معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران گفت در طول ۴ سال گذشته قریب به ۵ هزار متر مربع به سرانه فضای سبز شهر تهران افزوده شده است.

یزدانی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از پایگاه خبری شهر، مجتبی یزدانی، در چهارمین و آخرین نشست خبری از سلسله نشست‌های گزارش عملکرد شهردار تهران به همراه معاونانش، با اشاره به فضای سبز گفت: در ۴ سال گذشته ۸۹ بوستان به مساحت ۱۵۴ هکتار ایجاد شده به طوری که در سال ۱۳۹۶، ۲۳ بوستان، ۹۷، ۲۴ و ۹۹ ۲۳ بوستان احداث شد.

او ادامه داد: ۲۶ بوستان هم تا سال ۱۴۰۰ افتتاح می‌شود که نیمی از این تعداد آخر شهریور به بهره‌برداری می‌رسد.

به گفته یزدانی؛ از درآمد حفظ و گسترش و قطع اشجار ۲۱ قطعه از باغات و اراضی مشجر زمین های مناسب برای تبدیل به بوستان‌های عمومی تملک شد و ۲۳ مورد دیگر در نوبت است که از سوی مناطق در دست اجرا قرار دارد.

یزدانی با تاکید بر اینکه در هر محله باید یک‌ بوستان وجود داشته باشد، افزود: ۱۷ محله در سال ۹۶ بوستان وجود نداشت اما تا به امروز در هشت محله بوستان احداث شده و در بقیه هم انجام می‌شود.

یزدانی به جنگل‌کاری در حریم حریم پایتخت اشاره کرد و توضیح داد: درسال ۹۶ هزار و ۲۰۰ هکتار، درسال ۱۳۹۹ هزار هکتار جنگل کاری شده است و برای امسال هم حدود ۱۳۰۰ هکتار در برنامه داریم.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه ۴ هزار و ۷۲۰ هکتار به سرانه فضای سبز حریم ‌شهر تهران اضافه شده است، گفت:تفاهم نامه‌هایی توسط شهرداری‌های مناطق و مدیران کل منابع طبیعی در حوزه بوستان‌ها امضا شده که شهرداری بتواند از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کند.

افزایش ۵ هزار هکتاری سرانه فضای سبز تهران | یزدانی: ۸۹ بوستان جدید طی ۴ سال اخیر در تهران احداث شده است

یزدانی خاطرنشان کرد: با وزارت نیرو هم درخصوص چهار موضوع تفاهم‌نامه امضا شده که موارد آنها، قنوات، پساب، چاه ها و تسویه خانه‌هاست. ضمن اینکه امسال در مناطق یک، ۵، ۶، ۱۷ و ۲۰ برخی موارد اجرا شده است.

معاون شهردار تهران گفت: در ۳۷۴ بوستان ۴۰ مورد مخازن آب اضطراری با سرمایه‌گذاری شرکت آب و فاضلاب و شهرداری اجرایی شده ‌است.

یزدانی با اشاره به سازمان میادین میوه و تره بار گفت: ۵۷ بازار به میادین میوه ‌تره بار اضافه شده است؛ به طوری که در سال ۹۶ تعداد ۱۶میدان، در سال ۹۹ تعداد ۲۳ میدان، در سال ۹۸ تعداد ۴ میدان و در سال ۹۷ تعداد ۱۴ میدان ساخته و ۱۱۵ میدان هم مناسب سازی شده است.

معاون شهردار تهران ادامه داد: در سال ۹۹ تعداد ۳۰ میدان مناسب سازی و ۴۰ پروژه بهسازی انجام شده است. این موضوع را هم باید در نظر گرفت که میانگین اختلاف قیمت محصولات در میادین میوه و تره بار با بازارهای دیگر ۳۵ درصد است.

تجهیز سازمان آتش نشانی

یزدانی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹، در مجموع ۱۴ ایستگاه آتش نشانی ساخته شده است، توضیح داد: در سال ۱۳۹۶ هفت ایستگاه، سال ۱۳۹۷ دو ایستگاه، سال ۱۳۹۸ یک ایستگاه و سال ۱۳۹۹ چهار ایستگاه آتش نشانی در شهر تهران ساخته شده است. ۶ ایستگاه هم تا پایان امسال به بهره برداری می‌رسد. در مجموع در مدت زمان سه سال و نیم گذشته ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه تجهیزات و ساخت ایستگاه‌ها شده است.

او درباره بخشی از تجهیزات خریداری شده گفت: طی این مدت تا امروز ۲۱ دستگاه نردبان، یک دستگاه تریلر مجهز به کابین، انواع خودروهای موردنیاز و ... خریداری شده است.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران با بیان اینکه در این دوره از مدیریت شهری، ۳ هزار دست لباس و شلوار حریق خریداری شده، اضافه کرد: ۲۲۵۰ جفت پوتین حریق، ۲ هزار جفت دستکش آتش نشانی، ۱۷ دستگاه دوربین حرارتی و ... در حوزه تجهیزات فردی خریداری شده است. سازمان آتش نشانی در حوزه سیل و حوادث خوب تجهیز شده است.

یزدانی درباره آموزش و ایمنی، بیان کرد: آموزش‌های لازم  درباره ساختمان‌ها و برج‌های ناایمن شناسایی شده، به شهروندان ارائه‌ می‌شود همچنین امکانات و مکان آموزش‌ها هم به روز شده است.

او با بیان اینکه در حوزه آتش نشانی سه تفاهم‌نامه منعقد شده است، ادامه داد: یک تفاهم‌نامه با وزارت دفاع درباره استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این وزارت و پشتیبانی نیروهای مسلح به منظور اطفای حریق در ارتفاعات بوده است. تفاهم‌نامه دیگر با سازمان شهرداری‌ها درباره استفاده بهینه از ظرفیت‌های هم‌افزایی در استفاده از امکانات در زمینه آموزش‌های تخصصی، آتش نشانان کشور و تربیت مربی است. همچنین تفاهم‌نامه سوم با اورژانس کشور بوده است.

تفکیک و بازیافت پسماند حجیم

یزدانی با بیان اینکه نخاله‌های ساختمانی طی بازیافت تبدیل مصالح ساختمانی می‌شوند، افزود: در حوزه نخاله‌های ساختمانی در فاز نخست چهار هزار و ۳۰۰ تن، فاز دوم سه هزار و ۳۰۰ تن و فاز سوم سه هزار و ۳۰۰تن یعنی حدود ۱۱ هزار تن، اضافه شده است و تا پایان خرداد امسال ۱۴ هزار تن نخاله ساختمانی اضافه و ساماندهی می‌شود.

به گفته او از ۷ هزار و ۵۰۰ تن میانگین پسماند خانگی روزانه تقریباً ۵ هزار تن کاهش یافته است. درحال حاضر ۸ پهنه MRF براساس طرح جامع تهران باید وجود داشته باشد. چهار پهنه تمام شده و سه مورد حال اجرا است و کل سرمایه گذاری با بخش خصوصی است. حجم پسماند کاهش و تفکیک می‌شود، ضمن اینکه شیرآبه هم ندارد.

ساماندهی آرامستان‌ها؛ مرمت خانه‌های تاریخی

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، سازمان بهشت زهرا اشاره کرده و مراحل نهایی برای آرامستان‌های و ساماندهی آرامستان‌های  تاریخی و مذهبی مانند شیخ صدوق و دولاب را از مهم‌ترین اقدامات این سازمان عنوان کرد.

یزدانی ادامه داد: سوله های بحران در بهشت زهرا (س) به بهره‌برداری رسیده ‌و مرکز کنترل ترافیک هم راه اندازی شده است.

او به املاک تاریخی مرمت شده اشاره کرد و توضیح داد: سر در باغ ملی، سر در آگاهی شاپور، باغ نگارستان، تیاتر نصر، خانه اتحادیه، خانه مینایی، دانشگاه خوارزمی، خانه رومی، خانه فولادوند، خانه لرزاده و آرامگاه شهدای مشروطه املاکی هستند که برخی از سال ۹۴ مرمتشان آغاز و در سال ۱۳۹۹ به پایان رسیده است.

۷ میلیارد تومان برای کمک به دستفروشان

یزدانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ساماندهی دستفروشان، گفت: نشست‌های زیادی با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در این رابطه برگزار شده و اخیرا هم از سوی این وزارتخانه با همکاری بنیاد مستضعفان و شهرداری در مجموع و در دو نوبت هفت میلیارد تومان بابت کمک به دستفروشان پرداخت شد.

او توضیح داد: هم سامانه فعال است و هم در مناطق مختلف این بازارها راه اندازی شده و ثبت نام انجام می‌شود اما؛ یکی از مشکلات این است که در یکسری معابر اصلی دستفروشی انجام می‌شود که قاعدتا نباید سد معبر باشد ‌و اخیرا جانمایی انجام شده با این حال ۳۵ بازار ثابت در تهران برای دستفروشان وجود دارد.

معاون شهردار تهران درباره درآمد و هزینه‌های سازمان زیباسازی بیان کرد: همه درآمدهای سازمان‌ها و شرکت‌ها به خزانه شهرداری واریز می‌شود؛ بنا به نیاز بودجه تعریف شده و کارها انجام می شود اما درآمد این سازمان به طور میانگین ۴۱۲ میلیارد تومان است.

کاهش کودکان زباله گرد در شهر

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، در پاسخ به پرسشی مبنی بر افزایش تابلوهای تبلیغاتی در سطح شهر، توضیح داد: طرح کاملی است که از سوی سازمان زیباسازی به مرور در حال انجام است و  هیچ تابلویی در سطح شهر اضافه نمی شود مگر اینکه تایید حوزه ترافیک و مرکز کنترل را داشته باشد.

یزدانی در ادامه، گفت: مراحل مختلفی در حوزه کودکان زباله گرد طی شده و بنابر بخشنامه شهردار تهران، اقدامات انجام می‌شود. کاهش آمار کودکان زباله گرد نتیجه مشاهدات سازمان بازرسی، نیروی انتظامی و دادستانی است. اگر این اتفاق رخ دهد برای پیمانکاران جریمه‌ای مشخص شده و از قرارداد کسر می‌شود و باید لباس مخصوص هم داشته باشند.

یزدانی درباره طرح کاپ(کاهش پسماند) گفت: ابتدا از ساختمان های شهرداری شروع کردیم و با وزارتخانه ها تفاهم‌نامه امضا کردیم‌ و طرح کاپ در مناطق ۶، ۲۱، ۲۲ و ۱۵ وجود دارد. تفکیک در منازل با اولویت شهرک ها و آپارتمان ها انجام می شود.

کد خبر 604723

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha