در پی مسدود شدن مسیر کانال سوئز توسط یک کشتی کانتیری، عبور حداکثر نفتکش حامل حدود ۱۳ میلیون بشکه نفت از این مسیر مختل شده است.

نفت کش

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، شرکت تحقیقات نفت ورتکسا اعلام کرد نرخ تقریبا ترافیک کشتی ها حدود ۵۰ کشتی در روز است و هر گونه تاخیر که به تغییر مسیر کشتیها منجر شود، ۱۵ روز به زمان سفر کشتیها میان خاورمیانه و اروپا اضافه خواهد کرد.

طبق برآورد اداره اطلاعات انرژی آمریکا، حدود ۱۲ درصد از تجارت جهانی و حدود ۹ درصد از تجارت نفت دریابرد جهان شامل نفت خام و فرآورده های نفتی از طریق کانال سوئز و خط لوله SUMED عبور می کند.

بنا بر آمار شرکت ورتکسا، سه صادرکننده بزرگ نفت خام و فرآورده های نفتی از طریق کانال سوئز در سال ۲۰۲۱ تاکنون روسیه با ۵۴۶ هزار بشکه در روز، عربستان سعودی با ۴۱۰ هزار بشکه در روز و عراق با ۴۰۰ هزار بشکه در روز بوده اند.

سه واردکننده بزرگ نفت خام و فرآورده های نفتی از طریق کانال سوئز در همین مدت، هند با ۴۹۰ هزار بشکه در روز، چین با ۴۲۰ هزار بشکه در روز و کره جنوبی با ۳۸۰ هزار بشکه در روز بوده اند.

ورتکسا اعلام کرد اگر نفتکشها مسیرشان را به سمت کیپ تغییر دهند، هر گونه افزایش مسیر پیمایش، استفاده از نفتکش را افزایش داده و نرخ حمل محموله در کوتاه مدت را گرانتر می کند.

کشتی کانتینری ۴۰۰ متری "اور گرین" که یک کشتی در اندازه یک آسمانخراش است، در باریکترین بخش کانال، مسیر را مسدود کرده و سایر کشتیها و نفتکشها در هر دو جهت شمالی و جنوبی مسیر قادر به عبور نیستند. این کشتی کانتینری که روز سه شنبه با پرچم پاناما در حال عبور از کانال سوئز بود از پهلو در مسیر رفت و آمد کشتی ها از حرکت باز ایستاد. دلیل حادثه روی داده برای این کشتی، وزش شدید باد عنوان شده است. یک مقام مصری که نخواست نامش فاش شود، وزش شدید باد را علت حادثه دانست. سرعت باد در کانال سوئز روز سه شنبه به ۵۰ کیلومتر در ساعت رسید. تلاشها برای حرکت دادن این کشتی کانتینری روز چهارشنبه همچنان ادامه داشت.

کانال سوئز همچنین مسیر مهمی برای نفتکشهای LNG است که گاز طبیعی مایع را حمل می کنند و طبق آمار رهگیری کشتی رفینیتیو، هفت کشتی LNG روز چهارشنبه در انتظار عبور از این مسیر بودند. هر گونه تاخیر در تحویل محموله های LNG، روی قیمتهای گاز اروپا و LNG تاثیر خواهد گذاشت.

همچنین ۱۳ کشتی کانتینری در اطراف کانال سوئز لنگر انداخته اند و دو کشتی دیگر در دریای مدیترانه منتظر فراهم شدن امکان عبور از این مسیر هستند. شرکت مرسک اعلام کرده که هفت کشتی این شرکت با مشکل عبور روبرو شده اند که چهار کشتی از میان آنها در سیستم کانال گیر کرده و باقی کشتیها منتظر ورود به مسیر عبور هستند.

منابع کشتیرانی اعلام کرده اند اگر تاخیر طولانی شود، کشتیها احتمالا تغییر مسیر را آغاز می کنند که زمان سفر آنها را یک هفته طولانی تر خواهد کرد. پاندمی ویروس کرونا و تقاضا برای کالاهای خرده فروشی باعث محدودیتهای لجستیکی در سراسر جهان برای خطوط کانتینری و تامین کالا در ماههای اخیر شده است.

بر اساس گزارش رویترز، قیمتهای نفت در معاملات روز چهارشنبه تحت تاثیر این اتفاق، حدود شش درصد صعود کردند. انتشار آماری که بهبود بیشتر فعالیت پالایش امریکا را نشان داد هم از رشد بیشتر قیمتها حمایت کرد.

کد خبر 591857

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha