مذاکرات دوحه به منظور گفت‌وگو درباره موضوعات اختلافی باقیمانده از وین دقایقی پیش در پایتخت قطر پایان یافت.

مذاكرات

به گزارش همشهری آنلاین، مذاکرات رفع تحریم‌ها دقایقی قبل در دوحه پایتخت قطر پایان یافت.

این دور از مذاکرات از دیروز (سه‌شنبه) در شهر دوحه قطر برگزار و علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران بدین منظور در رأس هیأتی به دوحه سفر کرد. وی دیروز و امروز با انریکه مورا هماهنگ کننده گفت‌وگوها به گفت‌وگو نشست. پیش از او هم «رابرت مالی» وارد دوحه شده بود. نماینده ویژه آمریکا در امور ایران دوشنبه شب وارد دوحه شد و روز سه‌شنبه نیز با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر در این باره دیدار و گفت‌وگو کرد. 

براساس توافق اخیر صورت گرفته در پی سفر جوزپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و موافقت ایران و آمریکا، قرار شد مذاکرات رفع تحریم‌ها از سر گرفته شود. بدین منظور شهر دوحه پایتخت قطر طی دیروز و امروز (سه‌شنبه و چهارشنبه/ هفتم و هشتم تیرماه) میزبان این دور از مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا با واسطه اتحادیه اروپا بود.

علی باقری همچنین با قائم مقام وزیر خارجه قطر و وزیر خارجه این کشور نیز دیدار کرد.

بعدازظهر امروز خبری منتشر شد که این مذاکرات پایان یافته است و پس از آن بود که ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در اظهاراتی اعلام کرد که مذاکرات ۲ روزه دوحه هنوز به پایان نرسیده و عصر امروز باقری و مورا دیدار خواهند داشت.

کنعانی افزود: گفت‌وگوها در دوحه از ابتدا دو روزه برنامه‌ریزی شده بود و در طول رایزنی‌های دیروز و امروز طرف‌ها در مورد موضوعات باقی‌مانده به تبادل پیشنهادها و دیدگاه‌های خود پرداختند. مذاکرات دو روزه دوحه در فضایی حرفه‌ای و جدی در حال برگزاری است.

انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حساب کاربری خود در توییتر مذاکرات رفع تحریم‌ها در دوحه را فشرده توصیف کرد.

مورا در توییتر نوشت: «دو روز مذاکرات فشرده و با واسطه در دوحه در خصوص برجام [داشتیم]. متأسفانه، هنوز پیشرفتی که تیم اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ‌کننده امیدوار به آن بود حاصل نشده است. همکاری‌ها را با فوریت بیشتر برای به آنکه توافق کلیدی برای منع اشاعه و ثبات منطقه را به مسیر بازگردانیم ادامه خواهیم داد.»

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی سابق وزارت امور خارجه روز دوشنبه ششم تیر ماه در آخرین نشست هفتگی با خبرنگاران درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها اعلام کرد: ما با این تعهد می‌رویم که در کوتاه ترین زمان ممکن این چند موضوع باقیمانده را به سرانجام برسانیم و امیدواریم پیام‌هایی که بورل آورد در عمل نیز مشاهده شود. آنچه در مذاکرات انجام می‌دهیم اولا درباره ابعاد هسته‌ای نیست، چون ابعاد هسته‌ای یک بار جمع بندی شده و تنها درباره بخش‌های اختلافی است که در خصوص رفع تحریم‌ها باقی مانده است. آنچه انجام می‌شود فقط در مورد چند موضوع باقیمانده در حوزه رفع تحریم‌هاست ولذا هیچ چیزی به توافقات انجام شده در وین افزوده نخواهد شد و چیزی هم کاسته نخواهد شد. آنچه بین ما و طرف مقابل انجام می‌شود موضوعات محتوایی است. این گفت‌وگوها در ادامه فرمتی است که در وین بود یعنی به صورت غیرمستقیم انجام خواهد شد و صرفا در خصوص موضوعات اختلافی است که در آخرین جلسه وین باقیمانده خواهد بود. امیدواریم نتایج را مثبت ببینیم. توپ در زمین واشنگتن است، با پاسخ اگر بیاید مطمئن باشید که به سرعت می‌شود این کار را انجام داد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز که برای شرکت در نشست وزرای خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر در ترکمنستان به سر می‌برد، سه‌شنبه شب در جمع دیپلمات‌ها و کارکنان سفارت ایران در عشق آباد درباره این دور از مذاکرات اظهار داشت: امروز آقای باقری در دوحه است و آقای مورا مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده و همچنین آقای رابرت مالی نماینده مذاکره کننده از سوی آمریکا در دوحه هستند. قرار ما بر این است مذاکرات سه جانبه غیرمستقیم را داشته باشیم. برای رسیدن به توافق خوب، پایدار و قوی آمادگی داریم و جدی هستیم. ما جدی هستیم و از خطوط قرمز خود به هیچ وجه عبور نخواهیم کرد. خطوط قرمزی که در مذاکرات ترسیم شده در سطح سیاستگذاری و تصمیم گیری در کشور، مبتنی بر تامین حداکثری منافع ملی کشور است و این موضوعی است که نسل‌های بعدی نیز درباره آن قضاوت خواهند کرد.معتقدم اگر طرف آمریکایی نیت جدی داشته باشد و واقع بینانه برخورد کند، توافق در این مرحله و در این دور از مذاکرات در دسترس است. 

کد خبر 687124
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 6
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • IR ۲۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
    24 12
    دولت باید شجاعانه این توافق رو امضاکنه خدایش امریکا به دنبال غارت ثروت کشورها نیست اگر بود عربستان یا کشورهای حوزه خلیج فارس رو میگرفت البته امریکاحتی با دلار بدون پشتوانه و بدون جنگ هم اموال دیگر کشورها رو غارت میکنه نمیخوام بگم امریکا خیلی بامعرفته ولی امریکا بیشتر به دنبال ایجاد پایگاه درخاورمیانه و قدرت طلبی هستش وگرنه کشوری که ۳۳درصد ثروت کل دنیا دستشه نیازی نیست که برای نیم درصد بجنگه.
    • AU ۰۶:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
      8 6
      هر کشوری در جهان ابتدا به فکر منافع خود است این کاملا طبیعی است اما کشوری مانند روسیه تنها غارت میکند و در آخر طلبکار هم میشود ، ایلات متحده از تمامی منابع هر کشوری به نفع خود استفاده میکند اما چون آینده را در نظر دارد مانند روسیه تنها به لحظه حال نگاه نمیکند ، منافع خود را در دراز مدت میخواهد پس همانگونه که سود میکند سود میرساند ، این حقیقت است هر چند غیر قابل پخش باشد .
  • IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
    6 5
    هوم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!
    • فرزاد IR ۰۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
      7 1
      تنها داستانی که انتها نداره پس دنبال نکن ذهنت آزاد کن
    • Amir DE ۰۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
      5 9
      باید برای امثال شما جای تاسف خورد که هنوز این آمریکای متقلب دروغگو نیرنگ باز رو نشناختید و شاید هم که نمی خواهید با واقعیت ها رو به رو بشید، از همون اول هم معلوم بود که آمریکا اهل مذاکره نیست و فقط فقط دوست داره با زور حرفش رو به کرسی بنشونه. اگر امثال کشورهای روسیه چین جلوی آمریکا قرار نمی گرفتند، کل دنیا رو با زور تهدید به تصرف خودش در می آورد، پس الکی حرف بی خود لطفا نزنید. این آمریکای عقده‌ای ۵۰ ساله با مردم ایران مشکل داره جانب، این رو بفهم.
  • IR ۰۰:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
    8 1
    من نمیفهمم حرفها که عوض نشده و خط قرمز هم سر جاشه پس چرا اینقدر مذاکره میکنبن
  • OM ۰۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
    8 0
    آقا خوب صبر کن صبح بشه خبر برو ، هر یک ربع داری میگی تمدم شد ، تموم نشد ، تموم شد ، تموم نشد
  • نقی IR ۰۰:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
    2 0
    قطعابدون شک نیت جدی است حتی یک درصدهم نباید نسبت به غیرجدی بودن نیت شک داشت. باتشکروسپاس
  • IR ۰۳:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
    5 6
    جناب آقای امیر عبدالهیآن خدا شما را و البته ملت ایران را در برابر نظام سلطه یاری فرماید. نظامی که سازو کارش نه بر اساس منطق و عدالت که بر اساس خود محوری و زیاده خواهی است. اما چرا موضوعات را در لفافه بیان می کنید. کدام موضوعات است که مهم است تا آنجا که مبنای قضاوت آیندگان خواهد بود. اما همچنان از سوی طرف مقابل مورد بی توجهی است. خواهشا صریحا بیان کنید. آیا موضوعات مربوط به مسائل دفاعی ایران است؟ آیا مربوط به فهرست تحریم های افراد و سپاه است؟ که اگر چنین است که مقتدرتر از هر زمان دیگر در خواسته خود بایستید. اما چرا با ایما و اشاره گزارش می دهید؟! صراحتا موارد مورد مناقشه را بگوئید
    • IR ۰۹:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
      4 1
      به عنوان یک پیشنهاد برای برون رفت بهتر آن است که در خصوص موارد مورد مناقشه با انجام نظر سنجی از مردم نسبت به ترسیم نقشه راه پیش رو در خصوص مباحث مورد مناقشه در انتخاب بهترین مصلحت عمومی اقدام کرد.
  • IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
    3 1
    چند ساله مذاکرات انجام میشه بی نتیجه . اما به مردم نمیگید چرا نتیجه نمیگیرید و چرا مذاکره میکنید ؟ موارد چیه که هیچ کس چیزی از این بندها نمیدونه؟
  • IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
    0 0
    اگر موگیرینی بود تا حالا توافق روی میز بود. همینکه مورا رو میفرستن یعنی نمی خواهند توافق کنند.
  • حقیقت IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
    3 3
    تاریخ را باید مطالعه کرد . دوستانی که معتقد هستند روابط با روسیه بهتر از روابط با آمریکاست به ما بگن در کل طول تاریخ کدام قسمت از سرزمین ایران با حمایت و قراردادهای آمریکا از ایران جدا شده ....... ؟ ( روسیه = ترکمن چای و .... الی آخر ) حدیت مفصل بخوان زین مجمل .