلی است که بسیاری از افراد، به خصوص دانش آموزان با آن روبرو هستند. این مهم اگر رفع نشود می تواند دردسرهای زیادی را برای دانش آموز به وجود آورد.

خانواده

همشهری آنلاین:گروه خانواده-مژگان مهرابی:مهمترین بازتابش رکود تحصیلی است. دکتر آمنه ذاکری روانشناس کودک و نوجوان به دلایل حواس پرتی دانش آموزان اشاره می کند:‌ «قبل از درمان حواس پرتی باید دلیل ابتلا به آن را بررسی کرد. کودکی که سر کلاس تمرکز لازم را ندارد و صحبت های معلم را متوجه نمی شود. یا نوجوانی که در کلاس نشسته اما ذهنش جای دیگری سیر می کند. قطعا چنین دانش آموزی نمی تواند نمره مطلوب را به دست آورد. بنابراین با برخورد تند و خشن پدر و مادر روبرو می شود. این کودک یا نوجوان به مرور زمان از درس زده شده و کار به جایی می رسد که فقط از ترس والدین خود راهی مدرسه می شود.»

به گفته این روانشناس اگر کودک شما مدام به بیرون از پنجره یا محیط اطراف نگاه می‌کند در حالی که قرار است درگیر فعالیت‌هایی مانند تکالیف یا کارهای خانه باشد، می‌توان گفت کودک شما تمرکز پایینی دارد. او ادامه می دهد: «اغلب این بچه ها اعتماد به نفس پایینی دارند و همیشه بی قرار هستند. کمبود خواب نقش مهمی در کاهش تمرکز دارد. چرا که فرایند فکری را کند می کند. نکته دیگر مضطرب بودن کودک یا نوجوان است. او همیشه از موضوعی رنج می برد و ذهنش مشوش است. خیلی از بچه ها به دلیل مشکلات عاطفی و روانی تمرکز لازم را ندارند. نه برای درس نه برای انجام کارهای شخصی خود. از این رو پدر و مادرها باید با دقت زیاد بررسی کنند فرزندشان از چه موضوعی ناراحت است. یا چه اتفاقی ذهنش را بهم ریخته است. سپس درصد برطرف کردن آن برآیند.»

چند راهکار برای درمان حواس پرتی

اما راهکارهایی که دکتر ذاکری برای درمان حواس پرتی به والدین توصیه می کند:‌ «اولین گام برای افزایش تمرکز، تنظیم خواب شبانه است. بین 8 تا 10 ساعت خواب برای رده سنی کودکان و نوجوانان کافی است. سپس تنش های خانوادگی را کم کنید و در زمانی که کودک حضور دارد به هیچ عنوان مشاجره نداشته باشید. برای انجام تکالیف شان زمان بندی در نظر بگیرید. این کار باعث می شود کودک روی نوشتن و مطالعه درس ها تمرکز کند. اگر کارهایش را به موقع انجام داد با تشویق خود به او اعتماد به نفس ببخشید. خواندن با صدای بلند برای بالا بردن تمرکز در درس خواندن مفید است. هر روز، زمانی (۱۰ تا ۲۰ دقیقه) را برای کودکان تعیین کنید تا مقالات کوتاه مورد علاقه خود را برای خواندن با صدای بلند شما بخوانند. این کار باعث تقویت هماهنگی دهان، چشم و مغز کودکان می شود. و نکته آخر اینکه روی میز او را شلوغ نکنید. بودن اسباب بازی روی میز حواس کودک را پرت می کند.»

کد خبر 802597
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha