رئیس کل بانک مرکزی گفت: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بروزرسانی لیست ابربدهکاران امری قانونی است و بانک مرکزی موظف به اطلاع رسانی است.

علی صالح آبادی - رئیس کل بانک مرکزی

به گزارش همشهری آنلاین، علی صالح‌آبادی درباره به‌روز رسانی فهرست ابربدهکاران بانکی افزود: آمارهای گرفته شده از بانک‌ها را باید به صورت فصلی به‌روز رسانی کنیم و بر این اساس در پایان هر فصل، آمارها را بر اساس اطلاعات دریافتی از بانک‌ها با سامانه‌ بانک مرکزی مطابقت داده و در سایت بانک مرکزی منتشر می‌کنیم.

وی بیان‌ کرد: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱، این مسئله امر قانونی بوده و بانک مرکزی موظف به اطلاع‌رسانی است.

رئیس‌کل بانک مرکزی در زمینه اعتبارسنجی وام‌های خرد، اظهار کرد: در خصوص وام‌های خرد، وظیفه نظام بانکی تسهیل است، بنابراین دسترسی آسان مردم به شبکه بانکی ابلاغ شد.

وی ادامه‌ داد: در بحث وثیقه‌ها، تسهیلاتی ایجاد کردیم و طیف متنوعی از وثایق را در نظر گرفتیم که حتی با قرارداد لازم‌الاجرا شود تا وام‌های خرد، بر اساس اعتبارسنجی که از مشتری انجام می‌شود، اعطاء شود.

صالح‌آبادی گفت: این انتظار از شبکه بانکی وجود دارد که تسهیلات خرد را با وثایق آسان به افراد با اعتبار مناسب اعطاء کند، همچنین دسترسی مردم را به شبکه بانکی مثل امضای الکترونیک، سفته الکترونیک و دسترسی‌های غیرحضوری که به طور کلی در شبکه بانکی است، در دستورالعمل‌های ابلاغی دیده شده تا شبکه بانکی بتواند به‌طور عمومی و گسترده، این کار را انجام دهند.

وی درباره بحث ضامن برای وام‌های خرد، افزود: در تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ آمده که با یک ضامن تسهیلات را پرداخت کنند؛ بر این اساس یا وثایق دیگری یا حداکثر یک ضامن را می‌توانند دریافت کنند.

رئیس‌کل بانک مرکزی در زمینه محدوده رشد ترازنامه بانک‌ها و معافیات برخی بانک‌ها، ادامه داد: زمانی که معافیت‌ها راجع به نرخ تسعیر ارز اتفاق بیفتد، آن بانک معاف است.

وی اضافه‌کرد: بانک‌هایی که منابع ارزی آنها از سوی مشتریان است، معاف هستند و معافیت‌های دیگر هم وجود دارد که این‌ها به‌طور کامل در مقررات پیش بینی شده است.

صالح آبادی تاکید کرد: اگر این معافیت‌ها را کنار بگذاریم بعد از این معافیت‌ها از ۱.۵ تا ۲.۵ درصد اس، این ۱.۵ تا ۲.۵ درصدها را ما به هر بانک اعلام می‌کنیم و بر اساس شاخص اعتباری هر بانک و ریسکی که هر بانک دارد و همچنین اعتبارسنجی که هر بانک نزد بانک مرکزی دارد، به بانک‌ها اعلام خواهد شد.

وی اظهار کرد:‌ وضعیت ناترازی بانک‌ها، بر اساس شاخص آن به هر بانک اعلام می‌شود که بین ۱.۵ تا ۲.۵ درصد می‌تواند رشد داشته باشد که بانک مرکزی این موضوع را به صورت مرتب کنترل می‌کند و اگر بانکی این قانون را رعایت نکند مشمول اضافه سپرده قانونی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد می‌شود.

رئیس‌کل بانک مرکزی افزود: یکی از شاخص‌های اثرگذار، توسعه‌ای یا تجاری بودن آن بانک است و بانک توسعه‌ای به‌طور عمده به سمت بالاتر از ۲ درصد حرکت می‌کنند.

وی گفت:‌ بانک‌هایی که وضعیت ناترازی‌شان بیشتر و شاخص اعتبارسنجی پایین‌تر است، به سمت ۱.۵ درصد و بانک‌هایی که وضعیت‌شان مناسب‌تر است به سمت ۲.۵ درصد حرکت می‌کنند.

کد خبر 696596
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • علی IR ۱۸:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۸
    1 0
    باسلام آقای صالح آبادی ریاست محترم بانک مرکزی بنده از همکاران موسسه منحله اعتباری توسعه هستم که قرار بوده کارکنان این موسسه از طرف بانک مرکزی به سایر بانکها معرفی بشوند ولی متاسفانه الآن ۵ ماه میشود که بانک مرکزی بنده رو به بانک اقتصاد نوین معرفی کرده وبانک اقتصاد به دلیل عدم ظرفیت بنده رو به بانک مرکزی عودت داده است و۵ ماه بدون حقوق وبلاتکلف مانده ام خواهش می کنم رسیدگی فرمایید بنده اقساط وام دارم توان پرداخت انهارو ندارم بااین وضع اقتصادی کشور خدارو خوش نمیاد مارو بیکار کردید خواهشا رسیدگی کنید
    • 09198199480 IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۹
      2 0
      سلام اقای صالح ابادی ریاست محترم بانک مرکزی شما قانون را به بانکها ابلاغ میکنید رییس شعبه بانک سلیقه شخصی خود را اگر تسهیلات بانکها از طریق اعتبار سنجی.از بانگ مرکزی به متقاضی وام گیرنده پیامک بشه خیلی از مشکلات بر طرف خواهد شد
  • IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۹
    1 0
    اعتبارسنجی اشتباهه و در بسیاری مواقع سطح اعتبارسنجی مشتریان متوسط و حتی خوب ضعیف اعلام می‌شود و گاهی اوقات یه کارمند با وجود چند ماه انتظار نمیتونه وام بگیره که این نشونه بی‌عدالتی و بی‌برنامگی و ضعف تخصص مسئولانه
    • کریم IR ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۹
      0 0
      سلام آقای صالح ابادی ریاست محترم چرا برای وام فرزندآوری پايان خدمت میخاد همه‌ی بانکها چرا پايان خدمت حذف نمیکنی