سخنگوی اتحادیه اروپا طی بیانیه‌ای مطبوعاتی به توقیف دو نفتکش یونانی در آب‌های خلیج فارس واکنش نشان داد.

اتحاديه اروپا - ايران

به گزارش همشهری‌آنلاین، «پیتر استانو» سخنگوی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای به توقیف دو نفتکش یونانی در آب‌های خلیج فارس توسط ایران واکنش نشان داد.

وی در این بیانیه اعلام کرد: «ما با نگرانی زیاد توقیف غیرقابل قبول دو کشتی یونانی توسط ایران در خلیج فارس را پیگیری می‌کنیم».

استانو در این بیانیه افزود: «ما بلافاصله نگرانی شدید خود را با مقام‌های ایرانی در مورد این اقدامات ابراز کرده و خواستار شفاف سازی، حل و فصل و کاهش سریع تنش شدیم».

این مقام اتحادیه اروپا بدون اشاره به اقدام خصمانه چند ماه پیش یونان در توقیف نفتکش ایرانی و تحویل آن به آمریکا گفت: «آزادی دریانوردی و جریان آزاد تجارت، اصل اساسی اتحادیه اروپا است».

استانو اضافه کرد: «ما در ارتباط بسیار نزدیک با مقام‌های یونانی درباره وضعیت کشتی "پگاسوس" که در توقیف یونان قرار دارد، هستیم».

روز چهارشنبه چهارم خرداد ماه سال‌جاری وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از احضار کاردار یونان (در غیاب سفیر این کشور) به این وزارتخانه در پی توقیف محموله نفتکش تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران در آب‌های یونان و اعتراض شدید به وی خبر داد. روز جمعه نیز کاردار سوئیس (در غیاب سفیر این کشور) به عنوان حافظ منافع آمریکا به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران احضار شد. از سوی دیگر جمعه شب ششم خرداد ماه نیز اخباری منتشر شد از این‌که ایران اقدام به توقیف دو کشتی یونانی در پاسخ به اقدام دولت یونان کرده است.

روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد:  نیروی دریایی سپاه روز جمعه ۲ فروند نفتکش یونانی را به دلیل تخلفات انجام گرفته در آب‌های نیلگون خلیج همیشه فارس توقیف کرد. این دو کشتی در خلیج فارس، یکی در نزدیکی عسلویه و دیگری در نزدیکی بندرلنگه در نزدیکی جزیره هندورابی توقیف شده‌اند. هر دو کشتی با نام‌هایPrudent Warrior  و Delta Poseidon و تحت پرچم یونان حرکت می کرده‌اند که توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شدند. 

کد خبر 679847
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 13
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۰:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
    11 0
    پیگیری زیاد هم خوب نیست برین پی کار خودتون
  • جواد IR ۲۲:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
    11 1
    سلام.اتحادیه اروپا بهتر است بجای نگران شدن ، به قوانین بین‌المللی دریا نوردی احترام بگذارد . اعمال قوانین فرامرزی و نادیده گرفتن قوانین بین‌المللی ثمره ای جز این ندارد. لذا دور اندیشی و رعایت منافع در تعاملات بین دولت‌ها بهترین راهکار است.