مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۵
۰ نفر

راهنمای خرید سختی گیر آب صنعتی و خانگی شامل مجموعه ای از نکات مهمی است که در زمان انتخاب تجهیزات باید مد نظر قرار گیرد. تنوع زیاد در دستگاه های سختی گیر و تفاوت هایی که در ظرفیت و جنس آنها وجود دارد، ممکن است ابهاماتی را برای انتخاب ایجاد کنند.

سختی گیری آب .jpg

به همین دلیل در ادامه به چند مورد از اصلی ترین فاکتورها در خرید انواع سختی گیر رزینی آب صنعتی و خانگی اشاره خواهیم داشت.

سختی گیر چیست؟

به علت عبور آب از سفره های آب زیرزمینی و لایه های خاکی و سنگی، املاح و ترکیبات کربناتی و بی کربناتی وارد آن میشوند و منجر به افزایش درجه سختی آب خواهند شد. سختی آب بر اساس نوع املاح موجود در آن به دو گروه سختی موقت یا کربناتی و سختی دائمی یا بی کربناتی تقسیم بندی میشود. همان طور که از نام این دو گروه مشخص است، سختی موقت براحتی و با جوشاندن و حرارت دهی آب قابل حذف می باشد. این در حالیست که برای سختی دائم از تجهیزات متعدد از قبیل سختی گیر رزینی استفاده نمود. سختی گیر به تجهیزاتی گفته میشود که به شیوه های مختلف تبادل یون را در آب انجام داده و منجر به حذف کربنات یا بی کربنات های کلسیم، منیزیم و آهن میشوند.

با توجه به نحوه عملکرد و ساختار داخلی این تجهیزات و سختی گیرها دارای تنوع بالایی بوده و بر همین اساس نیز در صنایع متعدد مورد استفاده قرار میگیرند.  

نکات مهم خرید سختی گیر آب صنعتی و خانگی

تجهیزات مورد استفاده برای کاهش درجه سختی آب از نظر عملکرد و ساختار داخلی با هم تفاوت دارند. برخی از آنها با دانه های رزین سختی را کاهش داده و با کمک روش های مغناطیسی در این زمینه ایفای نقش می کنند. در خرید سختی گیر آب خانگی و صنعتی لازم است چند نکته مهم مد نظر قرار گیرد که عبارتند از:

نوع سختی گیر آب

یکی از مهم ترین و اصلی ترین فاکتورهای مهم در خرید سختی گیر آب صنعتی و خانگی، توجه به نوع دستگاه می باشد. سختی گیرها دارای تنوع بالایی می باشند و از رایج ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

سختی گیر رزینی

با توجه به میزان و نوع املاح موجود در آب در نهایت می توانید بهترین و مناسب ترین نوع را انتخاب کنید. به عبارت دیگر، درجه سختی آب و نوع املاح و سختی دائم یا موقت بر انتخاب محصول تاثیرگذار است. به عنوان مثال، اگر هدف کاهش سختی آب های خانگی و صنعتی می باشد، سختی گیر رزینی یکی از گزینه های ایده آل می باشد. در ساختار این تجهیزات از دانه های رزین استفاده میشود که قدرت بالایی در تبادل یون داشته و کلسیم و منیزیم آب با سدیم موجود در آن جایگزین می شود. به عبارت دیگر، در این نوع سختی گیر، آب حاوی املاح وارد مخزن دستگاه شده و از روی لایه رزینی عبور می کند. املاح آب با رزین تبادل یون انجام داده و منجر به کاهش درجه سختی آب میشود.

دقت کنید که اگر برای خرید سختی گیر آب صنعتی و خانگی، نوع رزینی را انتخاب می کنید، باید به شستشو و احیای آن توجه داشته باشید. به دلیل تبادل یونی زیاد که در این تجهیزات انجام میشود، رزین ها سدیم خود را از دست داده و کارایی دستگاه کاهش پیدا می کند. روش صحیح احیای سختی گیر رزینی استفاده از محلول آب و نمک می باشد که سدیم از دست رفته را به آن باز می گردانند.

راهنمای خرید سختی گیر آب صنعتی و خانگی

سختی گیر مغناطیسی

از دیگر گزینه های کاربردی که برای خرید سختی گیر آب صنعتی و خانگی می توان انتخاب نمود، سختی گیر مغناطیسی می باشد. در این تجهیزات با کمک نیروی مغناطیسی املاح موجود در آب جداسازی شده و تاثیر زیادی بر کاهش درجه سختی دارند. با توجه به ظرفیت و کارایی که این تجهیزات دارند، سختی گیرهای رزینی برای محیط های صنعتی گزینه مناسب تری خواهند بود.

جنس مخزن سختی گیر آب خانگی

از دیگر موارد بسیار مهمی که در خرید سختی گیر آب باید مد نظر قرار داد، جنس مخزن و بدنه دستگاه می باشد. در حالت کلی برای بدنه مخزن سختی گیرها از فلزات ضد زنگ و مقاوم در برابر خوردگی و فایبرگلاس استفاده میشود. جنس بدنه و متریال به کار رفته برای ساخت آنها به نوع کاربرد و میزان آب ورودی و فشار موجود در مخزن بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر هدف خرید سختی گیر آب صنعتی می باشد، سختی گیرهای فلزی گزینه ایده آل تری خواهند بود. چون فلزات استفاده شده در مخزن آنها مقاومت بالایی در برابر فشار و ضربه و افزایش و کاهش دما دارد.

اگر هدف خرید سختی گیر آب خانگی می باشد، می توانید بدنه فایبرگلاس را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که سختی گیری با دانه های رزین و روش های مغناطیسی در تجهیزات با بدنه فایبرگلاس نیز پیاده سازی میشود و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

خرید سختی گیر اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک؟

همان طور که در طول متن اشاره شد، سختی گیرهای رزینی نیاز به احیا داشته و به همین دلیل دانه های رزین باید به صورت دوره ای شستشو داده شده و سپس با محلول آب و نمک بازیابی شوند. نحوه عملکرد این تجهیزات برای احیای رزین با هم متفاوت بوده و در زمان خرید باید به آن توجه داشت. برخی از سختی گیرها تمام اتوماتیک می باشند و به صورت خودکار زمان لازم برای احیای رزین تشخیص داده شده و دستگاه به صورت اتومات وارد فاز احیا میشود. استفاده از این نوع سختی گیر راحت تر بوده و نیاز به اپراتور انسانی برای احیا وجود ندارد.

نوع دیگری از سختی گیرها نیمه اتوماتیک می باشند و لازم است اپراتور انسانی دکمه شروع فرآیند احیا و بازیابی را فشار دهد. برای محیط های صنعتی بهتر است خرید سختی گیر رزینی اتوماتیک را انجام دهید.

ظرفیت سختی گیر آب

دستگاه های سختی گیر دارای مخزن فلزی یا فایبرگلاس می باشند که از نظر ظرفیت کاملا با هم فرق دارند. با توجه به مقدار آب ورودی به دستگاه در بازه زمانی مورد نظر، لازم است گزینه هایی را انتخاب کنید که ظرفیت مناسبی دارند. علاوه بر ظرفیت های استاندارد که برای این تجهیزات ارائه میشود، در نمونه های سفارشی می توان اندازه های مخزن را تغییر داد. ظرفیت بر اساس میزان سختی مد نظر و مقدار آب و غیره محاسبه میشود.

به منظور انتخاب کاملا آگاهانه، برخی از تیم های تولیدکننده و سازنده سختی گیر آب جدول راهنما در این زمینه ارائه می دهند. به طوریکه می توانید ظرفیت هر یک از مدل های این تجهیزات را قبل از خرید مشاهده نموده و بر همین اساس سفارش را ثبت کنید. در تصویر زیر نمونه راهنمای خرید سختی گیر رزینی را می توانید مشاهده کنید.

جدول راهنمای خرید سختی گیر

قیمت سختی گیر آب صنعتی و خانگی

مساله مهم دیگری که برای خرید سختی گیر آب باید به آن توجه داشت، قیمت این تجهیزات است. در تعیین قیمت انواع سختی گیر مواردی از قبیل جنس بدنه و مخزن، کیفیت تجهیزات و قطعات داخلی، ظرفیت و اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک بودن آن و همچنین نحوه عملکرد و نوع دستگاه تاثیرگذار هستند. بر اساس بودجه ای که در اختیار دارید در نهایت می توانید تناسب بین هزینه ها و کیفیت مطلوب ایجاد نموده و بهترین گزینه را خریداری کنید.

کد خبر 640096

پر بیننده‌ترین اخبار بازار

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha