در ادامه فشارهای معترضان در ارمنستان به نخست‌وزیر برای استعفا، گروهی از آن‌ها یکی از ساختمان‌های دولتی را در مرکز ایروان اشغال کردند.

تظاهرات ارمنستان

به گزارش همشهری آنلاین، در ادامه فشارهای معترضان در ارمنستان به نخست‌وزیر برای استعفا، گروهی از آن‌ها یکی از ساختمان‌های دولتی را در مرکز ایروان اشغال کردند.

معترضان پس از حضور چند ساعته در ساختمان دولت که محل استقرار چند وزارتخانه مهم است، این ساختمان را ترک کردند. آن‌ها در بیانیه‌ای اعلام کردند که تنها با استعفای نیکول پاشینیان، به اعتراض‌های خود پایان می‌دهند. به گزارش خبرگزاری ایتارتاس روسیه، در بیانیه معترضان آمده است: «خواستیم نشان دهیم که می‌توانیم به هر ساختمانی که بخواهیم وارد شویم.»

موج تازه اعتراض‌ها علیه نخست‌وزیر هفته گذشته و با کاهش شدت سرمای هوا در ارمنستان آغاز شد. تجمع‌کنندگان در پایتخت اقدام نیکل پاشینیان در پذیرش توافق صلح با جمهوری آذربایجان و تخلیه مناطق اطراف ناگورنو-قره‌باغ را خیانت می‌دانند و به همین دلیل خواستار برکناری او هستند. معترضان ۳ ماه قبل نیز در خیابان‌های پایتخت و شهرهای بزرگ دست به تجمع زدند و با نیروهای پلیس درگیر شدند. تعدادی از معترضان نیز ساختمان پارلمان را تصرف کردند.

اعتراض‌های اخیر را گروه‌ها و جریان‌های سیاسی مخالف نخست وزیر ارمنستان موسوم به جنبش «نجات میهن» سازماندهی و هدایت کرده‌اند. وازگین مانوکیان، یکی از چهره‌های مخالف پاشینیان، و نامزد اصلی جنبش نجات میهن برای تصدی پست نخست وزیری، مردم ارمنستان را به اعتصابات سراسری و تظاهرات تا برکناری دولت و نخست‌وزیر دعوت کرده است. این جنبش اعلام کرده اعتراض‌های سراسری قرار است هر روز در ارمنستان برگزار شود.

ارتش علیه دولت

بحران سیاسی در ارمنستان به اعتراض‌های خیابانی محدود نبوده است. هفته گذشته، ستاد مشترک ارتش با انتشار بیانیه‌ای که به امضای اونیک گاسپاریان، رئیس ستاد مشترک نیز رسیده بود، خواستار کناره‌گیری پاشینیان از قدرت و استعفای کابینه او شد. ستاد مشترک ارتش ارمنستان، دولت این کشور را ناکارآمد خوانده و تاکید کرده که اشتباهات جدی پاشینیان در سیاست خارجی، ارمنستان را تا مرز فروپاشی پیش برده است.

پاشینیان در واکنش، اونیک گاسپاریان و ارتش را به تلاش برای کودتا متهم کرد و از نظامیان خواست از دخالت در سیاست خودداری کنند. او همچنین از هوادارانش خواست برای مقابله با کودتا، به خیابان بیایند. پاشینیان همچنین فرمان برکناری گاسپاریان را صادر کرد؛ فرمانی که با مخالفت ارمن سرکیسیان، رئیس جمهور ارمنستان، روبرو شده است.

بعد از شکست ارمنستان در جنگ ۴۴ روزه با جمهوری آذربایجان در منطقه ناگورنو-قره‌باغ که با توافق سه‌جانبه ایروان، باکو و مسکو به آتش‌بس منجر شد، اعتراض‌ها علیه نخست‌وزیر ارمنستان آغاز شد. پاشینیان اما پذیرش این آتش‌بس را ضروری دانست و اعلام کرد که برای جلوگیری از کشته شدن سربازان ارمنی گرفتار در محاصره نیروهای آذربایجان، چاره دیگری نداشته است.

ارمنستان در این جنگ بعد از پیشروی نیروهای آذربایجان، مجبور شد هفت منطقه اشغالی این کشور را در منطقه قره‌باغ تخلیه کرده و به مرزهای بین‌المللی عقب‌نشینی کند.

کد خبر 586804

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار روسیه‌ و قفقاز

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha