مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی در آخرین گزارش از وضعیت بارشی پاییز، مجموع بارش‌های ۳ ماه ابتدایی سال آبی جاری (اول مهر۱۴۰۰ تا ۳۰ آذر) را ۴۰.۳ میلیمتر اعلام کرد.

بارندگي

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، وضعیت بارش‌های کشور در پاییز چندان مطلوب نبود و میزان بارش‌های اتفاق افتاده در این فصل بیانگر آن است که خشکسالی این فصل آن‌چنانکه پیش‌تر سازمان هواشناسی اعلام کرده بود یکی از خشک‌ترین‌های ۵۰ ساله اخیر است.

مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی در تازه‌ترین گزارش خود درباره وضعیت بارشی پاییز آورده است: مجموع بارش‌های ۳ ماه ابتدایی سال آبی جاری (اول مهر۱۴۰۰ تا ۳۰ آذر) به ۴۰.۳ میلیمتر رسید. گرچه در این ماه ۴۰.۳ میلیمتر بارش رخ داده اما در مقایسه با دوره بلندمدت که ۶۱.۶ میلیمتر بوده با کاهش ۳۴.۵ درصدی روبه‌رو شده است.

میزان بارش اتفاق افتاده از ابتدای آذر تا آخرین روز آن نیز ۱۷.۹ میلیمتر بوده که در مقایسه با دوره بلندمدت با بارش ۳۲ میلیمتری، کاهش ۴۴.۲ درصدی را نشان می‌دهد.

بر اساس اعلام قبلی موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو، با وجود کاهش بارش‌ها، حوضه آبریز کارون بزرگ برای آخرین روز پاییز ۱۴۰۰ حداکثر بارش نقطه‌ای را به میزان ۸۶ میلیمتر دریافت کرده است.

بعد از کارون بزرگ، حداکثر بارش نقطه‌ای در حوضه آبریز زهره ـ جراحی به میزان ۷۸ میلیمتر رخ داد.

میزان حداکثر بارش در حوضه‌های آبریز کرخه و مرزی غرب به ترتیب ۳۴ و ۲۱ میلیمتر بود.

حوضه آبریز دریاچه ارومیه هم ۸ میلیمتر بارندگی داشت.

کشورمان دارای ۶ حوضه آبریز اصلی شامل دریای خزر، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق، قره‌قوم و خلیج‌فارس و دریای عمان است. همچنین ۳۰ حوضه آبریز درجه ۲ و ۹ محدوده مدیریت حوضه آبریز در کشور وجود دارد.
 

کد خبر 645425

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha