از ابتدای امسال تاکنون رشد صادرات دارو ۴ برابر شده و پیش‌بینی می‌شود که امسال ارزآوری این حوزه به ۲۰۰ میلیون دلار برسد.  

سیدحیدر محمدی

به گزارش همشهری آنلاین، سیدحیدر محمدی، رییس سازمان غذا و دارو در نشست خبری روز داروساز که در محل وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: شرایط بازار دارویی پایدار است و امیدواریم حَسَب وعده‌ها، ثبات باقی بماند. تامین به‌موقع ارز اهمیت دارد و کمک می‌کند تا مشکلات احتمالی دارویی مرتفع شود.

وی با بیان این که صادرات دارو امروز افتخار ما است، تاکید کرد: امسال رشد صادرات دارو به ۴ برابر رسیده و پیش بینی می‌کنیم در مقایسه با صادرات ۷۰ میلیون دلاری سال قبل، بتوانیم صادرات را به ۲۰۰ میلیون دلار برسانیم که با تسهیلات ایجاد شده در زمینه صادرات هموار شود.

محمدی همچنین اشاره به برخی مشکلات دارویی در پاییز سال گذشته تحت تاثیر تامین نقدینگی، شرایط فعلی بازار دارویی کشور را پایدار خواند و گفت: اگر نقدینگی مورد نیاز در اختیار شرکت‌های دارویی قرار گیرد این زنجیره به خوبی کار خود را انجام داده و داروی با کیفیت در اختیار مراکز درمانی قرار می‌گیرد.

این مسئول با بیان این که یکی از کاملترین و جامع‌ترین زنجیره‌های توزیع، زنجیره توزیع داروست که در جمهوری اسلامی ایران آن را کامل کرده‌ایم، عنوان کرد: عوامل بیرونی وزارت بهداشت سبب شد از اوایل پاییز سال قبل مشکلاتی برای اعضای زنجیره تامین دارو به وجود آید که بخشی از آن مربوط به تامین نقدینگی دارو بود و البته بخشی از آن نیز رفع شد ولی بخشی وابسته به تامین ارز بود. سال قبل در انتقال ارز مورد نیاز دارویی مشکلاتی داشتیم که سبب شد نتوانیم آن طور که باید ارز مورد نیاز تامین کنندگان را به ذینفعان مالی منتقل کنیم و این زحمت را همکاران بانک مرکزی می‌کشند.

وی تاکید کرد: امیدواریم با کمک مجموعه‌های بانکی پیگیر برطرف شدن مشکل هستیم و بخشی از مشکلات در خرداد ماه مرتفع شد، البته هنوز هم جای کار وجود دارد.

محمدی گفت: بالغ بر ۷۰۰ میلیون دلار از اعتبار مورد نیاز ما حواله شده است و خرداد ماه ۱۲ هزار میلیارد تومان به منابع سازمان‌های بیمه گر تخصیص یافت تا به شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی پرداخت شود و این کمکی بود که شاید نسبت به ۶۹ هزار میلیارد اعتبار دارویی عدد بزرگی نبود، اما نسبت به سه ماه اول سال کمک شایانی بود.

او تاکید کرد: در تامین مناسب دارو بخش‌های مختلفی سهیم هستند و بانک‌های عامل نقش دارند؛ اینها اثرگذار هستند تا مشکلی رخ ندهد، اما اگر مشکلی پیش آید به جز وزارت بهداشت سایر دستگاه‌ها هم می‌توانند دخیل باشند. اگر نقدینگی مورد نیاز در اختیار شرکت‌های دارویی قرار گیرد این زنجیره به خوبی کار خود را انجام می‌دهد و داروی با کیفیت در اختیار مجموعه مراکز درمانی قرار می‌گیرد.

کد خبر 783908
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۵
    0 0
    افتخار داره ؟ بعد مردم خودمون بعضی داروها گیرشون نمیاد