مجموع نظرات: ۰
شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۸۸ - ۱۶:۴۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: تفاوت در انعکاس نور از خشکی‌ها و اقیانوس‌های زمین را می‌توان در سمت تاریک ماه دید

یک پژوهشگر استرالیایی با استفاده از تلسکوپی آماتوری کشف بزرگی انجام داده است: اقیانو‌س‌ها و قاره‌های زمین در سمت تاریک ماه ،متفاوت می‌تابند.

 برای اولین بار نشان داده شد که تفاوت در انعکاس نور از خشکی‌ها و اقیانوس‌های زمین را می‌توان در سمت تاریک ماه دید، که پدیده شگفت انگیز زمین‌تاب نام دارد.

این اولین مطالعه در دنیاست که در آن از بازتاب نور از اقیانوس‌ها و خشکی‌های زمین استفاده می‌شود تا تأثیر قاره‌ها و اقیانوس‌ها در درخشندگی ظاهری یک سیاره اندازه‌گیری شود. مطالعات دیگر با استفاده از طیف رنگی و دریافت‌کننده‌های حسی مادون سرخ صورت گرفته‌اند.

جمعی از محققان، سمت تاریک هلال ماه را با استفاده از یک تلسکوپ 20 سانتی متری (8اینچ) به دقت بررسی کردند.

به گزارش آسمان پارس، پژوهشگری که این کشف را انجام داد، در ویکتوریا مشاهدات خود پیرامون ماه را به مدت 3روز، هر ماه و هنگامی‌ که ماه طلوع یا غروب می‌کرد انجام داد. نتایج این مطالعه اینگونه شد که در شامگاه، هنگامی که هلال افزاینده بود، زمین‌تاب از اقیانوس هند و ساحل شرقی آفریقا، و در صبحگاه، هنگامی که هلال کاهنده بو،د تنها از اقیانوس آرام سرچشمه می‌گرفت.

در آینده اخترشناسان امیدوارند که سیاراتی مانند زمین به دور ستارگان دیگر بیابند. هرچند این سیارات برای انعکاس تصویری از سطح خود بسیار کوچک خواهند بود اما ما می‌توانیم با استفاده از پدیده زمین‌تاب و دانش خود از سطح زمین، در جهت تفسیر ساختار فیزیکی سیارات جدید کمک بگیریم.

کد خبر 78711

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز