در حالی که کسی در دنیا به آمریکا و تعهداتش اعتماد ندارد، چرا ایران باید مجدداً به آمریکا اعتماد کند.

بایدن

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از کیهان، دنیل لارسون در پایگاه اینترنتی «ریسپانسیبل استیت کرفت» (وابسته به اندیشکده کوئینسی) به موضوع بی‌اعتمادی کشورها به آمریکا پرداخت و نوشت: ایالات متحده، سابقه خوبی درباره اجرای مداوم تعهدات خارجی خود ندارد. کشورها تهدید آمریکا برای استفاده از ترور و تحریم را باور می‌کنند اما خیلی سخت است که بتوان آنها را درباره قابل اعتماد بودن آمریکا و این که به وعده‌هایش در توافقات دیپلماتیک عمل می‌کند، قانع کرد.

دولت ما با مشکل جدی بی‌اعتباری روبه‌روست چرا که وعده‌هایش در زمینه لغو تحریم‌ها و واگذاری سایر امتیازات، باورپذیر نیست. این مسئله توانایی چانه‌زنی مذاکره‌کنندگان ما با دولت‌های دیگر را تضعیف می‌کند، زیرا آمریکا گرایش فزاینده‌ای برای زیرپا گذاشتن حرف‌ها و پاره‌کردن قراردادهایش دارد.

حتی زمانی که برخی دولت‌ها با آمریکا توافق و مفاد آن را رعایت می‌کنند، هیچ تضمینی وجود ندارد که واشنگتن در سال‌های بعدی از توافق خارج نشود و در پی حمله یا سرنگونی آنها برنیاید. عملکرد واشنگتن در برابر لیبی و ایران نمونه‌های بارزی از این عهدشکنی‌ها است.

پاداش پایبندی کامل ایران به توافق هسته‌ای، خروج آمریکا و جنگ اقتصادی تمام عیار علیه تهران بود. در حال حاضر نیز برخی اعضای کنگره اعلام کرده‌اند هرگونه توافق بین ایران و دولت جو بایدن و سایر قدرت‌های جهان توسط دولت بعدی آمریکا پاره خواهد شد. از این‌رو، دولت ایران باید با فرض حتمی بودن این رخداد برنامه‌ریزی کند.

دیپلماسی آمریکا از اتکای بیش از حد به تهدید به اقدام نظامی رنج می‌برد. در چند ماه گذشته انبوهی از مقالات و نامه‌ها منتشر شده که در آن از دولت بایدن خواسته شده تا تهدیدات نظامی علیه ایران را «معتبرتر» کند.

این ایده که آمریکا برای پیشرفت در مذاکرات نیاز به ایجاد ترس دارد، همه چیز را به عقب باز می‌گرداند. دولت ایران نیازی به این ندارد که حتمی بودن حمله آمریکا علیه خودش را باور کند. رهبری ایران به تضمین‌های معتبری نیاز دارد تا باور کند که واشنگتن می‌تواند تحریم‌ها را کاهش دهد، زیرا بدون چنین تضمین‌هایی، تهران انگیزه‌ای برای کنار گذاشتن اهرم‌های ایجاد شده در چند سال گذشته را ندارد.

آمریکا دیگر به ندرت پیرامون معاهده‌ای به مذاکره می‌پردازد چه رسد به عضویت در معاهدات، اما پیمان‌های موفق کنترل تسلیحات را به دلیل کوچکترین نقض از سوی سایر کشورها یا کمترین سوءظن کنار می‌گذارد به علاوه، پایبندی کامل سایر کشورها به معاهدات، هیچ تضمینی برای عدم خروج آمریکا از پیمان‌های بین‌المللی نیست .

دلیل دیگری که باعث می شود واشنگتن در تلاشهای دیپلماتیک خود به موفقیت نرسد این است که فرهنگ سیاسی ما برای دیپلماسی یا افرادی که وظیفه اجرای آن را دارند، ارزش چندانی قائل نیست. در فرهنگ سیاسی آمریکا، سازش دیپلماتیک اغلب به معنای ضعف تلقی می‌شود و تقریبا هر گونه راهکار مهم دیپلماتیک در برابر یک کشور رقیب یا منفور قبل از آن که حتی اجرا شود به «مماشات» با کشورهای مورد نظر محکوم می‌شود.

کنترل حزبی در واشنگتن به این معناست که توافقنامه‌های مذاکره شده توسط رئیس جمهوری وابسته به یک حزب به ندرت با به قدرت رسیدن حزب مقابل برای مدت طولانی دوام می‌آورند.
سیاستگذاران واشنگتن اغلب از این نگرانند که چگونه ایالات متحده می‌تواند پایبندی دولت‌های دیگر را اعتبارسنجی کند، اما مشکل بزرگتر در حال حاضر این است که نمی‌توان به دولت ما برای انجام کاری اعتماد کرد که می‌گوید برای چند سال آینده آن را انجام خواهد داد.

چرا هر کشوری باید ریسک سیاسی کند و امتیازات بزرگی را در مذاکرات با آمریکا واگذار کند، در حالی که عملا تغییر موضع واشنگتن پس از انتخابات بعدی حتمی است؟

کد خبر 655970

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 11
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • jo.bayden IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
    13 2
    بنده تکذیب میکنم.ما آماده یک توافق همه جانبه و برد برد با شماییم عزیزانم
  • FR ۱۵:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
    2 4
    شعار برد برد شعاری عوام فریبانه است عزیزانم، این حدود اختیارات شما نیست که مورد مذاکره است بلکه ایران است ! پس کجای این عمل برد برد است دورویانم ؟
  • جانباز جنگ تحمیلی IR ۱۶:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
    0 1
    تحلیلی زیبا وبرحق👌
  • ابراهیم IR ۱۶:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
    4 7
    آمریکا اگر می‌توانست تا حالا از فشار نظامی استفاده کرده بود آنها بهتر می‌دانند که در صورت مرتکب حماقت چه بلای سر اسراییل خواهد آمد وهمچینین به پایگاهی نظامی در اطراف ایران .پس هیچ وقت چنین حمایتی نخواهد کرد .در حال حاضر دست بالا در مذاکرات از آن ایران هست پس نباید زره ای کوتاه آمد تا اخذ تضمین
    • شاهین US ۱۸:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
      3 2
      هر گونه اشتباهی از طرف ایران با محکوم کردن ایران در شورای, امنیت سازمان ملل متحد مواجه خواهد شد در چنین شرایطی روسیه و چین مجبور خواهند شد ایران ورشکسته را تحریم نمایند آنوقت خر بیا باقلی,بار کن و چنانچه شورای,امنیت دستور حمله را صادر نماید تمامی کشورها مجبور هستند اطاعت نمایم
    • IR ۲۳:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
      2 1
      ایران کاری نمیکنه که شورای امنیت به حمله ایران چراغ سبز نشان بده اونم با وجود دو ابرقدرت که دشمن امریکا هستند وحق وتو دارن. پس فعلأ چین وروسیه هیچ وقت بر ضد ایران رای نمیدهند.
  • مریم سوری IR ۱۷:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
    4 3
    بگذارید تحریمهاشکسته بشه زودترتحریم رفع بشه ماهم راحت ۳
    • Hesam US ۲۱:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
      7 1
      آها! تحریم ها رفع شد و شما راحت شدی! بشین تا رفع سه! آدم اینقدر ساده؟! بابا نزدیک ۸۰ درصد مشکلات ما داخلی هس چه ربطی به تحریم داره؟! بی مدیریتی یه مشت ناتوان پر ادعا مملکتو داره تباه میکنه
  • محمد IR ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
    0 0
    بابا طالبان جلو آمریکا کوتا نیامد تا با آن خاری آمریکا فرار کرد کم ناز این وحشی های بد مست. را بکشید آنها هر کاری در که توانستن در حق ما کرده آند دیگر از این بیشتر نمی توانند کم ترسو باشید ول کنید بیاید فکر مملکت ومردم بدبخت باشید هر چه منت آنها را بکشیم در دنیا کمتر روی ما حساب میکنند
  • منطق IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
    1 1
    باسلام دنیادربرابر حرف منطق مجبور است سر خم کند فقط کافیه طرف مقابل بر منطقی بودن حرفش ایستادگی بکند حتی تحریمها روبرندارند وفقط بگن دیگه تحریم اضافه نمی کنیم برای این حرفشان نیز بایستی تضمین بدن چون حتی کشورهای اروپایی وحتی دنیا هم باور کرده که آمریکا باید به ایران تضمین بده واین تضمین همون گوشمالیه آمریکاست چون این مردم خیلی اذیت کشیدن وهزینه کردن
  • Gop u IR ۲۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
    4 1
    حالا من از شما ی سوال دارم دولتیها. چطور امریکا به ما اعتماد کنه. این سوال رو از خودتون هم پرسیدید ایا؟ وقتی تو رسانه میگید مرگ بر امریکا...