قهرمان ایرانی‌ای که سال‌ها برای ثبت رکوردش تلاش کرده ولی نتوانسته نامش را در کتاب گینس ثبت کند و تنها در کشور خودمان رکوردش به ثبت رسیده است.

ركورد گينس

همشهری آنلاین-ملیحه آروینی: شنا رفتن در خونش است؛ از شنای باستانی و سنتی خودمان گرفته تا با سبک و سیاق سوئدی. ورزشکارهای خارجی حالا حالاها باید تمرین کنند تا شاید خواب رسیدن به رکورد این ورزشکار ایرانی را ببینند. از «محمد نادری» یکی از هم‌محله‌ای‌های‌مان که سال‌هاست در محله خلیج فارس ساکن است حرف می‌زنیم، ورزشکاری که همین چند وقت پیش توانست در انجام حرکات شنای سوئدی افتخارآفرینی کند. با محمد نادری، ورزشکار با اخلاق منطقه به گفت‌وگو نشسته‌ایم تا درباره رکورد خارق‌العاده‌ای که هنوز در عرصه جهانی به ثبت نرسیده بیشتر بدانیم.  

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید 

از ورزش خسته نمی‌شوم

ورزش را از دوره مدرسه شروع کرده. ابتدا به ورزش‌های رزمی علاقه داشته است. وقتی درباره دلایل گرایش به ورزش می‌پرسیم می‌گوید: «من از کودکی ورزش را شروع کردم، عاشق فعالیت‌های ورزشی بودم. پدرم وقتی این شور و اشتیاق را در من دید اسمم را در یک باشگاه نوشت. از آن به بعد به‌صورت جدی‌تر ورزش را دنبال کردم. ‌» در دوران تحصیل تا زمان فارغ‌التحصیلی در میان همسن و سالانش جزو بهترین‌های کاراته، تکواندو و فولکیک بوکسینگ بوده. درخشش در رشته‌های رزمی تا سال ۸۰ ادامه داشته است تا اینکه از ناحیه زانو دچار صدمه‌ای شدید می‌شود و به دستور پزشکان از انجام فعالیت‌های مرتبط با پا خودداری می‌کند. از این‌رو به  ورزش سوئدی رو می‌آورد.

کم‌کم متوجه می‌شود که استعداد خوبی در انجام حرکات شنای باستانی دارد. به این‌ترتیب شور و علاقه‌اش برای پیشرفت در این زمینه دو چندان شده، تمرینات منظمی را شروع می‌کند تا مهارتش را افزایش دهد. وقتی نادری، مهارت زیادی در حرکت شنای سوئدی پیدا می‌کند تصمیم می‌گیرد هنرش را به همگان نشان دهد. برای همین به انجام تمرینات پیشرفته و سنگین مشغول می‌شود.

او می‌گوید: «وقتی متوجه این استعداد شدم تصمیم گرفتم از آن برای سربلندی کشور و هموطنانم استفاده کنم. از آنجا که عاشق ورزش هستم از انجام حرکت شنا خسته نمی‌شدم، به همین دلیل با تمرینات مداوم توانستم در مدت زمان کوتاهی تعداد قابل توجهی از حرکت شنای سوئدی را به ثبت برسانم. ‌» ورزش در زندگی این ورزشکار هم‌محله‌ای هم تأثیر زیادی داشته است: «احساس می‌کنم که هر موفقیتی در زندگی کسب می‌کنم به خاطر ورزش است. همیشه سرحال و شاداب هستم. رمز این شادابی هم ورزش است. ‌» 

آقای رکورد | شنای باستانی تا شنای سوئدی

تلاش برای ثبت قهرمانی

ورزشکار ۴۶ ساله محله خلیج فارس توجه و علاقه‌اش به ورزش روز به روز بیشتر می‌شود. در این بین موفقیت‌های بسیاری هم به دست می‌آورد و موفقیت‌های غیرمعمولش در انجام حرکات شنای سوئدی باعث می‌شود تا توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کند. در ابتدا طبق تحقیقاتی که از فدراسیون ورزش‌های همگانی انجام می‌دهد متوجه می‌شود که رکورد انجام شنای سوئدی در ایران ۷۰۰ حرکت در ۲۰ دقیقه است.

حس رقابت در وجودش برانگیخته می‌شود. او تمام توانش را در خدمت ورزش می‌گیرد تا اینکه می‌تواند این رکورد ملی را به ۱۱۵۱ حرکت در ۲۰ دقیقه برساند. اما حس رقابت و میل به برتر بودن به همینجا ختم نمی‌شود. نادری با کمک برخی از دوستان و نزدیکانش شروع به تحقیق می‌کند تا بداند رکورد جهانی این حرکت متعلق به کیست. در ‌نهایت مشخص می‌شود فردی به نام «منیر احمد» از پاکستان در مدت زمان یک ساعت و ۴۵ دقیقه ۲۵۰۳ حرکت را در سال ۸۹ در جهان به نام خود ثبت کرده است.

او در این‌باره می‌گوید: «رکوردی که در جهان ثبت شده بود به لحاظ زمانی چندان فاصله‌ای با رکورد ملی‌ام نداشت. این شرایط امکان جابه‌جایی رکورد را بهتر برایم فراهم می‌کرد. ‌» عزمش را جزم می‌کند. تمریناتش را افزایش می‌دهد و در ‌نهایت می‌تواند در آبان ماه سال گذشته به رکورد ۲۷۴۵ حرکت شنا در ۴۰ دقیقه برسد. او خرداد امسال هم توانست با ۴۳۷۵ حرکت شنا در یک ساعت رکورد جدید ملی را به نام خود ثبت کند. نادری حرف‌های جالبی هم درباره امکانات ورزشی منطقه دارد: «منطقه ما اگر از هر نظر دارای محرومیت باشد، از نظر فضاهای ورزشی کمبود ندارد. همین وسایل ورزشی داخل پارک‌ها بهترین امکانات هستند برای روی آوردن به ورزش همگانی. ‌» 

چند کلام با مسئولان

آقای رکورددار منطقه ما بعد از اینکه از توانایی‌اش برای ثبت رکورد اطمینان پیدا کرد و توانایی‌اش را به ثبت ملی رساند؛ تلاشش را برای ثبت رکورد جهانی در گینس و دعوت از نمایندگان گینس به ایران شروع کرد. اما متأسفانه این کار هنوز به نتیجه نرسیده است و تا امروز هم حتی همین ثبت رکورد ملی هم برایش خیلی هزینه‌بردار بوده. به نظر می‌رسد میزان توجه متولیان اصلی ورزش به ورزشکارانی همچون «محمد نادری» که می‌توانند به نحوی مایه غرور و مباهات ایران و ایرانی باشند چندان چنگی به دل نمی‌زند.

این در حالی است که بر اساس وظیفه، برخی حمایت‌ها و نظارت‌ها به آنها محول شده است. این روزها آنچه که بیش از هر مسئله دیگری بسیار مشهود است میزان توجه دیگر کشورها به قهرمانان و ورزشکاران ما در رشته‌های مختلف ورزشی است که به‌طور مداوم شاهد تقدیر و اعلام حمایت‌های خاص آنان از ورزشکاران و مدال‌آوران هستیم. نادری هم از این قاعده مستثنی نبوده است. از زمانی که خبر رکوردزنی فوق‌العاده‌اش در پایگاه‌ها و خبرگزاری‌ها پیچید سر و کله نمایندگان کشورهای خارجی پیدا شده تا در ازای ارائه امکانات مالی و رفاهی قابل توجه نادری برای کشور متبوعشان افتخارآفرینی کند.

از کشورهای حاشیه خلیج فارس گرفته تا کشورهایی که در حوالی ما قرار دارند مثل قطر، آذربایجان، ترکیه و روسیه. در این میان کشورهای اروپایی و آمریکایی مثل انگلیس، ایتالیا و کانادا هم از قافله جا نمانده‌اند. محمد نادری، شهروند منطقه ما با وجود آنکه از مسئولان مربوطه بابت بی‌توجهی در ثبت رکوردش در گینس دچار رنجیدگی خاطر شده پیشنهاد هیچ یک از کشورهای متقاضی را نپذیرفته و علاقه‌ای برای ثبت رکورد به نام کشور آنها ندارد.

او در این‌باره می‌گوید: «ایران ما ورزشکاران نامی و همتراز و حتی برتر از کشورهای خارجی دارد که برای حفظ انگیزه و پیشرفت نیازمند حمایت مسئولان هستند. قطعاً حمایت از ورزشکاران می‌تواند تأثیرات شگرفی بر مقوله‌هایی چون فرهنگ و خودباوری جوانان ما داشته باشد. این مسئله تنها نیازمند همت مسئولان است تا با چاره‌اندیشی زمینه رشد ورزشکاران نامی را فراهم آورد. ‌» او همچنان امیدوار است تا با حمایت مسئولان بتواند رکورد حیرت‌آور شنای سوئدی‌اش را با نام ایران در گینس ثبت کند و برای هموطنانش افتخارآفرین باشد.  

این هم محله‌ای ما توانسته است ۲۷۴۵ حرکت شنا را در ۴۰ دقیقه به ثبت برساند و رکورد جهانی را جابه‌جا کند.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

*منتشر شده در همشهری محله منطقه ۱۸ در تاریخ ۱۳۹۳/۰۵/۱۹

کد خبر 787858

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha