دادستان خراسان رضوی از صدور احکام حدی (قطع دست) در مشهد که برخی از این پرونده‌ها در مرحله اجرا قرار دارند خبر داد.

سرقت قطع دست

به گزارش همشهری‌ آنلاین، قاضی محمدحسین درودی گفت: مبارزه با سرقت و زورگیری از طریق صدور احکام قاطع قضائی یکی از اولویت‌های اصلی دستگاه قضایی است و هیچ گونه اغماضی در برخورد قانونی با یغماگران اموال صورت نمی‌گیرد.

دادستان مرکز خراسان رضوی گفت: عوارض روحی و روانی ناشی از جرایمی مانند سرقت‌های به عنف برای شهروندان و مالباختگان جبران ناپذیر است، نشست‌های کارشناسی و تحلیلی کارگروه‌های ویژه مبارزه با سرقت در مشهد به طور مداوم برگزار می‌شود و موضوع سرقت‌ها مورد واکاوی دقیق قرار می‌گیرد تا تدابیر لازم در موقعیت‌های زمانی و شرایط خاص اندیشیده شود.

او گفت: رسیدگی قاطعانه و سختگیرانه در پرونده‌های مستوجب حد نشانه‌ای از احساس امنیت در جامعه است و دستگاه قضائی برای ایجاد احساس امنیت به هنجارشکنان و اخلالگران در نظم عمومی جامعه رحم نمی‌کند و در صورتی که جرایم سرقت، شروط ۱۶ گانه صدور حکم حد (قطع دست) را داشته باشند، قضات بر اساس قانون و شرع و بدون توجه به هیاهوهای خارجی، به این گونه جرایم رسیدگی می‌کنند و رأی به قطع دست و حتی اعدام می‌دهند.

درودی گفت: نمونه بارز این احکام پرونده‌هایی است که هم اکنون در مرحله اجرا قرار دارد و باید تشریفات قانونی آن طی شود و برخی از پرونده‌ها نیز در مرحله صدور آرای قطع دست است. چراکه برخورد قاطع دستگاه قضائی با سارقان و زورگیرانی که امنیت جامعه را خدشه‌دار می‌کنند یک مطالبه عمومی است و مدعی العموم نیز بر اجرای دقیق قانون و احکام شرعی تاکید دارد.

دادستان مرکز خراسان رضوی گفت: در صورتی که مجرمی به دلیل ارتکاب سرقت ۳ بار به مجازات حد محکوم شده باشد، در چهارمین مرتبه اعدام می‌شود. حتی اگر آخرین سرقت را در زندان انجام دهد.

او گفت: بنابراین با توجه به مواد قانونی، قضات نیز برای آسایش و آرامش مردم، از صدور احکام حدی اغماض نمی‌کنند. مگر آن که شرایط صدور حکم فراهم نشود.

او گفت: تقاضای مالباختگان، یکی از مهم‌ترین شروط صدور حکم شرعی و قانونی قطع دست در پرونده‌های سرقت است، اما برخی مالباختگان چنین درخواستی ندارند و این گونه دست قاضی از نظر قانونی برای صدور حکم اشد مجازات بسته می‌شود.

درودی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که پس چرا این جمله بین شهروندان معروف شده که دزد زودتر از قاضی به خانه بازمی‌گردد؟ گفت: متأسفانه در بحث قانون کاهش مجازات‌ها که از مدتی قبل اجرا می‌شود، برداشت‌های نادرستی صورت گرفته است که نیاز به کالبدشکافی دقیق دارد و رسانه‌ها هم باید در این باره به تجزیه و تحلیل بپردازند و نقاط ضعف و قوت این قانون را زیر ذره‌بین ببرند.

به گفته او، من فقط تاکید می‌کنم که این قانون در بسیاری از موارد کاربردی است و موجب زندان‌زدایی می‌شود، اما در مرحله اجرا نقص‌هایی دارد که حتی همکاران قضائی ما نیز دچار مشکل شده اند و ایراداتی را به آن وارد می‌کنند که باید مورد توجه قانون‌گذاران قرار گیرد.

دادستان مرکز خراسان رضوی گفت: در جرایم قابل گذشت مانند سرقت‌های عادی و خرد وقتی مالباخته به هر دلیلی رضایت خود را به بازپرس پرونده اعلام می‌کند و سارق نیز هیچ گونه سابقه سرقت ندارد، طبق قانون قاضی نمی‌تواند او را زندانی کند. به همین دلیل فرد مجرم بلافاصله آزاد می‌شود و این تصور در جامعه به وجود می‌آید که قاضی یک سارق را طی چند ساعت آزاد کرد!

درودی گفت: این در حالی است که اگر مالباخته یا شاکی رضایت ندهد، پرونده باید مراحل دادرسی را طی کند و مجرم نیز طبق ضوابط قانونی و با سپردن وثیقه تا زمان صدور رأی آزاد می‌شود، باز هم تاکید می‌کنم برخورد با سارقان در مشهد سختگیرانه است، ولی از قانون هم نمی‌شود عدول کرد.

او گفت: طرح‌های ویژه‌ای برای مبارزه با جرایم خشن و به ویژه زورگیری‌ها در مشهد اجرا می‌شود، دستگاه قضائی حافظ جان و مال و ناموس مردم است و به یقین اجازه نمی‌دهیم عده‌ای از قانون‌شکنان و مجرمان به امنیت مردم دست‌درازی کنند.

او همچنین به صدور احکام محاربه برای سارقان مسلح یا زورگیرانی اشاره کرد که با سلاح‌های سرد و گرم موجب ایجاد رعب و وحشت در مردم می‌شوند یا جو ناامنی در جامعه به وجود می‌آورند.

دادستان مرکز خراسان رضوی گفت: بنابر این برخورد با سارقان و مخلان امنیت بسیار قاطعانه است و به همین دلیل هم سرقت‌های مسلحانه از بانک‌ها و طلا فروشی‌ها در مشهد به صفر رسیده است.

درودی گفت: دست از اعمال خلاف قانون بردارند و مسیر درست زندگی را انتخاب کنند. در غیر این صورت سیلی و مجازات قانون محکم و قاطع خواهد بود.

کد خبر 690710
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 25
  • زاهد IR ۲۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۴
    9 7
    اولا تصمیمی که آقای قاضی درودی گرفته کاملا تصمیم خوبی هستش وبااین شیوه واقعا 90درصد از دزدی و زورگیری وغیره کاهش پیدا می‌کنه ولی جناب درودی شما باید ریشه یابی کنید که علت دزدی چیست وقبل از اینکه جنابعالی دست به همچین کاری بزنید از دستگاههای قضا تقاضا کنید که جلوی گرانی رو بگیرن ودرفکر آینده کشور باشند و جلوی پولشویی ها رو حسابی باید بگیری
  • شهرفرنگ IR ۲۲:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۴
    8 1
    چه عجب ، .... خداقوت .
  • کتدی IR ۰۲:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    3 1
    کاری به خوب یا بد بودن این عمل ندارم گر چه خودم شخصا موافق صد در صد این کارم اما در کل حداقل تو تهران رو میتونم بگم که میزان احساس ناامنی و زورگیری و سرقت در چهار سال اخیر رشد چند برابری داشته نسبت بهقبل
  • IR ۰۴:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    5 3
    در مورد دست مرجان خانوم شیخ الاسلام وخاوری و بقیه هم لطفا تصمیم بگیرید...قانون مانند تار عنکبوت است که فقط دزدان کوچک راشکار میکند
  • IR ۰۴:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    6 0
    برای زورگیرها کاملا درسته این حکم.افرین،👏👏👏👏
  • IR ۰۶:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    6 1
    بسیارتصمیم درست وقاطعی گرفته شده.قانون قطع دست،به موجب سرقت باید ۱۰سال پیش اجرا میشد،اون وقت مثل کشور عربستان،هیچ کس فکر دزدی به مغزش خطور نمیکرد،چه برسه که بخواد،مسلحانه اقدام به سرقت کنند.
  • ارمین IR ۰۷:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    5 2
    رحمت به پدر مادره قاضی که حکم قطع دست بده خدا قوت
  • IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    0 0
    چقدر خوشحال شدم دیگه شبها از فکر دزدیده شدن پراید م دیگه لازم نیست تو ماشین بخوابم چون دفعه دوم هست ماشینمو بردن واسیلی خالی تحویلم دادن دست قاضی را میبوسم
  • رضا IR ۱۴:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    0 0
    خیلی عالی هست با اینکه باید شرایط کار باید فراهم شود ولی سارقان احساس امنیت میکنن پس قطع دست بهترین گزینه است