رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: اگر قطعی صورت بگیرد که به جرح و فوت عابر یا راننده منجر شود، برای سازمان برق منطقه دارای قطعی برق طرح تفسیر خواهیم کرد و باید در این رابطه پاسخگوی هموطنان باشند.

سیدکمال هادیانفر

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سردار کمال هادیان‌فر رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا اظهار کرد: یکی از جدی‌ترین مسائل ما در حوزه حمل و نقل تصادفات است. امروز تصادفات دغدغه تمام مردم جهان ازجمله مردم کشور ماست و برای کاهش آمار آن نیازمند یک عزم ملی هستیم که جزو وظایف دولت هاست.

وی با بیان اینکه باید تلاش کرد تصادفات به حداقل برسد، افزود: رابطه سرعت با تصادفات یک رابطه کاملا معنادار است. به گونه‌ای که به طور متوسط ۱۲ درصد از جانباختگان ما معادل ۱۷ هزار کشته و ۳۶۵ هزار معلول و مجروح مربوط به سرعت غیرمجاز است.

سردار هادیان‌فر تصریح کرد: در طول ۲۳۶ هزار کیلومتر راه کشور، نسبت واحدهای گشت پلیس با جغرافیای ما قابل مقایسه نیست. لذا پلیس مجبور به استفاده از نوآوری‌های روز مانند نصب دوربین در محورها شده است.

وی افزود: از سال گذشته در راستای هوشمندسازی و تحول سیستم پلیس، سامانه جامع پلیس راهنمایی و رانندگی راه‌اندازی شد که علاوه بر اینکه این سامانه اعمال قانون لحظه‌ای را انجام می‌دهد، محاسبه متوسط سرعت را نیز انجام می‌دهد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با بیان اینکه این سامانه در طول محورهای مواصلاتی فعال هست و در نقاطی هم که تاکنون فعال نشده نیز به زودی فعال خواهد شد، بیان کرد: این سامانه در محور تهران به مشهد، تهران به فارس و محور تهران به تبریز به صورت رفت و برگشت فعال است و در آینده نزدیک نیز در محور تهران به همدان عملیاتی خواهد شد. لذا رانندگان بدانند در زمان رانندگی در طول مسیر، محاسبه سرعت برایشان لحاظ خواهد شد و طول مسیر سفر خود را باید با توجه به سرعت‌های مجاز طی کنند.

وی با بیان اینکه این سامانه بومی است، افزود: در سال جاری تا به امروز یک میلیون و ۸۰۰ هزار محاسبه سرعت لحظه‌ای توسط این سامانه به ثبت رسیده است که همگی اعمال قانون شدند و ۳۴۰ هزار سرعت متوسط در محورهای اصلی کشور اعمال قانون شده است.

سردار هادیان‌فر با بیان اینکه نحوه مطلع شدن رانندگان از اعمال قانون شدنشان توسط سامانه جامع پلیس به صورت پیامکی است، اظهار کرد: در تلاش هستیم تا اتمام نیمه اول امسال بخش عمده محورهای پرتردد کشور را به این سامانه مجهز کنیم. رانندگان بدانند در طول سفر از سرعت مجاز استفاده کنند. چون شتاب و عجله باعث وقوع تصادف می‌شود.

وی افزود: این سیستم بی‌خطاست و تاکنون یک مورد خطا برای این سیستم به ثبت نرسیده است. چراکه با ارائه مستندات نسبت به اعمال قانون در حال فعالیت خود است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: متاسفانه ۳۴ درصد تصادفات ما در جاده‌ها رخ می‌دهد و ۷۰ درصد کشته‌ها به جاده‌ها برمی‌گردد که باید این رقم با توجه به فعال شدن این سامانه جامع کاهش پیدا کند.

آخرین تمهیدات پلیس برای منع تردد در محورهای بین شهری

سردار در ادامه هادیان‌فر درباره آخرین تمهیدات ترافیکی_کرونایی پلیس برای منع تردد در محورهای مواصلاتی بین شهری، اظهار کرد: طبق اعلام وزارت بهداشت 120 شهر کشور در وضعیت قرمز قرار گرفته اند و قانون منع تردد شبانه از ساعت ۲۲ تا ۳ بامداد در تمام شهرهای کشور در حال انجام است و خروج پلاک‌های غیربومی از شهرهای نارنجی و قرمز در حال حاضر ممنوع است و در صورت رویت چنین مواردی متخلفان با جرائم یک میلیونی و یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی مواجه خواهند شد. هموطنان از سفرهای غیرضروری بین شهری پرهیز کنند.

وی با تاکید بر اینکه دوربین‌های سامانه جامع پلیس یک بار سرعت غیرمتوسط را جریمه خواهند کرد، افزود: مبلغ جریمه اعمال‌شده توسط دوربین‌های سامانه جامع ۶۰ هزار تومان است و از سرعت لحظه‌ای و سرعت متوسط فقط برای سرعت متوسط راننده متخلف جریمه خواهد شد.

رئیس پلیس راهنمایی رانندگی ناجا گفت: مراکز پلاک‌گذاری مشمول گروه دوم مشاغل می‌شوند. بعد از باز شدن این مراکز کار ما سخت خواهد شد، در راستای هوشمند سازی، شماره گذاری وسایل نقلیه را اینترنتی کردیم و فرد بدون پیاده شدن از خودرو ظرف ۱۰ دقیقه خودروهایشان پلاک گذاری خواهد شد که این اقدام در مرکز شماره گذاری میثم و خاوران در پایتخت اجرایی شده است.

وی افزود: استقرار همکاران ما در محورها وجود دارد و تاکید ما بر این است تا اعمال قانون بدون تنش در جاده‌ها صورت بگیرد.

واکنش به قطعی برق و خاموش شدن دوربین‌های راهنمایی و رانندگی

سردار هادیان‌فر در واکنش به قطعی برق و خاموش شدن دوربین‌های راهنمایی و رانندگی گفت: امروز ما در کشور دارای ۳۶ میلیون وسیله نقلیه هستیم که در تقاطع‌ها و جاده‌ها و... تردد می‌کنند. در بحث استفاده از چراغ‌ها مشکلاتی برای ما به وجود آمده است. طی نامه‌نگاری به وزیر نیرو تاکید کردیم که در تقاطع‌ها و معابر پرخطر و پرتردد که محل نصب دوربین و چراغ هستند، قطعی برق سراسری صورت نگیرد تا شاهد وقوع حوادث نباشیم.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا تاکید کرد: اگر قطعی صورت بگیرد که منجر به جرح و فوت عابر یا راننده شود، برای سازمان برق منطقه دارای قطعی برق طرح تفسیر خواهیم کرد و باید در این رابطه پاسخگوی هموطنان باشند.

کد خبر 612879

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha