در مطلب زیر مروری خواهیم داشت بر قدیمی‌ترین کشورهای جهان که بر اساس تاریخ اولین دولت سازمان یافته، رتبه‌بندی شده‌اند.

تخت جمشید

به گزارش همشهری آنلاین، مفهوم سن یک کشور در منظر تغییر جغرافیای سیاسی، هم جذاب و هم پیچیده است. در حالی که برخی کشورها اخیراً به وجود آمده‌اند، برخی دیگر جنگ‌ها و تغییرات فرهنگی را دوام آورده‌اند و پابرجا مانده اند. تعریف یک کشور طی زمان تکامل یافته است.
 
در تاریخ اخیر، کشورهای جدید از رویدادهای سیاسی مانند جدایی و فروپاشی کشورهای بزرگتر به وجود آمده‌اند. تعیین سن دقیق یک کشور می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. مثلاً تاریخ مصر به دوران فراعنه باستان بازمی‌گردد، در حالی که استقلال آن در ۱۹۲۲ شناخته شد. در ادامه مروری بر ۱۴مورد از قدیمی ترین کشورهای جهان  خواهیم داشت:
 
 مغولستان: ۲۰۹ قبل از میلاد

مغولستان به استپ‌های گسترده و میراث عشایری مشهور است و نقش مهمی در تاریخ آسیا داشته‌است. اتحادیه شیونگ نو از نخستین امپراطوری‌های کوچ‌نشین در مغولستان بوده‌است.

 ژاپن: ۶۶۰ قبل از میلاد

ژاپن سرزمین خورشید تابان است که سنت‌های باستانی را با نوآوری مدرن در هم آمیخته است. سال ۶۶۰ قبل از میلاد با تاج‌گذاری امپراتور جیمو، بنیان‌گذار افسانه‌ای ژاپن، آغاز سلسله امپراتوری ژاپن دانسته می‌شود.

 افغانستان: ۶۷۸ قبل از میلاد

ایران و افغانستان در لیست قدیمی‌ترین کشورهای باستانی جهان که هنوز پابرجا هستند

افغانستان اغلب به عنوان «قلب آسیا» شناخته می‌شود و به دلیل موقعیت استراتژیک در جاده ابریشم، دوره‌های مختلف، امپراتوری‌های متفاوتی را تجربه کرده‌است.

مقدونیه (مقدونیه شمالی): ۸۰۸-۱۴۶ قبل از میلاد

مقدونیه در بخش شمالی یونان باستان واقع بود و تحت رهبری فیلیپ دوم و پسرش اسکندر مقدونی به قدرت رسید. اسکندر مقدونی قلمروهای وسیعی را فتح کرد و یکی از بزرگترین امپراتوری‌های تاریخ را تشکیل داد.

سودان: ۱۰۷۰ قبل از میلاد

سودان با بیابان‌های وسیع و رود نیل خانه پادشاهی‌ها و تمدن‌های قدرتمندی بوده است. پادشاهی کوش باستان و پایتخت آن مروئه نقش محوری در تاریخ این منطقه داشته‌است.

 گرجستان: ۱۳۰۰ قبل از میلاد

گرجستان، گوهری در منطقه قفقاز، دارای فرهنگی منحصربفرد است که تأثیرات آسیایی و اروپایی را به طور هماهنگی درهم آمیخته است. پادشاهی باستانی کولخیس، از مشهورترین تمدن‌های ثبت شده در گرجستان به‌شمار می‌رود.

یونان: ۱۶۰۰ قبل از میلاد

یونان گهواره تمدن غربی است و دموکراسی، فلسفه و حماسه‌های الهی به جهان هدیه داده است. تمدن مینوسی در جزیره کرت از نخستین‌ها در یونان بود که زمینه‌ساز فرهنگ یونان کلاسیک شد.

 هند: ۲۰۰۰ قبل از میلاد

یکی دیگر از قدیمی ترین کشورهای جهان هند است. هند مجموعه‌ای از فرهنگ‌ها، زبان‌ها و سنت‌های هزاران ساله است. تمدن دره سند یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های شهری جهان بود که آغاز تاریخ غنی هند را رقم زد.

چین: ۲۰۷۰ قبل از میلاد

چین با مناظر طبیعی وسیع و فرهنگ‌های متنوع، هزاران سال نیروی مسلط شرق آسیا بوده‌است. اعتقاد بر این است که سلسله شیا در افسانه‌ها نخستین سلسله چین و زمینه‌ساز سلسله‌های قدرتمند بعدی بوده‌است.

کره شمالی: ۲۳۳۳ قبل از میلاد

کره شمالی با وجود حضور ابهام‌آمیز در سیاست جهانی امروز، یکی از قدیمی ترین کشورهای جهان است که ریشه در پادشاهی‌های باستانی کره دارد. گفته می‌شود دانگون مؤسس افسانه‌ای دولت باستانی گوجوسان بود که آغاز تاریخ کره را رقم زد.

 ارمنستان: ۲۴۹۲ قبل از میلاد

ارمنستان تاریخی به قدمت عصر برنز دارد. تشکیل فدراسیون نایری (اتحاد قبایل ارمنستان باستان که در حدود قرن ۱۵ تا ۱۳ قبل از میلاد به وجود آمد) از قدیمی‌ترین رویدادهای ثبت شده در تاریخ ارمنستان است.

 ویتنام: ۲۸۷۹ قبل از میلاد

ویتنام تاریخی پرفراز و نشیب دارد از تمدن‌های باستانی تا جنب و جوش امروزی. پادشاهی هنگ بانگ به وسیله پادشاه افسانه‌ای کینه دونگ وونگ بنیان نهاده شد که آغاز تاریخ ثبت شده ویتنام است.

مصر: ۳۱۰۰ قبل از میلاد

مصر به اهرام و فراعنه خود مشهور است. متحد شدن مصر علیا و سفلی توسط فرعون نارمر آغاز سلسله اول و ظهور تمدن باستانی مصر بود.

 ایران: ۳۲۰۰ قبل از میلاد

ایران و افغانستان در لیست قدیمی‌ترین کشورهای باستانی جهان که هنوز پابرجا هستند


کشور ایران که با نام پرشیا شناخته می‌شد، تاریخی غنی دارد که با ریشه‌های تمدن بشری گره خورده است. پادشاهی‌های باستانی ایلامی از نخستین تمدن‌ها در ایران بودند.

کد خبر 801666

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha