سخنگوی سازمان امور مالیاتی در مورد نحوه پرداخت مالیات عملکرد سال ۱۴۰۱ اصناف و مشاغل گفت: بر اساس تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم، اصناف و صاحبان مشاغل با ورود به سامانه مالیات به راحتی و بدون ارائه اظهارنامه می‌توانند مالیات خود را به صورت قطعی بپردازند.

مالیات

به گزارش همشهری آنلاین، مهدی موحدی بک‌نظر در مورد نحوه پرداخت مالیات مشاغل و اصناف برای عملکرد سال مالی ۱۴۰۱ افزود: بر اساس قانون نحوه پرداخت مالیات بر عملکرد اصناف و مشاغل از پنجشنبه ۴ خرداد ماه شروع شده و تا ۳۱ خرداد ماه ادامه دارد و امسال به شکل خیلی راحت و غیرحضوری از طریق ورود به سامانه سازمان امور مالیاتی صاحبان اصناف و مشاغل می‌توانند مالیات خود را بدون ارائه اظهارنامه به راحتی پرداخت کنند.

وی افزود: امسال طبق روال تا ۳۱ خرداد ماه که مهلت تسلیم اظهارنامه‌های مالیاتی صاحبان مشاغل برای عملکرد سال قبل است، سازمان مالیاتی برنامه‌ریزی کرد تا دغدغه صاحبان مشاغل رفع شود و در یک فرایند شفاف و عادلانه با استفاده از اختیار قانونی که برای سازمان امور مالیاتی در نظر گرفته شده، این افراد می‌توانند از ظرفیت تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم استفاده کنند و بدون ارائه اظهارنامه از طریق سامانه الکترونیکی مالیات خود را به صورت مقطوع مشاهده کرده و پرداخت کنند.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی اظهار کرد: برای همه دارندگان کسب و کارهای کوچک و اصناف مختلف کسانی که زیر یک سقف درآمد و فروش داشته‌اند که این سقف به میزان ۶ میلیارد و ۷۲۰ میلیارد تومان برای سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده است، افرادی که در این سقف و کمتر از آن درآمد داشته‌اند، در قالب تبصره ۱۰۰ قانون مالیات‌ها می‌توانند وارد سامانه شده و مالیات مقطوع خود را ببینند و آن را به صورت یا حداکثر در ۴ قسط بپردازند و نیازی به ارائه اظهارنامه مالیاتی هم ندارند.

وی گفت: اگر کسی با ورود به سامانه میزان مالیات تعلق‌گرفته برای مشاغل را قبول نکرد، در آن صورت باید اظهارنامه بدهد و از توافق خارج می‌شود و در آن صورت اظهارنامه او با دقت توسط کارشناسان سازمان مالیاتی بررسی خواهد شد.

موحدی بک‌نظر تصریح کرد: کلیه دارندگان مشاغل و فعالان اصناف می‌توانند به سامانه سازمان امور مالیاتی به نشانه مالیات من https://my.tax.gov.ir وارد شده و ظرف دو سه دقیقه با دو کلیک در قالب تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات تعلق‌گرفته به خودشان را ملاحظه کرده و بپردازند.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی اظهار کرد: تقریبا ۹۵ درصد اصناف و صاحبان مشاغل در این طبقه‌بندی قرار می‌گیرند و با توجه به اینکه آخرین مهلت تا پایان خردادماه است، توصیه می‌شود صاحبان مشاغل و اصناف هرچه سریع‌تر وارد سامانه سازمان مالیاتی شده و با مشاهده مالیات خود آن را بپردازند.

وی افزود: سال گذشته ۳.۱ میلیون نفر از صاحبان مشاغل و اصناف در قالب تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌ مستقیم، مالیات خود را پرداخت کردند که این رقم نسبت به ۴ میلیون و ۴۵۰ هزار واحد صنفی، حدود ۷۰ درصد اصناف را شامل می‌شود.

موحدی بک‌ نظر در مورد اینکه برخی از اصناف اقدام به جمع‌آوری کارتخوان‌ها می‌کنند و به مشتریان اجبار می‌کنند که از طریق کارت به کارت کردن و یا پول نقد هزینه خدمات آنها را بپردازند، گفت: بر اساس نگاه داده‌محور و هوشمند داده‌بنیان تمام اطلاعات تراکنش‌های بانکی صاحبان مشاغل و کسب و کارها و همه مردم جمع‌آوری شده و تراکنش‌ها بر اساس الگوریتم خاصی تعریف و شناسایی می‌شود و کسانی که فرار مالیاتی دارند و یا از دستگاه کارتخوان استفاده نکرده‌اند، شناسایی می‌شوند و مالیات متعلق به آنها طبق آن الگوریتم‌ها محاسبه و اخذ می‌شود و نیازی به فقط تراکنش‌های دستگاه‌های کارتخوان نیست.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی در مورد اینکه آیا قانون مالیات بر مجموعه درآمد تصویب شده است که بخواهید از مجموعه تراکنش‌ها مالیات بگیرید، ادامه داد: برای صاحبان اصناف و مشاغل پرونده مالیاتی باز شده است و آنهایی که حساب آنها را رسیدگی کنیم، اگر پرونده نداشته باشند برایشان باز می‌کنیم و ما می‌خواهیم با کسانی که فرار مالیاتی دارند مقابله کنیم، بنابراین اطلاعات همه افراد چه صاحبان مشاغل و چه اصناف و دیگران را بررسی و حساب‌هایی که تجاری است شناسایی می‌کنیم و بر اساس تراکنش‌ها و تشکیل پرونده مالیاتی از آنها مالیات می‌گیریم.

وی در مورد فرار مالیاتی برخی بنگاه‌های املاک و خودرو که به معاملات قولنامه‌ای روی می‌آورند و مبالغ را به صورت کارت به کارت جابجا می‌کنند، گفت: برخی از صنوف طبق قانون الزام در به‌ کارگیری دستگاه پوز یا پایانه فروشگاهی ملزم هستند بر اساس جزء ۲ بند (ز)، تبصره ۶، قانون بودجه ۱۴۰۱ پزشکان، پیراپزشکان، مامایی، دندانپزشکی، وکلا و مشاوره خانواده الزام دارند دستگاه کارتخوان و پوز نصب کنند و کسانی که از آن استفاده نکنند، از شمول تبصره ۱۰۰ خارج می‌شوند و باید حتما اظهارنامه مالیاتی بدهند و به اظهارنامه آنها به دقت رسیدگی می‌شود.

موحدی بک نظر اضافه کرد: طبق الگوریتم‌هایی که در سازمان مالیاتی طراحی شده است، حساب‌های تجاری و یا مشکوک به تجاری با تراکنش‌های بالا شناسایی می‌شود و همچنین کسانی که با کارت‌های اجاره‌ای به فعالیت تجاری می‌پردازند، براساس همین الگوریتم‌ها شناسایی می‌شوند.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی از مردم درخواست کرد به هیچ وجه شماره حساب یا کارت بانکی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند و یا آن را اجاره ندهند، چون طبق قانون تمام مبادلات هر شماره حساب و کارت شناسایی و مشمول مالیات می‌شود و افراد با اجاره دادن شماره حساب یا کارت بانکی خود به صاحبان مشاغل، درواقع خود را به دردسر می‌اندازند و مالیات آن را باید طبق قانون پرداخت کنند.

کد خبر 763283
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 6
  • حیدری IR ۲۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    19 0
    هر روز در مورد نحوه پرداخت مالیات‌ها می شنویم . اما همیشه ۳ سوال فکرم را در گیر می‌کند: ۱_ چرا نمی توانیم در مورد مسیر هزینه شدن مالیات پرداختی سوالی کنیم ؟! ۲_ چرا آنهایی که مالیات میدهن نسبت به آنهایی که نمی‌دهند هیچ امتیاز شهروندی ندارند ؟! ۳_ چرا شهری هایی مثل بندر عباس که درآمد مالیاتی چشمگیری دارند هیچ امکاناتی ندارند ؟!!
  • حسین IR ۲۲:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    22 0
    من تعجب می‌کنم از اینکه کسی که در طول یکسال کارتخوان او یک میلیارد کارکرد داشته چ ا باید ده میلیون بدهد ایا مالیات بر فروش تعلق می گیرد یا سود در ضمن این شخص کاسب هیچ گونه بیمه ای ندارد و چند نفر عائله دارد ایا اینگونه مالیات ستانی با خراج دادن زمانهای قدیم که به زور می گرفتند فرق دارد؟!!
  • IR ۲۲:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
    28 0
    همه آقازاده‌ها مالیات نمی‌دهند جرات دارید بگیرید
  • IR ۰۳:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۷
    12 0
    کارمند یا پرسنل شرکتی یا اداره ای که از سرمایه اون شرکت بهره منده موظفه مالیاتش و پرداخت کنه.حالا منی که سرمایه ام شخصیه،نه بیمه دارم،نه ساعت کاری،نه تعطیلی،بدون کمک دولتی، چرا ؟وچیزی که حاصل زحمت وتلاش ،شبانه روزیه خودمه،چی روبدم،بااین تورم بی ثبات.
  • ناشناس IR ۰۶:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۷
    9 0
    چرته من سه سال اینترنتی پرداخت کردم ، سه سالش هنوز هست سالی لیست در صد هم جریمه میاد روش چند بار هم رفتم دارایی میگن مشکلی نیست ،
  • ابوذر DE ۰۹:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۷
    9 0
    با این تورم شما بازم دست از سر کاسبان بر نمی‌دارید مگه کسی غیر از ضرر سودی کرده بابا خجالت بکشید